Categorieën
Beauty

Mijn favoriete lente en zomer parfums

Parfum is heel persoonlijk, wat de één heerlijk vindt ruiken en niet genoeg van kan krijgen kan de ander soms niet verdragen. Een parfum ruikt op geen twee personen hetzelfde, wat onder andere te maken heeft met het huidtype, de zuurgraad van de huid en zelfs de levensfase waarin de persoon zich bevindt. Doordat een parfum zich mengt met de lichaamsgeur, kan bij de één een bepaald geurtje heel anders ruiken dan bij de ander. Parfum kan je naast het voorzien van een lekker luchtje ook aan een bepaalde gebeurtenis, periode of plaats doen herinneren. Zo heb ik dat bijvoorbeeld met bepaalde luchtjes die me zodra ik ze ruik of draag altijd aan de lente & zomer doen denken. Deze geurtjes hebben gemeen dat ze over het algemeen allemaal een frisse, zachte en sensuele geur hebben en ook van de flesjes word je al helemaal vrolijk!

Weetje
Een klassiek opgebouwd parfum bestaat uit drie soorten “noten”: topnoten, hartnoten en basisnoten.

Envy Me – Gucci

In 2004 bracht Gucci het geurtje Envy me (‘benijd me’) op de markt en staat voor de vrouw die graag een beetje aandacht opeist.
Envy Me is een geurcompositie die bestaat uit fruit en bloem extracten met ingrediënten van onder andere muskus, witte thee, sandelhout, pioen rozen, granaat appel, litchi, ananas, jasmijn en roze peper. Deze ingrediënten maken deze parfum sexy, gedurfd en dapper.

Change – Chanel

Chance is gelanceerd door het merk Chanel en werd in 2003 op de markt gebracht. Chance staat voor vrouwelijkheid, sensualiteit, lef en bruisende energie en is echt een parfum voor de elegante en onafhankelijke vrouw. Chance bevat een combinatie van zoete bloemen en kruiden zoals onder andere peper, citroen, jasmijn, amber, patchouli, vetiver, witte muskus en hyacint die de geur heerlijk verrassend maken.

Hot – Ralph Lauren

Hot is een hele sensuele en aanwezige geur met een bijzondere mix van mocca crème en kruidige kaneel.
Het luchtje heeft een hele sexy uitstraling en bevat onderliggende noten van vanille, amandelbloesem, mandarijn en orchidee.

Light Blue – Dolce & Gabbana

Light Blue stamt uit 2001 en heeft een geur met kenmerken van Siciliaanse citroen, Granny-smith appels, blauwe bosbessen, jasmijn, bamboe, witte rozen, cederhout, amber en muskus. Light Blue is een fris en bruisend parfum vol met bloemen- en fruitnoten. Bij de ontwikkeling van de geur en de flacon is men beïnvloed door de wereld aan de Middellandse zee: een heldere hemel en een diepblauwe zee.

J’adore – Dior

J’adore van Dior werd in 1999 geïntroduceerd en is een moderne, luxe en betoverende geur die is samengesteld uit diverse geurstoffen zoals orchidee, roos, viool, Perzische pruim, amaranthout, muskus, champacabloem , mandarijn, en muskus.

True Star – Tommy Hilfiger

Deze fascinerende en spraakmakende geur uit 2004 is een warme, sensuele en zeer elegante oriëntaals bloemige geur met daarin een verrassende en meer dan unieke mix van o.a. waterige elementen, seringen, kamperfoelie, kashi en geroosterde graankorrels.

Lolita Lempicka

Lolita Lempicka staat voor pure vrouwelijkheid en is dan ook een hele sensuele, creatieve en op en top verleidelijke geur.
Het is bloemig en bevat noten van onder andere anijs, viooltjes, vanille en musk. Het parfum opent met opvallende topnoten als anijs en klimop, het hart van het parfum bevat zachtgeurende bloemen als viooltjes, iris en amarena-kers. De basis tenslotte bestaat uit fluweelzachte vanille- praline, tonkaboon, vetiver en muskus.

Touch of Pink – Lacoste

Touch of Pink (2004) van Lacoste is speciaal voor de dynamische vrouw die spontaan en vol energie en levensvreugde is. De fruitige mix van koriander, bloedsinaasappel, kardemom, jasmijn, viooltjes, wortelzaad, sandelhout, vanille en muskus zorgen voor een fris en modern parfum.

Één reactie op “Mijn favoriete lente en zomer parfums”

Beste Sjanty .
ik zag wat je met je flesjes ging doen mooie flesjes en erg heerlijk spul .
ik ken ze ook wel , maar ik heb een vraagje aan je , als je ze toch weg gaat gooien mag ik ze dan hebben voor mijn kunstwerken die ik er van maak ? zou dat heel fijn vinden , we doen er leuke dingen mee vast bedankt gr Ginny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.