Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Kneipp Patchouli douchegel, badolie en massageolie

Voor ik de geur patchouli tegenkwam in de geurnoten bijvoorbeeld het Délicate geurtje van Cattier Paris en het SuperTrash Phenomenal parfum had ik er nog niet eerder echt mee van doen gehad en was het voor mij een redelijk onbekend kruid. Met de nieuwe verzorgingslijn van Kneipp die geheel in het teken van deze heerlijke geur staat is dat nu helemaal verleden tijd en ben ik helemaal into de patchouli!

Patchouli is afkomstig van de patchouliplant die wordt verbouwt in onder andere in Azië, Paraguay, China en Japan en heeft een hele warme en kruidige geur. Naast de lekkere geur schijnt deze olie ook een rustgevende en ontspannende maar tegelijkertijd ook stimulerende werking te hebben, een bijzondere plant dus! Voor een goede balans van ontspanning en energie komt Kneipp deze zomer met een drietal patchouli producten: een douchegel, badolie en massageolie.

De douchegel bevat etherische patchouliolie en is heerlijk om ’s morgens of juist ’s avonds voor de nodige ontspanning mee onder de douche te stappen. De gel is transparant, vrij vloeibaar en heeft een hele lekkere warme, kruidige geur die me meteen aan een spa of kuuroord doet denken, heerlijk.

De badolie (100 ml) komt in een mooi, glazen flesje en is in tegenstelling tot de douchegel en massageolie niet transparant maar heeft een groenachtige kleur. Aangeraden wordt de olie langzaam aan het stromende badwater toe te voegen en er vervolgens lekker mee tot rust te komen. Ik vind het zelf heerlijk om af en toe in een bad met een lekkere olie te stappen en deze patchouli is met de fijne, warme en ontspannende geur zeker aan te raden.

Als laatste de massageolie (100 ml), die naast etherische patchouliolie ook jojobaolie bevat dat de huid verzorgt, voedt en beschermt tegen uitdrogen. De massageolie heeft ook een hele fijne en warme maar tegelijkertijd ook iets meer frisse geur die wat mij betreft ideaal is voor een massage.

De olie is lekker vloeibaar, goed smeerbaar en maakt dat je huid na gebruik lekker soepel en zacht aanvoelt. Grappig feitje is dat patchouli behalve voor ontspanning en energie ook goed voor de passie moet zijn en een stimulerende werking heeft. Nou, haal die massageolie maar tevoorschijn!

Kneipp heeft niets teveel gezegd: patchouli is een heerlijke, warme geur en de douchegel, badolie en massageolie zijn echt heerlijk om je een avondje mee op te sluiten in de badkamer of om cadeau te geven.

Patchouli douchegel € 4,99 | Patchouli badolie € 8,99 | Patchouli massageolie € 7,99 vanaf nu verkrijgbaar bij diverse drogisterijen als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister.

Q: Kende jij de geur patchouli al? Gebruik je zelf ook graag producten van Kneipp?

8 reacties op “Kneipp Patchouli douchegel, badolie en massageolie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.