Categorieën
Beauty Nagels

De mooiste paarse nagellakjes

Na roze is paars één van de kleuren die ik zelf erg mooi vind en dat is ook wel te zien aan de hoeveelheid paarse nagellak die ik blijk te hebben, hellow zeg! Dat het woord paars lang niet alle verschillende tinten dekt waarin deze kleur nog eens onder te verdelen is zie je wel aan de enorme diversiteit aan lakjes die ik bezit. Wat je, net als ik, misschien nog niet wist is dat het woord paars afkomstig is van het Oudfranse pers dat weer is afgeleid van het middeleeuws Latijnse woord persum, dat donkerblauwe stof of kleur betekent. Weten we dat ook weer!

Rond het lente- en zomerseizoen neig ik altijd meer naar het dragen van vooral lichtere paarstinten als violet, lila en pastel en in de herfst en winter ga ik graag voor plum- en donkerpaars.

1. Essie lakje voorjaar 2012 To buy or not to buy
Eén van de lichtere lakjes: de To buy or not to buy uit de huidige voorjaarscollectie van Essie, dat ik echt zo´n mooi lakje vind. Op de foto zie je het niet héél duidelijk, maar naast een lief paars kleurtje heeft deze ook nog heel veel kleine zilverkleurige shimmertjes.

2. Trind Caring Color voorjaar 2012 – CC148 (Pastel Lilac)
De To buy or not tu buy van Essie en deze van Trind lijken wel iets op elkaar, maar de Pastel Lilac heeft een net wat meer blauwe ondertoon en is volledig creamy en zonder glittertjes.

3. Rimmel 60 Seconds 650 Magnetise
Een vrij bijzonder lakje met een metallic finish waarvan ik niet eens meer wist dat ik ‘m had of dat ik deze ooit gekocht heb, zonde eigenlijk! Het is wel een lakje met een beetje streepgevaar bij het lakken maar dat is dan ook het enige nadeel eraan, verder is het een prachtig exemplaar!

4. Essence Colour & Go  86 A lovely secret
Deze nam ik mee voor het artikel over de pastelkleurige Colour & Go lakjes van Essence, maar toen ik ‘m eenmaal geswatched had bleek-ie niet echt pastelpaars uit te vallen en vond ik ‘m voor de review toch niet helemaal geschikt. Het kleurtje is een beetje een combinatie tussen paars en blauw met heel veel mooie shimmertjes erin verstopt.

5. Catrice Ultimate Nail Lacquer – 130 Lucky In Lilac
Lucky In Lilac
van Catrice is een heel mooi lilapaars tintje met een volledig creamy finish dat uitstekend dekt en ik vind het dan ook echt heel jammer dat deze uit het assortiment is gehaald!

6. Rimmel Lycra® Pro – 312 Ultra Violet
Een heel mooi fris en vrolijk lakje van Rimmel dat ik graag draag. Behalve dat het een mooie kleur heeft ben ik ook erg enthousiast over de kwaliteit en houdbaarheid van dit Lycra Pro® lakje.

7. Essence Nail Art Twins – 08 Gabriella & Troy
Deze Nail Art Twins van Essence vind ik zo leuk, jammer genoeg heb ik alleen maar deze 08 Gabriella & Troy, ook de andere duo‘s vond ik erg leuk van kleur. Het basislakje Gabriella is een prachtige dieppaarse kleur met een bijzondere blauwe gloed en de Troy is een geweldig leuke en vrolijke topcoat met heel veel paars- en blauwkleurige shimmertjes.

8. Catrice Ultimate Nail Lacquer – 120 Plum Play With Me!
Nog een Catrice lakje dat helaas uit de Ultimate Nail Lacquers collectie is: de 120 Plum Play With Me! Het is een behoorlijk donker plumpaars lakje dat ik vooral in de herfst en winter graag draag.

9. Rimmel I  Lasting Finish – 180 Purple Pulse
Purple Pulse
is een kleurtje met een duidelijk rode ondertoon en heeft wel drie laagjes nodig om te dekken, het is nogal een transparant en dun lakje. Vind het verder wel een mooi en niet heel standaard paars kleurtje!

10. Nail Polish by H&M – Soaked In Purple met NYC In A New York Color Minute 276 Big City Dazzle
De Soaked In Purple van H&M vind ik echt een heel mooi kleurtje, echt paars paars. Dekt ook prima en wat mij betreft een goede combi met de 276 Big City Dazzle topcoat van NYC!

11. Catrice Ultimate Nail Lacquer – 800 Heavy Metallilac
De 800 Heavy Metallilac is één van mijn favoriete nieuwe Ultimate Nail Lacquers, kijk eens hoe mooi deze is! Het prachtige dieppaarse basiskleurtje heeft een metallic finish, wat hele kleine glittertjes en afhankelijk van de lichtinval ook nog eens verschillende paarstinten in één!

12. Catrice Ultimate Nail Lacquer – 380 Forget-Me-Not!
Boehoe, nog zo‘n mooi lakje dat Catrice uit haar assortiment heeft gehaald, de Forget-Me-Not! We mogen deze zeker niet vergeten, met de schitterende kleur en glitters!

13. Nicki Minaj for OPI  Super Bass shatter
Eigenlijk een crackle topcoat deze Super Bass shatter uit de Nicki Minaj collectie van OPI, maar stiekem zonder basislakje eronder ook wel mooi en vooral bijzonder!

14. Sinful Colors  841 Daddy’s Girl
Hoe mooi is deze Daddy‘s Girl van Sinful Colors, wauw! Het lakje zelf is helaas wel erg waterig en lakt niet heel prettig, maar de kleur en de glittertjes maken weer veel goed!

Q: Welk van deze paarse lakjes is/zijn jouw favoriet(en)?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

27 reacties op “De mooiste paarse nagellakjes”

Lavender love van Gosh vind ik erg mooi! En van deze set momenteel toch a lovely secret. Ik heb deze ook, en ook lucky in lilac en heavy metallilac. Ja, ook ik heb aardig wat paarse lakjes 🙂

Ik ben weg van de rimmel 650 magnetise en de 312 Ultra Violet en de 180 Purple Pulse
van Catrice vindt ik 130 lucky in lilac het mooiste ! straks eventjes naar Kruidvat toe haha :mrgreen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.