Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Essence My Skin Deeply Moisturizing Paper Mask

Onlangs introduceerde Essence de ‘My Skin’ verzorgingslijn die is onderverdeeld in drie categorieën: de roze lijn met granaatappel & bamboe, de paarse met lychee & blauwe druiven en de blauwe met limoen & komkommer. Uit laatstgenoemde lijn zie je vandaag het Deeply Moisturizing Paper Mask.

Het  met lotion doordrenkte papieren masker is verrijkt met komkommerextracten die je huid verzachten, een intensieve vochtboost geven en zorgen voor een heerlijk ontspannen gevoel. De buitenkant van het masker is voorzien van de groen met blauwe kleur van de limoen & komkommer lijn en ziet er lekker fris en vrolijk uit.

Als je het masker omdraait zie je op de achterkant het inmiddels bekende Essence meisje die je door middel van een drietal illustraties laat zien hoe je het masker dient te gebruiken.

Rechts van de 3 plaatjes staat in het Duits en Frans nog eens in tekst hoe je het masker moet toepassen. Aangezien Nederlands ontbreekt is er een sticker op de voorkant van het masker geplakt waarop in onze taal een korte gebruiksaanwijzing staat.

Je scheurt de verpakking aan de bovenkant los en pakt het masker eruit dat direct klaar is voor gebruik. Je brengt het aan op je gezicht, strijkt het met je vingertoppen glad en laat het vervolgens 10 tot 15 minuten zitten. Daarna verwijder je het masker voorzichtig en masseer je de achtergebleven lotion met je vingertoppen in je huid. Essence raadt aan het masker maximaal 2 keer per week te gebruiken.

Dit masker heeft dus een vochtinbrengende werking die je huid een lekkere vochtboost geeft, wat vooral bij warm weer aangenaam verfrissend is. Uit de verpakking verschijnt een in en in doordrenkt masker dat lekker fris naar komkommer ruikt.

Het masker bestaat uit allerlei vlakken voor elk gedeelte van je gezicht en heeft openingetjes bij de ogen, neus en mond. Aangezien mijn huid dit soort maskertjes vaak niet goed trekt is mijn zusje zo lief geweest het voor me uit te proberen. Het masker is op zich best makkelijk op je gezicht aan te brengen, maar je moet bij het openvouwen ervan wel even kijken hoe het in elkaar zit en welke vlakken waar horen en doordat het vrij nat is gaan sommige delen gauw een beetje aan elkaar plakken. In principe is het masker groot genoeg om je gehele gezicht mee te bedekken, maar mijn zusje heeft dan ook niet zo’n enorm groot hoofd. Bij het aanbrengen voelt het even vrij koud, nat en zwaar aan op je gezicht, maar dat is een kwestie van wennen.

Het ziet er overigens wel enorm scary uit wanneer je het masker op je gezicht hebt, brr! Wanneer je het er na een kwartier afhaalt blijft er wat lotion op je huid achter dat je er met je vingertoppen moet inmasseren. Mijn zusje haar huid ziet er na het verwijderen van het masker verder niet rood of geïrriteerd uit en voelt lekker zacht aan.

Nadat de achtergebleven lotion is ingemasseerd voelt mijn zusje haar huid babyzacht en fris aan en heeft een mooie gezonde glans. Ook een paar dagen later is de huid nog steeds lekker zacht en voldoende gehydrateerd. Prima maskertje dus dat je ook nog kunt aanvullen met gebruik van de overige verzorgingsproducten uit de limoen & komkommer lijn.

Het Essence ‘My Skin’ Deeply Moisturizing Paper Mask is voor € 0,99 te verkrijgen bij Kruidvat.

12 reacties op “Essence My Skin Deeply Moisturizing Paper Mask”

Klinkt lekker! Ik heb ze net zien liggen bij onze kruidvat, maar heb nog genoeg van dit spul liggen, dus heb het maar weerstaan ;p

Weet iemand of er een kruitvat is in Tilburg die het verkoopt? Er zitten er hier best veel en ze allemaal af gaan is een beetje veel werk. Ben op het pieter vredeplein geweest en de kruitvat naast de AH. Ze hebben wel wat my skin producten maar niet dat masker.

Ik wil zo’n masker al heel lang proberen maar om ze nou meteen uit Korea (waar die paper masks erg populair zijn en je er dus heel veel hebt) te importeren.

Ik zou de zomerstraat kunnen proberen. Bedankt. Die andere vestiging had hem ook niet vandaag of was op maar zag geen leeg plekje met 99 cent bordje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.