Categorieën
Beauty Make-up

Max Factor Excess Volume Mascara en Excess Intensity Liners

Laag over laag, de beste manier van mascara aanbrengen lijkt toch met verschillende mascara’s te zijn. De ene mascara geeft volume terwijl de andere juist lengte geeft. Max Factor merkte dit fenomeen op en maakte een mascara met twee borsteltjes en twee verschillende vloeistoffen, zodat je aan één mascara genoeg hebt, maar ondertussen toch meerdere mascara’s gebruikt om het gewenste effect te creëren. 

mf1

mf2

Max Factor Excess Volume Mascara is een mascara met een top coat en een base coat.

mf3

mf9

Met het rubberen borsteltje breng je de base coat aan om volume aan je wimpers te geven. De mascara die bij dit borsteltje hoort is wat dikker, waardoor het een dikke laag achterlaat (hoewel wij dat eigenlijk wel mee vinden vallen).

mf4

mf10

Vervolgens kun je meteen doorgaan met stap twee, de eerste laag mascara hoeft daarvoor niet eerst op te drogen. Stap twee is de top coat. Deze is wat dunner dan de eerste laag, waardoor het de wimpers een egale dekking geeft die gitzwart is. Deze mascara breng je aan met een harig borsteltje, zodat de mascara goed verdeeld kan worden.

mf5

En waar en mascara is, is een oogpotlood/ eyeliner. Om je oogopslag intenser en dramatischer te maken komt Max Factor met Excess Intensity Liner. De liner is verkrijgbaar in de kleuren 02 Excessive Aqua, 04 Excessive Charcoal en 06 Excessice Brown.mf6

Door de dunne, uitschuifbare punt kost het maar weinig moeite om nauwkeurig te werk te gaan. Hoewel we voor een lijntje op het bovenste ooglid een vloeibare eyeliner fijner vinden, omdat die zich ook vloeibaar tussen de wimpers verdeelt.

mf7

 

De liners zijn intens doordat ze zoveel pigment bevatten. De eyeliner beweert waterproof te zijn, en dat is ook zo. Ook het verwijderen van deze swatches kostte veel moeite. En dat met make-up reiniger! Ideaal als je de hele dag of nacht wil feesten. Minder ideaal als je ’s avonds naar bed wil, snel je make-up eraf wil halen en dit best wat tijd in beslag neemt. Maar ja: het is óf het één, óf het ander. Het is óf make-up die na een half uur al op je knieën ligt en er ’s avonds makkelijk af te halen is, of je hebt de hele dag een smetteloze look en ’s avonds vijf minuutjes meer werk. Dan maar vijf minuutjes meer werk voor het slapen gaan.

Max Factor Excess Volume Mascara en Max Factor Excess Intensity Liners zijn beiden verkrijgbaar voor €19,99 per stuk bij verschillende drogisterijen in Nederland.

Q: Wat vind jij van de mascara en de liners?

2 reacties op “Max Factor Excess Volume Mascara en Excess Intensity Liners”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.