Categorieën
Beauty Haar

Dove Color Care shampoo, conditioners en masker – door Melissa

Door Melissa – ‘Ola bella senorita!’ Ik hoor het ze nog steeds zeggen die Spanjaarden; als klein meisje waren mijn lange goudblonde lokken al zeer geliefd. Maar niet bij mij! Ik wilde namelijk al heel lang mijn haar donkerder verven (nog een beetje een restantje van mijn Gothic-periode denk ik…). Een jaar geleden dacht ik eindelijk: ‘weet je wat? Ik ga het gewoon doen!’. Mijn haar heb ik gekleurd met een SemiColor genaamd Light Cacao Brown. De kleur en glans zijn prachtig geworden en voorlopig ben ik zeker van plan om het te blijven kleuren.

Aangezien Chantal zelf geen gekleurd haar heeft, vroeg zij mij om de nieuwe Dove Color Care producten te testen en hierover een review te schrijven. Dat liet ik mij uiteraard geen twee keer zeggen en zie hier het resultaat. Dove beweert dat de producten uit de vernieuwde Color Care lijn er voor zorgen dat je haarkleur er tot 10 weken lang levendig uitziet. De vernieuwde Dove Color Care lijn met Color Revitalizer formule, oliën en proteïnen verzorgt en voedt het haar van binnenuit en laat het haar er gezond en glanzend uitzien. En dames, wie van ons wil dat nou niet?!

De volgende producten heb ik mogen testen:

Dove Color Care shampoo (250ml € 3,79)
We beginnen direct met mijn favoriete product uit deze reeks: de shampoo. Ik ben (sterk) geurende haarproducten altijd snel zat, maar deze ruikt echt heerlijk! Niet té zoet, niet té sterk, naar mijn idee perfect. Ook de structuur van de shampoo is fijn, niet te waterig (zodat het direct tussen je vingers doorslipt als je niet uitkijkt!). De shampoo schuimt goed en zorgt al voordat je de conditioner hebt gebruikt voor zacht haar, waarbij het ook gelijk goed is door te kammen met je vingers.

Dove Color Care conditioner (200ml € 3,79)
Een erg fijn product. Ruikt net als de shampoo erg lekker en de structuur is ook fijn, uiteraard iets dikker dan de shampoo. Na het gebruik van deze conditioner gleden mijn vingers met gemak door mijn haren en voelden deze ook heerlijk zacht aan. Ik gebruik deze conditioner nu altijd in combinatie met de shampoo voor een mooi glanzend resultaat.

Dove Color Care dagelijkse intensieve conditioner (180ml € 4,99)
Deze intensieve conditioner kun je in plaats van de ‘gewone’ conditioner gebruiken. Je brengt deze aan ongeveer vanaf het midden van je haar tot de punten (waarbij je dus de wortels vermijdt). Deze roze gekleurde crème-achtige conditioner is bedoeld om je gekleurde haar te voeden en te revitaliseren.

Dove Color Care diep voedend masker (200ml € 6,99) Uitsluitend beperkt verkrijgbaar bij enkele grotere DA filialen.
Dit masker heb ik één keer gebruikt. Het masker kan 1 keer per week ter vervanging van een van de conditioners gebruikt worden. Het masker vermindert het aantal toekomstige breuken en gespleten punten en zorgt voor een mooie glans. Hoewel het zeker voor een zacht gevoel zorgt, merk ik geen groot verschil met de conditioners. Aangezien het masker ook maar beperkt verkrijgbaar is bij enkele grotere DA filialen, lijkt het mij ook niet handig om dit product (veel) te gebruiken.

Ik moet zeggen, ik heb serieus het idee dat mijn kleur langer mooi is gebleven! Ook geven de producten een mooie glans en zorgt het voor lekker zacht haar. Vooral de shampoo en conditioner zou ik aan willen raden; ik ga ze zeker nog een keer aanschaffen. Voor zo’n lage prijs zijn het echt goede producten en je krijgt dus zeker waar voor je geld. Een echte aanrader!

15 reacties op “Dove Color Care shampoo, conditioners en masker – door Melissa”

Klinkt goed! Ik heb zelf geen geverfd haar, maar gebruik toch vaak dat soort producten omdat die je haar toch net iets beter beschermen. Thanks voor de review!

Ik gebruik zelf al een tijdje de glans&verzorging van deze lijn, die net zo fijn is! De shampoo heeft leuke glimmertjes waar je leuk naar kan staren als je je verveelt en m’n haar wordt er super zacht van, ik kan echt niet zonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.