Categorieën
Beauty Make-up

Essence ‘Class of 2013’ blush en lip tints

Behalve je schoolboeken, pennen, geodriehoek, passer en agenda mag ook een klein make-up tasje natuurlijk niet in je schooltas ontbreken, althans ik ging de deur niet uit zonder. Omdat je al genoeg loopt te sjouwen met alles heb je natuurlijk weinig zin in ook nog eens een overvolle big ass toilettas en zijn kleine, handzame make-upjes een uitkomst. In de Essence Class of 2013 collectie zijn een aantal leuke items te vinden die handig zijn voor je in je school make-up bag, waaronder de blush en lip tints!

De 01 Alpha better gamma blush was ik sowieso al van plan mee te nemen, dat vond ik echt de musthave van deze collectie. Waarom? Vanwege het roze kleurtje, het leuke printje en het schattige ronde doosje, ofcourse!

Het jammere van blushes met dit soort geinige printjes is dat het na één veegje niks meer van te zien is en helaas is ook deze een gevalletje ‘overspray’. Mag de pret verder niet drukken, het blijft evengoed een mooierd.

Het is nogal frappant dat de kleur op de swatch vrij knallend Barbieroze lijkt, maar vervolgens op mijn huid redelijk subtiel uitpakt. Ik heb er voor de foto best wat van de blush aangebracht omdat je het anders echt niet zag en hij alsnog een heel natuurlijk tintje met vooral veel mooie goudkleurige shimmertjes. Wat mij betreft ideaal voor school!

Dan de 01 Alpha better gamma en 02 Ready for rush week? lip tints die volgens Essence superlang moeten blijven zitten, veegvast. zijn en je prachtige lippen moeten geven. Nou, klinkt tot zover best goed, toch?

Ik dacht dat de lip tints tubetjes zouden zijn maar nee, ze bleken aan de dop ineens een sponsapplicatortje te hebben. Verrassing! Op zich prima, ik vind dat altijd makkelijker aanbrengen dan rechtstreeks met zo’n plakkerige tube aan je mond. Vol enthousiasme ging ik het zachtroze kleurtje op m’n lippen smeren, maar….. er kwam gewoon praktisch geen kleur vanaf. Op zich al een faal, maar na een paar seconden begonnen mijn lippen ook nog eens gigantisch te tintelen en te trekken en bah, het voelde echt zo niet fijn. De rode geeft op zich wel meer kleur, maar is ook heel waterig en trekt en prikt net zo erg. Ugh.

Ik wist niet hoe snel ik het spul van m’n lippen moest boenen, maar ook dat werd nog een opgave an sich. De lip tints hebben namelijk een soort lipstain structuur waardoor ze als het ware in je lippen trekken waardoor dat tintelende gevoel dus ook niet 1,2,3 weg is. Om een lang verhaal kort te maken: de blush is leuk, maar de lip tints zou ik laten liggen als ik jou was.

De Essence ‘Class of 2013 blush is voor € 2,99 en de lip tints voor € 1,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Heb je zelf al wat gescoord uit de Class of 2013 collectie of laat je deze aan je voorbijgaan? 

24 reacties op “Essence ‘Class of 2013’ blush en lip tints”

Ik zou er persoonlijk zelf niks van kopen, maar zoals ik hier zie is die blush best leuk! Maar ik heb meer negatiefs gehoord dan positiefs, maar goed. Het is toch niet helemaal mijn collectie, om het zo maar te zeggen!

Zoals ik dus al verwachtte; het valt tegen. Die liptints dekken niet eens mooi, maar het blijft wel lang zitten… en ik heb van de blush gezien dat de lijnen gesprayt zijn, ook jammer. Ik ben maar gegaan voor twee jumbo pencils 🙂

Hm…. Als ik het zo zie baal ik opeens een stuk minder van mijn no-buy, ik ben nog niet echt verrast door deze collectie. Helaas! Neemt niet weg dat jouw review wel erg goed is, Chantal!:)
Liefs

Ik koop er zeker niets van! Wil sowieso van 1 oktober tot 1 januari een no buy inlassen. 1 week down, plenty to go… Wel lastig als ik dan wel telkens hier kom lezen. Die BB creme van Kruidvat wil ik ook zeker testen, maar ik heb Skin79, Garnier en Maybelline nog liggen! 🙂 Luxe problemen!

Is het trouwens een idee om een foto van je lippen zonder product bij swatcher te posten? Dan vind ik het altijd wat prettiger vergelijken/beoordelen hoeveel kleur eraf komt.

Ik heb er toevallig vanochtend even naar gekeken. Ik heb zelf 2 lakjes en de top coat meegenomen en de translucent powder. De liptints vond ik er niet zo geweldig uitzien, dus die heb ik overgeslagen. De blush zit ik nog steeds over te twijfelen of ik die wel of niet ga kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.