Categorieën
Beauty

Eyeliner aanbrengen

Het aanbrengen van een strakke lijn eyeliner is niet één van de allermakkelijkste dingen om te doen op het gebied van make-uppen, maar zoals het eeuwenoude gezegde luidt:
‘Oefening baart kunst!’


Voor deze vrij simpele look gebruikte ik de volgende producten:

  • Bourjois Liner Feutre
  • Rimmel The Max Volumeflash mascara

Net als bij het aanbrengen van een oogschaduwlook gebruik ik ook bij het aanbrengen van eyeliner een primer, in dit geval de Gosh Velvet Eye Primer en een laagje poeder.
Voor een mooi mat en egaal effect breng ik een klein beetje lichtroze/huidkleurige oogschaduw over mijn hele ooglid aan.

Omtrent het aanbrengen van eyeliner zijn er op het internet allerlei tips en ‘regeltjes’ te vinden, maar eigenlijk pas ik die nooit echt toe.
Omdat het eigenlijk voornamelijk wat handigheid vereist een strakke lijn eyeliner aan te brengen, moet je dit gewoon een aantal keer oefenen. Bijvoorbeeld op een dag dat je niet per se de deur uit hoeft en lekker met de eyeliner kunt experimenteren.
Het is daarbij wel slim wat make-up remover en wattenstaafjes bij de hand te hebben, zodat je eventuele uitschieters meteen kunt weghalen. In plaats van make-up remover kun je het wattenstaafje ook een beetje vochtig maken en foutjes daarmee verwijderen, maar omdat de eyeliner vrij snel opdroogt en moeilijk te verwijderen is, is make-up remover meestal wat effectiever.

Om te beginnen kies je het punt op je oog vanaf waar je de eyeliner wil aanbrengen. Het is handig met je vinger je oog een beetje strak te trekken zodat er minder snel een trillerig lijntje ontstaat.
Het geeft het mooiste effect als de lijn dun begint, steeds wat oploopt en dik(ker) eindigt.
Je moet natuurlijk helemaal zelf weten hoe dik je de lijn wilt laten worden, of je hem strak laat eindigen of er een ‘wing (vleugeltje) aan geeft.
Wat ik meestal doe is met de eyeliner pen de vorm van hoe ik de lijn wil hebben alvast licht aanbrengen en daarna het ‘witte gedeelte’  vanaf mijn wimperlijn inkleuren.
Om het uiteinde, de wing, mooi strak te krijgen is het ook eigenlijk een kwestie van oefenen…

4 reacties op “Eyeliner aanbrengen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.