Categorieën
Beauty Nagels

Essie Bikini So Teeny en Etos Effect Nails lakjes

Ik heb de afgelopen week serieus een klein wonder meegemaakt. Waar normaal gesproken mijn nagellak al binnen een uur begint te scheuren, bladderen en deuken heeft het kleurtje dat ik afgelopen woensdag op mijn nagels heb gesmeerd het tot vandaag, ik herhaal vandaag!, uitgehouden en dat met slechts alleen wat kleine beschadigingetjes. Welk wondermerk dit is? Essie! Ik was dan ook errug blij met het Bikini So Teeny zomerlakje dat gisteren bij me op de deurmat viel en hoewel het blauwe kleurtje op zich al een plaatje is, had ik ineens helemaal zin om deze te versieren met wat leuke Etos Effect Nails lakjes!

Heerlijk dat Essie naast al die leuke kleurtjes uit het vaste assortiment ook met zoveel limited edition collecties komt, die hebben voor mij altijd sowieso een heel hoog hebben-hebben-hebben gehalte. De komende zomermaanden kun je lekker afwisselen met de zes lakjes uit de Bikini So Teeny collectie die ook, zoals we van Essie gewend zijn, weer onwijs leuke naampjes hebben: 218 Al Tied Up, 219 Bikini So Teeny, 220 Cascade Cool, 221 Fear Or Desire, 222 Mojito Madness en 223 Off The Shoulder.

Voor we onze nageltjes kunnen opvrolijken met de zes zomerkleurtjes van Essie moeten we nog even geduld hebben tot juni, maar wel heb ik alvast de Bikini So Teeny geswatched. Behalve de topkwaliteit van de lak en de snelle droogtijd hebben de lakjes van Essie wat mij betreft het meest geweldige kwastje ever, ze lakken echt als een trein.

219A Bikini So Teeny is stiekem nu al mijn favoriete kleurtje uit de gelijknamige collectie en dat terwijl er ook twee roze, ja je leest het goed ROZE kleurtjes bij zitten. Ik denk, correctie, weet wel zeker dat ik alle mogelijke soorten roze nu al wel heb en daarom moet ik me van mezelf meer op andere kleurtjes gaan oriënteren, zoals dit babyblauwe schatje. En niet zomaar simpel babyblauw, nee met heel veel mooie zilverkleurige shimmertjes. Twee laagjes en je bent ready to go!

Bij Etos spotte ik een tijdje geleden een aantal Effect Nails lakjes die me eigenlijk nog niet eerder waren opgevallen. Er stonden in totaal een stuk of zes verschillende miniflesjes en ik heb er vier van meegenomen: 4027004, 4027005, 4027006 en 4027007. Jup, anno 2012 bestaan er nog naamloze lakjes, het zou verboden moeten worden.

Ik vind deze schattige flesjes qua inhoud wel wat weghebben van de Essence Nail Art Special Effect Toppers, alleen zijn ze wel minstens drie keer zo klein. Alle Effect Nails hebben een mix van glitters van flakie-achtig formaat en kleine shimmertjes en vormen saampjes een vrolijk en vooral sparkling geheel.

Ik heb alle Effect Nails over het Bikini So Teeny lakje aangebracht en het verbaasde me echt hoeveel kleur deze lakjes geven, ik had verwacht dat de basislak veel meer transparant zou zijn. Het effect is daarom een beetje dubbel over het blauwe lakje, maar ik heb ze ook los op mijn nagels aangebracht en da’s niet zo’n succes, daar zijn ze dan toch echt te sheer voor. De ienieminie kwastjes zijn wel even heel erg wennen als je ze vergelijkt met de redelijk uit de kluiten gewassen variant van Essie, maar er is op zich prima mee te werken. Verder vind ik het hele leuke shiny topcoats voor over een ander lakje en met € 1,99 per stuk vind ik de prijs ook prima te doen.

Het Essie Bikini So Teeny lakje is vanaf juni voor € 9,99 te verkrijgen bij DA en Etos. De Effect Nails zijn voor € 1,99 per stuk verkrijgbaar bij Etos.

Q: Wat vind je van het Bikini So Teeny lakje? En de Effect Nails lakjes van Etos, heb je deze zelf misschien al eens geprobeerd?

28 reacties op “Essie Bikini So Teeny en Etos Effect Nails lakjes”

Ik heb nog geen enkele Essie lakje… ik mis een hoop geloof ik….binnenkort maar eens verandering in brengen;) En die toplakjes van etos lijken me top !

De nagellak van Essie is inderdaad mooi, maar Essie staat nog niet in de cosmetica gids van Stichting Proefdiervrij. Weten jullie of Essie proefdiervrij is? Het Etos nagellakje is wel proefdiervrij volgens deze gids. Ik kies dan toch voor deze topcoat van Etos en dan koop ik er een mooie basic van het Etos huismerk bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.