Categorieën
Beauty Make-up

Essence make-up sponge (met kort demonstratiefilmpje)

Zo’n drie jaar geleden was ‘ie daar ineens: de beautyblender, je weet wel dat knalroze ei. Ik was geloof ik niet de enige die echt géén idee had wat je met zo’n gek ding moest en dacht dat deze trend vanzelf wel weer over zou waaien. Nou, niets bleek minder waar want het is nu 2013 en is in het nieuwe assortiment van Essence een heuse beautyblender dupe te vinden: de enige echte make-up sponge!

Volgens mij is Essence het eerste budgetmerk dat met een eigen beautyblender creatie komt en op de verpakking is te lezen dat dit schattige eitje ideaal is voor het aanbrengen van foundation, concealer, blush en poeder. Nu gebruik ik voor de laatste twee zelf toch het allerliefste een kwast, maar de ronde kant is inderdaad perfect voor foundation of BB crème en met het puntje kun je heel goed concealer onder je ogen en langs je neus aanbrengen.

Het eitje is er in een paarse en roze kleur en hoewel ik dit lilapaarse kleurtje ook enorm cute vind zou ik een roze natuurlijk helemaal geweldig hebben gevonden, ware het niet dat deze allemaal al geplunderd waren. Anyway, in onderstaand filmpje zie je hoe ik met de make-up sponge BB crème aanbreng en ‘m vervolgens onder de kraan heel simpel en snel weer schoonmaak.

Vorig jaar was ik in het trotse bezit van de originele beautyblender, maar die was ineens op onverklaarbare wijze verdwenen en ik heb ‘m tot op de dag vandaag niet meer teruggezien. Ik had dus al kennisgemaakt met dit bijzondere ei en hoewel het er misschien wat vreemd uitziet werkt het echt als een trein. Deze Essence make-up sponge is een stuk minder duur dan het origineel, maar dat is in het gebruik absoluut niet te merken.

Het eitje is superzacht, ligt lekker in de hand en je kunt er foundation en/of BB crème heel mooi en natuurlijk mee in je huid ‘bounchen’. Thank you Essence, voor deze betaalbare variant van het beroemde roze ei!

De Essence make-up sponge is voor € 4,00 verkrijgbaar bij de Kruidvat filialen met een tweede Essence schap.

Q: Heb jij de beautyblender al weleens gebruikt? En wat denk je van de make-up sponge dupe van Essence, ga je ‘m proberen of niet?

39 reacties op “Essence make-up sponge (met kort demonstratiefilmpje)”

Volgens mij mist het filmpje…
Maar ik heb hem al op youtube gezien en hij lijkt mij erg fijn! Ik heb wel vaag gehoord dat hij bij andere uit elkaar viel, maar als ik nog een positief review hoor dan ga ik hem misschien ook wel kopen. Pff. Wat een lang verhaal weer 😉

Ik gebruik zelf geen foundation of iets dergelijks, dus ik ga deze niet kopen. Toch lijkt hij me wel heel fijn, dat had ik niet verwacht! Negen van de tien keer zijn de beautyblender dupes keihard en werken ze niet goed, maar dat is met deze dus niet het geval:)

Ooh, deze wil ik zo graag hebben! Lijkt me echt heel handig.

Bij mij in het Kruidvat lagen de nieuwe producten er al wel, maar geen beautysponge. Zou het kunnen dat ie in het tweede schap ligt??

Ik had er gisteren ook een review van online staan! Het klopt inderdaad dat er andere goedkope versies zijn, maar de versies die ik geprobeerd heb konden echt niet tippen aan de originele. Die waren veel de stug en hard en werkten helemaal niet fijn! Deze van Essence is daarentegen super zacht en werkt net zo fijn als de originele beautyblender! Deze wordt ook groter en soepeler als je hem nat maakt 🙂

Hier was ik wel heel benieuwd naar. Ik had al zoveel over de Beautyblender gehoord, maar ik vond hem persoonlijk toch iets te prijzig om hem te proberen. Erg fijn dus dat deze make-up sponge van Essence net zo goed is en dat voor 4 euro. Ik ga er toch snel eens naar kijken.

Wat fijn dat er eindelijk een betaalbare dupe is! Ik breng het op dit moment gewoon aan met mijn vingers, maar wil toch een kwast aan gaan schaffen denk ik. Maar als een kwast mij niet bevalt ga ik denk eens kijken voor deze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.