Categorieën
Beauty

Essence Powder Brush en Smokey Eyes Brush

In de Nederlandse drogisterijen waren lange tijd weinig tot geen kwasten verkrijgbaar, maar daar is de afgelopen tijd gelukkig wel verandering in gekomen. Zo heeft Gosh een behoorlijk uitgebreid assortiment kwasten verkrijgbaar en ook de Hema levert de laatste tijd steeds betere kwaliteit kwasten. Ook Essence heeft gehoor gegeven aan de vraag naar kwalitatief goede en goedkope kwasten en is er in het schap tegenwoordig een Powder Brush en Smokey Eyes Brush te vinden.

Over de Powder Brush zegt Essence dat het fluweelzachte borstelhaartjes heeft die subtiel over je huid glijden en dankzij de lichtronde vorm zowel losse als vaste poeder ideaal kan worden aangebracht. Het kwastje komt in een plastic hoesje waarbij op de achterkant in 3 verschillende talen (maar niet in het Nederlands…) voorgaande informatie te lezen is.

Het kwastje zelf is glimmend zwart met daarop in paarse letters het Essence merk en heeft zwart met paarsgekleurde (eveneens glimmende) haartjes. Persoonlijk had ik de haartjes een andere kleur gegeven, ik vind deze combinatie er een beetje goedkoop uitzien.

Het kwastje heeft een lekker handzaam formaatje en is vrij breed, wat lekker vast doet houden. Wat zeker klopt is dat de haartjes megazacht zijn en daarmee niet prikken of irriteren.

Doordat de haartjes heel dicht tegen elkaar aanstaan pakt het kwastje in een keer vrij veel poeder op en wanneer je dit op je gezicht aanbrengt wordt de poeder mooi gelijkmatig verdeeld. Al met al een prima kwastje dus!


Dan de Smokey Eyes Brush, die al iets langer deel van het assortiment uitmaakt. Over dit kwastje zegt Essence dat je hiermee supersnel en makkelijk smokey eyes kunt creëren. Net als de Powder Brush komt ook de Smokey Eyes Brush in een plastic hoesje met eveneens paarstinten, maar oogt dan net wat chiquer.

Het kwastje zelf is matzwart en heeft net als de Powder Brush helaas ook een nogal lelijke kleur haartjes, een soort blauw/paarsig. Het kwastje loopt van boven naar beneden smal af en ligt daarmee fijn in de hand.

Op de foto lijkt het misschien alsof het kwastje van die prikkende, harde haartjes heeft, maar dat is helemaal niet het geval. Net als de Powder Brush zijn de haartjes zijdezacht en voelen niet vervelend aan op je huid.

De haartjes van dit kwastje staan vrij dicht op elkaar en daardoor pakt het meteen behoorlijk wat oogschaduw op. Ik heb een aantal blendingkwasten in mijn stash waarvan de haartjes een stuk harder en minder flexibel zijn dan deze, maar het werkt juist wel fijn dat deze een beetje zacht en fluffy is.

Het kwastje heeft verder een hele fijne vorm en fijn formaat en op het gebruik ervan heb ik dan ook eigenlijk weinig aan te merken. Hij past qua vorm en grootte goed in je arcadeboog, blend de oogschaduw mooi, laat geen harde lijnen achter en ook na een keer wassen is hij nog van prima kwaliteit en zijn er weinig haren uitgevallen.

Zo zie je maar weer dat ook een goedkoop kwastje van slechts € 1,29 zijn werk net zo goed, misschien nog wel beter kan doen dan een 10 keer zo duurdere variant. Natuurlijk heb je bij een budgetkwastje als deze wel eerder kans dat de kwaliteit wat achteruit gaat en misschien zal hij geen tientallen wasbeurten overleven, maar  ach voor dat geld koop je dan gewoon een nieuwe!

Pluspunten
Goede kwaliteit voor lage prijs
Haartjes zijn lekker zacht
Doen hun werk prima

Minpunt
Paars/zwarte kleur van de haartjes oogt wat goedkoop


De Essence Powder Brush is voor
1,99 en de Smokey Eyes Brush voor € 1,29 verkrijgbaar bij Kruidvat.

 


Q: Wat zijn jouw favoriete (budget)kwasten?

14 reacties op “Essence Powder Brush en Smokey Eyes Brush”

Je hebt me overtuigd! Ik ga de smokey eyes kwas ook aanschaffen 🙂
Leuke blog heb je trouwens, ik volg je nu op Bloglovin, dit is de eerste x dat ik je blog bezoek maar ben al een hoop leuke artikelen tegen gekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.