Categorieën
Beauty

L’Oréal Nude Magique BB Cream

De allereerste BB Cream die we gewoon bij de drogist kunnen kopen is van de hand van Garnier (je weet wel, van die reclame met al die BBBBBB’s met Yfke), eentje waar de meningen nogal over verdeeld zijn. De één zweert erbij en de ander vindt het de naam BB cream simpelweg niet waard. Ikzelf zit er een beetje tussenin, ik vind ‘m op zich wel oké maar of het nou een échte BB cream is…. Na Garnier konden we er natuurlijk op wachten dat er meer merken zouden volgen (hoera!) en de volgende in rij is L’Oréal die komt met de Nude Magique BB Cream. Deze stond al tijdenlang op m’n wil-ik-testen lijstje en toen Kruidvat met de amazing 1+1 gratis actie kwam, wassie mine!

Als we L’Oréal moeten geloven is Nude Magique een BB cream (Blemish Balm) die het beste van huidverzorging en foundation samenbrengt, wat natuurlijk ook het idee van een BB cream is. Ik zocht deze Nude Magique al een tijd in het huidverzorgingsschap van L’Oréal (omdat die van Garnier ook bij de gezichtsverzorging stond), maar deze paars met witte tube bleek zich in de make-up display te hebben verstopt.

Bijzonder aan deze L’Oréal BB Cream is dat het zogenaamde micropigmentcapsules heeft die smelten zodra ze met je handen in aanraking komen en zich aan de teint van je huid aanpassen. Nou, dat klinkt bijna wonderbaarlijk! Dit is echter niet het enige dat deze Nude Magique kan, ook moet hij je huid tot 24 uur hydrateren en met SPF 12 beschermen tegen de zon en oneffenheden verdoezelen. Net als bij Garnier kun je ook bij de Nude Magique kiezen tussen twee tinten: een Fair Skin Tone en Medium Skin Tone, oftewel één voor lichte en één voor de wat meer getinte huidjes.

Hoewel ik geen meester in het ontcijferen van ingrediënten ben, vond ik het bij een product als deze toch wel interessant om er eens een blik op te werpen. Qua verzorgende ingrediënten bleek het een beetje tegen te vallen, eigenlijk vind je in deze BB Cream praktisch dezelfde bestanddelen als in een foundation en mag het dus technically geen echte BB Cream genoemd worden….

Ik was redelijk verbaasd toen er een wit goedje met allemaal kleine stipjes uit de tube kwam, ik verwachtte eigenlijk een ‘gewoon’ licht bruin getint smeerseltje. Ik vond het wel een aparte gewaarwording dat de crème van wit plotseling in een soort foundation veranderde zodra ik deze op mijn gezicht aanbracht!

Hoewel dit de lichtste tint is, kun je zien dat deze voor mijn bleke huidje nog steeds een beetje aan de donkere kant is. Daar baal ik altijd zo van hè, dat er maar twee varianten zijn en dat dan de lichtste tint nog te donker is. Toen ik de crème op m’n gezicht ging aanbrengen dacht ik eerst dat er weinig (lees niks) gebeurde, maar toen ik mezelf wat dichterbij de spiegel bracht was mijn bleke gezichtje ineens veranderd in een kleur à la Donatella Versace, ààhhhh! Ik heb toen met een tissuetje het ergste bruin een beetje van mijn gezicht geveegd en toen bleef onderstaand resultaat over:

Je ziet dat het uiteindelijke resultaat niet helemaal natuurlijk is, er hangt wel een beetje zo’n pancake waas over m’n gezicht, zelfs nadat ik er nog wat afgeveegd heb. Afgezien van de iets te bruine kleur vind ik het verder op zich nog niet helemaal tegenvallen, mijn huid lijkt wel een stukje egaler en de crème zelf geeft verder geen vettig, plakkerig of vervelend gevoel aan mijn huid. Wanneer ik over een paar maandjes hopelijk wat bruiner ben zal de kleur wellicht beter matchen, dus daar hoop ik dan maar op.

Het 24 uurs hydratatie verhaal geloof ik verder allemaal wel, het komt bij mij simpelweg niet voor dat ik de crème 24 uur zal dragen dus die test gaat niet echt op. Bovendien smeer ik er ook iedere dag lekker op los met dag- en nachtcrème, dus qua hydratatie zit het wel snor. Als je me nu zou laten kiezen tussen de Garnier BB Cream en deze van L’Oréal ga ik persoonlijk toch voor die van Garnier, ik vind deze op mijn huid net een wat mooier en natuurlijker resultaat geven (met een mooie glow) en ook is hij wat fijner in gebruik.

De L’Oréal Nude Magique BB Cream is voor € 13,95 verkrijgbaar bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister.

Q: Heb jij zelf de BB Cream van Garnier of deze van L’Oréal al geprobeerd? Zo ja, wat vind je ervan en naar welke gaat jouw voorkeur uit?

16 reacties op “L’Oréal Nude Magique BB Cream”

Hij lijkt me nog best fijn! Niet als BB cream, maar als gewoon getinte dagcreme 😉 Ik vind het wel jammer dat er maar 2 kleuren zijn, want zo bruin ben ik nog niet helaas 🙁 (zon, wanneer kom je nou?)

Ik heb misschien een tip voor sommige meiden.. De bb cream van garnier is mooi als finish over je foundation als je een droge huid hebt of als je huid op dat moment niet in zijn beste conditie is.. Gewoon een dun laagje eroverheen doen.. De beste manier is met de beautyblender en ander gewoon een kwast.. Voor mezelf werkt dit in ieder geval erg goed als alleen foundation niet werkt.. Meestal wordt je huid van foundation mooi egaal en ziet het er fris uit.. Maar soms heb je van die dagen dat je een doffe en droge huid hebt, dus dan is een laagje bb cream er over een optie.. 🙂 Afpoederen is persoonlijk, maar dit doe ik wel altijd..

Ik heb hem ook en hij is voor mij net wat te donker! Maar ik vind de textuur ervan wel fijn. Hij geeft bij mij geen pancake idee en met een goede dagcreme eronder is mijn huid de hele dag wel mooi!

Ik heb zelf de BB van Garnier en die vind ik ontzettend fijn … Heb zelf een vrij lichte huid, dus denk dat deze van L’oreal ook te donker voor mij zou zijn. Jammer, maar leuke review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.