Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging Make-up

Max Factor CC-Cream en Creme Puff presentatie

Door Alette – Deze week was ik aanwezig bij een presentatie van de CC-Cream en Creme Puff van Max Factor. Het was interessant om te horen dat het merk Max Factor al meer dan een eeuw oud is, een weetje dat ik in ieder geval niet kende! De Creme Puff is het oudste product van Max Factor dat, ondanks alle vernieuwingen, nu nog op de markt is. Inmiddels al 60 jaar!

De presentatie vond plaats in restaurant Woo Brothers in Amsterdam en we konden genieten van heerlijke hapjes. (echt een aanrader om eens te gaan eten, echt alles was heerlijk)

Het was geen toeval dat een Aziatisch restaurant was uitgekozen voor de presentatie van Max Factor. De nieuwe CC-cream vindt zijn oorsprong namelijk in Azië en zal, na de BB-cream, de nieuwe hype worden in Europa. Over de nieuwe CC-cream is op bysjanty al een review te lezen van Chantal.

Van make-up artist Marie-Sophie Steenaert kregen we een demonstratie waarbij een look werd gemaakt met de nieuwe trendkleuren, die naturel en minimalistisch zijn. Om een mooie basis te creëren, gebruikte Marie-Sophie de CC-cream en Creme Puff.

Er werd verteld dat de Nederlandse vrouw erg tevreden was met de BB-cream, omdat ze dan haar make-up en huidverzorging in één keer kon aanbrengen. Het enige minpunt dat genoemd werd door ons Nederlandse vrouw, was de dekking die de BB-cream gaf. Daarom is Max Factor gekomen met deze nieuwe CC-cream, die de verzorging van een dagcrème/BB-cream geeft en de dekking van een foundation.

Chantal gaf aan tevreden te zijn met het product, alleen de sterke geur een minpunt te vinden. Zelf heb ik het product alleen nog maar kort getest en ook ik vond de geur opvallend, maar niet vervelend. Qua dekking en structuur vond ik de CC-cream er goed uit zien, al vraag ik me af of deze geschikt is voor dames met een erg vette huid.

Waar ik de geur bij de CC-cream niet vervelend vind, vind ik dat van de Creme Puff helaas wel. Het doet me een beetje denken aan een goedkoop, te sterk ruikend zeepje of luchtverfrisser. Niet heel uitnodigend om op je gezicht te smeren… Na één keer gebruik heb ik wel een positieve ervaring met het effect en houdbaarheid van de poeder. Je moet echt voorzichtig zijn met aanbrengen, voor je het weet heb je een te dikke laag aangebracht, maar als je voorzichtig bent maakt de poeder mooi mat en is de houdbaarheid erg goed te noemen.

CC-Cream van Max Factor ligt inmiddels al in de winkels in drie verschillende tinten met een adviesprijs van €13,99.

Max Factor Creme Puff in het speciale gouden doosje ligt vanaf oktober in zes verschillende tinten in de winkels met een adviesprijs van €12,99. In de ‘normale’ verpakking is deze Creme Puff al (60 jaar) verkrijgbaar.

Hebben jullie al ervaring met een van deze producten?

Liefs, Alette

11 reacties op “Max Factor CC-Cream en Creme Puff presentatie”

Wat leuk om hier al een verslag van de Max Factor High Tea te lezen! Jammer, dat we niet echt de kans kregen met elkaar te kletsen wel. Je was zo’n leuke spontane meid. (Ik was het meisje dat je vroeg of je Danique van Girlscene was – jullie lijken ook zo op elkaar!) ;D Tot een volgend event! Ben je ook bij Aussie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.