Categorieën
Beauty Haar

How to make the perfect ballerina bun

Nadat ik (of nouja, mijn zusje) een paar jaar geleden de schaar in mijn lange lokken zette en een hippe bob tevoorschijn toverde was ik er na een paar maanden al wel weer van genezen en wilde met alle geweld weer lang haar. Ik ben superblij dat het nu alweer tot over mijn schouders is, maar vervolgens doe ik er eigenlijk weer heel weinig mee. Los zit het me veel te veel in de weg en dus gaat er al gauw een elastiekje of clip in. Eergisteren dacht ik: oké, met Kerst doe ik eens heel wat anders en dus heb ik de H&M haardonut weer eens onder het stof vandaag gehaald. Met behulp van zusjelief loop ik nu al twee dagen met een superhippe knot rond en deel ik heel graag met jullie hoe je heel simpel en snel de perfecte ballerina bun maakt!

Stap 1

Bind je haar bij elkaar in een staart en zorg dat deze lekker strak en stevig zit. Het is het mooiste als je een elastiekje neemt dat een beetje dezelfde kleur heeft als je haar, dan weet je zeker dat je ‘m niet door de knot heen ziet. Aangezien ik het enige donkerbruine elastiekje dat ik had verderop bij stap 4 ga gebruiken moet de staart maar even met een beige exemplaar.

Stap 2 

Vervolgens pak je de haardonut erbij en deze doe je om het elastiek. Een haardonut is voor heel weinig geld te koop bij bijvoorbeeld H&M, maar kun je ook heel makkelijk zelf maken.

Stap 3

Dan pak je vanuit het midden van de staart een pluk haar en zet je deze aan de boven- en zijkant vast met schuifspeldjes (als je het makkelijk vindt kun je het haar om je vinger heen rollen en dan vastzetten). Zorg dat je genoeg speldjes bij de hand hebt, want je knot moet natuurlijk wel goed blijven zitten. Vervolgens herhaal je deze stap met de gehele staart.

Stap 4

Als je zoals ik nogal glad en steil haar hebt is het aan te raden nog een elastiek om de knot te doen, zodat alles goed op z’n plek blijft zitten.

Stap 5

Als finishing touch nog even wat haarspray over de knot en klaar is je ballerina bun!

Nog een handige tip bij het maken van zo’n leuke ballerina bun is dat je dit het beste kunt doen met haar dat een dag of twee dagen niet gewassen is. Net gewassen haar is vaak namelijk net wat te glad en schoon en hierdoor blijft de knot minder goed zitten.

A special thank you to Michelle voor het maken van de bun en de foto’s!

Q: Wat draag jij meestal in je haar? Wat vind je van zo’n ballerina bun?

31 reacties op “How to make the perfect ballerina bun”

Wat is dit duidelijk en handig zeg! Het is dat mijn haar zo fijn en weinig is, dat je de Roll waarschijnlijk gewoon blijft zien, anders had ik er al lang een gekocht!

Ahh wat handig deze tutorial, ik heb nog een donutrol liggen alleen lukte het niet. Ik ga het maar nog een keer proberen. Btw jouw haar glanst heel mooi, gebruik je een speciaal product?

Hi Suus,

Ik weet niet precies waar de glans aan te danken is, maar voor mijn haar gebruik ik de Kérastase Specifique Bain Vital Dermo Calm shampoo, het Kérastase Masque Age Recharge masker en ter bescherming voor de hitte van de föhn de Syoss Heat Protect Styling Spray 🙂

Ik draag mijn haar buitenshuis meestal los en thuis meestal in een ‘slordig’ dotje… Ik heb een hairdonut maar het lukte me nooit om em er langer als een half uur in te houden omdat ie er telkens weer uitgleed… Dit ga ik zeker eens proberen!

Ik heb dit al zovaak geprobeerd maar het lukt gewoon niet, ik denk dat ik teveel haar heb ofzo… Maaaaar, welke blush heb je op, op die laatste foto, it’s pretteeeeeh 🙂

Grappig, ik heb eerste kerstdag bij het kerstdiner mijn haar precies hetzelfde gehad 😀 Ik vind het wel echt chic staan, heel mooi.

Wel doe ik het iets anders: Eerst ook de donut om mijn staart (waar ik overigens geen elastiek in doe). Daarna verdeel ik mijn haar, zodat het over de hele donut valt. Dan doe ik er een elastiek omheen, en verdeel ik het in 2 helften, die ik om mijn knot wikkel. Blijft het bij mij veel beter mee zitten!

Deze manier heb ik nog niet geprobeerd,
ik doe het anders: ik schuif de donut over mijn staart en breng hem daan weer tot aan de puntjes van mijn haar en dan begin ik de donut te rollen zodat het haar er helemaal rond rolt.. dan wat schuivertjes erin en dat blijft goed zitten! 🙂

ik draag dit ook heel vaak, alleen doe ik hem bovenop mijn hoofd zeg maar. ik heb mijn donut zelf gemaakt met een sok, werkt echt prima zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.