Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Gastreview Cattier Paris gezichtsproducten – door Soraya

Door Soraya – Hoi! Mijn naam is Soraya en ik mocht voor By Sjanty vijf gezichtsverzorgingsproducten van Cattier Paris testen. Inmiddels heb ik de producten al twee maanden in huis en wil ik jullie hier graag over vertellen. Voor je mijn productreview gaat lezen moet je weten dat ik normaliter alleen luxere producten gebruik wanneer mijn moeder wat over heeft of wanneer ik ze cadeau krijg. Voor mij was het dus een hele ervaring om de Cattier Paris producten te mogen gebruiken. Ik heb de producten telkens in combinatie met elkaar gebruikt, eerst de reinigers, daarna de peeling, het masker en als laatste de dagcrème.

Perle D’Eau Micellaire

€ 10,49 voor 300 ml

Deze doorzichtige op waterbasis reiniger is heel licht en reinigt zeer goed. Zelfs wanneer je geen make up op hebt gehad weet deze reiniger toch nog viezigheid van het dagelijkse leven van je gezicht af te halen. De reiniger trekt heel snel in en is zo goed als geurloos. Er zit maar liefst 300 ml in de fles waardoor je er lang mee kan doen. Een groot nadeel van dit product is dat het zo goed reinigt dat je je huid voelt trekken van de droogheid. Ook kan het zijn dat de huid gaat steken wanneer je een gevoelige huid hebt.

Nuage Céleste

€ 9,99 voor 150 ml

Ook dit product is een reiniger maar dan voor op een vochtige huid, prima dus voor onder de douche. Het flesje is eigenlijk een pompje waar witte schuim uit komt. De schuim is niet heel stevig waardoor je hem bijna niet op de huid voelt en hierdoor is de reiniging heel erg zacht, je voelt bijna niets aan je huid dus of het echt reinigend is is de vraag. Persoonlijk merkte ik niet het verschil wanneer ik dit product niet gebruikte, niet heel erg goed dus.

Gommage Argile

€ 7,99 voor 100 ml

Na het reinigen is het tijd om de oude huidcellen en oneffenheden te verwijderen en dit doe je met een peeling. Deze zogenaamde klei peeling heeft een hele lichte scrub waardoor hij elke dag te gebruiken is, maar ondanks dat de scrub erg mild is werkt deze uitstekend. Je huid voelt na gebruik gelijk een heel stuk zachter en egaler.

En toch vond ik het niet zo heel fijn om dit product elke keer op mijn huid te moeten smeren. Niet alleen de kleur lijkt op tandpasta maar ook ruikt de peeling hiernaar! Het moge duidelijk wezen dat het niet lekker naar tandpasta rook, maar met de neus dicht kan je toch nog genieten van het resultaat.

Masque Argile

€ 6,99 voor 100 ml

Dit klei masker is speciaal voor de gevoelige huid en is gemaakt van natuurlijke en biologische producten. Het is de bedoeling dat je de roze klei dik opsmeert en 10 minuten laat zitten voor je het wegspoelt met lauw water. De eerste keer deed ik dit buiten de douche, hierdoor droogde het masker al heel snel uit. Al binnen 5 minuten begon mijn huid te trekken, te jeuken en zelfs een beetje te prikken. Op de verpakking staat dan ook dat het masker niet mag uitdrogen.

Na deze mislukte eerste poging ben ik het product onder de douche gaan gebruiken, gelukkig bleef droogde het niet meer uit. Dit masker vind ik heel erg fijn, ruikt lekker en zorgt ervoor dat je huid heerlijk zacht wordt. Wat wel jammer is, is dat er maar 100 ml in de verpakking zit. Hierdoor is het product erg snel op, zeker wanneer je de gebruiksaanwijzing opvolgt en de klei dik opsmeert.

Secret Botanique

€ 19,99 voor 50 ml

Huidverzorging moet je natuurlijk eindigen met een goede crème en de Cattier Paris Secret Botanique is tot op zekere hoogte zo’n crème. Hij is erg vettig en toch goed smeerbaar, maar trekt niet goed in je huid waardoor je hem blijft voelen wanneer je met je handen over je gezicht gaat. Wat ik nog het meest vervelende vind, is dat het zweet al heel snel op je gezicht gaat staan doordat de crème op je huid blijft liggen.

Dit is niet het enige wat mij tegenviel aan dit product, het is namelijk niet mogelijk om er een BB Cream of een ander vloeibaar product bij te gebruiken. De crème mengt helemaal niet met andere producten waardoor je klontjes krijgt terwijl je juist een egalere look wilde creëren. Dit product is dus vooral goed wanneer je geen andere producten op wil smeren en wanneer je niet gaat zweten.

Over het algemeen vind ik de producten goed, maar overal is wel iets negatiefs over te zeggen. Opvallend is wel de verhoudingen en de hoeveelheden. Zeker het klei masker had in een grotere verpakking mogen zitten, of de rest in kleinere natuurlijk, om een betere verhouding te hebben want dit masker was bij mij al op terwijl ik met de rest op de helft was. Ik zou de producten niet snel zelf nog een keer kopen maar vond het wel heel erg leuk om ze te proberen. Natuurlijk wil ik Chantal heel erg bedanken voor de kans om de producten te testen en te reviewen.

Heel erg bedankt voor je mooie review, Soraya! 

10 reacties op “Gastreview Cattier Paris gezichtsproducten – door Soraya”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.