Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Gastreview Formula 10.0.6 producten – door Marieke

Door Marieke – Een tijdje geleden plaatste Chantal een oproepje: of er mensen waren die haar wilden helpen met het reviewen van een groot aantal producten. Jazeker! Ik mocht een nieuw merk proberen: Formula 10.0.6. De naam van het merk ga ik geheid vergeten, maar de verpakking blijft wel bij! Vrolijk, kleurrijk en vol goede beloftes. Het lijkt origineel, ook al heeft Hema al tijden zo’n lijn in het assortiment. Formula 10.0.6 richt zich op een jong publiek met een onzuivere maar ook gevoelige huid. Met mijn twintig jaar ben ik echt nog wel jong genoeg en die onzuivere en gevoelige huid heb ik ook. Ik kreeg een masker en twee cleansers: een vloeibare en een gel.

Op de foto zie je van links naar rechts de Daily Foaming Cleanser, Skin-clarifying Mud Mask en de Deep Pore Cleanser. Ik zal ze alle drie beschrijven en vertellen of ze hun beloftes waarmaken.

Best Face Forward Daily Foaming Cleanser (€ 7,99)
Als eerste testte ik deze cleanser, die ik eerder een face wash zou noemen. Een vergelijkbaar product gebruik ik elke dag onder de douche. Ik haal er de laatste beetjes make-up mee van mijn gezicht – ik douche ‘s avonds – en ik reinig mijn gezicht. De BFFDFC belooft een gezonde huid, zonder vet en puistjes. Als werkzame ingrediënten kozen ze voor groene thee, kamille en passievrucht. Een kijkje op de ingrediëntenlijst maakt duidelijk dat dit er ook echt in zit. Lekker! Thee en kamille zuiveren de huid, terwijl de antioxidanten in het passievrucht extract de huid gezond maken. De face wash ruikt ook naar deze ingrediënten, licht zoet en zacht fruitig. Ik vind ‘m fijn in gebruik. Hij schuimt aardig, ruikt lekker en reinigt mijn huid goed! Na afloop voelt mijn huid niet droog of trekkerig. Hij voelt wel iets agressiever op mijn huid dan mijn eigen face wash. Dit komt waarschijnlijk doordat Formula 10.0.6 het licht agressieve ingrediënt Sodium Laureth Sulfate gebruikt. De allergevoeligste huidjes kunnen hier wel last van krijgen. Het kan de huid flink uitdrogen. Jammer dat het er in zit, dat had namelijk niet gehoeven!

Pores Be Pure Skin-clarifying Mud Mask (€ 7,99)
In de vrolijk roze tube zit een iets minder roze moddermasker. Als je het in een bakje had gedaan, had ik een lepeltje gepakt om het op te eten. Het ziet er uit en het ruikt naar aardbeienyoghurt! Nou ja, als je iets beter ruikt merk je toch dat er modder in zit. Dan maar op het gezicht… Ver onderaan de ingrediëntenlijst vind je de natuurlijke producten die voor gereinigde poriën zouden moeten morgen. Allereerst vind je in het masker vooral veel modder. Daarnaast zit er nog aardbei, rozemarijn en duizendblad in. Wat de aardbei er in doet, is me nog niet duidelijk. Rozemarijn bevat antioxidanten en bevorderd de doorbloeding van de huid. Duizendblad is een kruid dat ook help bij de doorbloeding van je huid. Verder desinfecteert en geneest het wondjes. Klinkt goed he? Eenmaal aangebracht heb je een mooi lichtroze gezicht dat langzaam hard wordt. Helaas ging het daarbij ook vreselijk kriebelen. Na een kwartiertje was je het masker er weer af. En tadááá, niks  veranderd. Nee, het masker deed helemaal niks voor mijn huid. Mijn poriën waren nog hetzelfde, mijn puistjes zagen er alleen maar roder uit en mijn huid voelde zelfs wat trekkerig aan. Dit is in mijn ogen geen aanrader. Mijn huid werd er niet eens zacht van!

So Totally Clean Deep Pore Cleanser (€ 7,99)
Als laatste mijn minst favoriete product, de Deep Pore Cleanser. Het is een vloeibare cleanser die je op een watje doet en waarmee je volgens Formula 10.0.6 elke dag je gezicht mee kan reinigen. Het verwijdert make up, vuil en vettigheid. Dat doet het inderdaad! En niet zo’n beetje ook…  Alsof je gezicht in vlam staat en alle smerigheid wordt weggebrand. Ik wil niet eens weten watvoor ingrediënten hier in zitten. Agressief, dat zeker. Aangezien het je poriën een diepe reiniging moet geven, besloot ik deze cleanser toch nog een paar keren op mijn neus en kin te gebruiken. Maar dan komt het ergste: de geur. Deze is zó sterk. Mijn ogen gaan er van wateren, mijn neus gaat lopen, ik moest niezen. Het is alsof je een fles parfum over je gezicht laat stromen. Eigenlijk is het onbruikbaar, deze cleanser. Het prikt, overal. Vooral in mijn ogen vind ik dat erg naar. Ik vind het erg jammer dat een merk dat zegt onzuiverheden op een vriendelijke manier te verwijderen, met zo’n product op de markt komt. Niet kopen! Tenzij je op zoek bent naar een nieuwe parfum. In dat geval, heb je hier een sterk kruidig en bloemig parfum.

Bedankt voor je uitgebreide, kritische en eerlijke review, Marieke! 

11 reacties op “Gastreview Formula 10.0.6 producten – door Marieke”

Goede en duidelijke review! Ik heb alleen nog een paar foutjes:
Bij het eerste product: De BFFDFC beloofd een gezonde huid, zonder vet en puistjes.’ –> beloofT
Bij het derde product: ‘… waarmee je volgend Formula 10.0.6 elke dag …’ –> volgenS en ‘Het verwijderd make up, vuil en vettigheid.’ –> verwijderT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.