Categorieën
Beauty Make-up

Catrice Hidden World Illuminating Base en Blush Mousse

Behalve Essence komt ook Catrice aan de start van 2012 met een nieuwe limited edition collectie die de mysterieuze naam Hidden World draagt. De kernwoorden van deze lijn zijn dromerig, zacht en subtiel en bevat voornamelijk veel mooie poederachtige roze en aardetinten met hier en daar een mooie glans.

Als eerste laat ik je de Illuminating Base en de Blush Mousse uit de collectie zien. De Illuminating Base is een basis is met een romige formule die je onder je make-up aanbrengt en kleine oneffenheden egaliseert en je huid een mooie glowy touch moet geven.

De Illuminting Base komt in een soort knijpflesje dat 30 milliliter bevat en verder een heel simpele uitstraling heeft. Het is op zich wel handig en vooral hygiënisch dat je dit product uit het flesje moet knijpen, maar doordat de basis vrij vloeibaar is moet je wel uitkijken dat je niet al te hard knijpt anders loopt er meteen veel te veel uit.

Volgens Catrice is dit product dus vooral bedoeld om als basis onder je foundation aan te brengen, maar persoonlijk gebruik ik ‘m liever als highlighter omdat je anders een wel erg glimmend gezicht krijgt. Een beetje een gezonde glow is natuurlijk wel mooi, maar met deze base wordt het een beetje teveel van het goede.

Met de mooie lichte tint en een beetje een parelmoerachtige glans vind ik deze Illuminating Base erg mooi om als highlighter op mijn jukbeenderen te gebruiken, maar echt als make-up basis vind ik ‘m niet heel geschikt. Al met al toch een leuk item om te hebben, mooie highlighters heb je immers nooit genoeg, toch?


De luchtige Hidden World Blush Mousse moet je volgens Catrice een lekkere frisse, gezonde kleur op je wangen geven en met gemak urenlang goed op zijn plaats blijven zitten. De blush komt in een rond glazen potje dat 13 gram bevat en een lichtroze dop met witte en donkerroze accenten heeft. Helaas heeft dit product geen naam meegekregen, dat had wel wat leuker geweest.

Persoonlijk ben ik niet zo weg van blush in moussevorm en ook mijn huid is daar vaak niet zo blij mee. Ik vind zo’n mousse substantie sowieso niet heel praktisch werken en ook glijdt het in de loop van de dag als het ware van mijn gezicht af. De structuur van deze Hidden World Blush Mousse is een beetje te vergelijken met een bodylotion en is vrij dun. De kleur is vanuit het potje gezien best wel heftig, glimmend koraalroze, maar tegelijkertijd ook wel heel pretty.

Als ik met mijn vinger door de mousse ga vind ik het een beetje drillerig en koud aanvoelen, niet heel aangenaam. Doordat de mousse vrij luchtig en niet heel dik is, is deze wel goed uit te smeren en te vervagen.

Hoewel de Blush Mousse vrij makkelijk is uit te smeren, vind ik het toch lastig deze op een mooie manier op mijn gezicht aan te brengen. Wanneer ik er te weinig van aanbreng is hij bijna niet te zien en bij teveel gaat het er echt té uitzien. Voor de foto heb ik wel even iets meer dan nodig opgedaan, zodat je de kleur goed kunt zien. Nog een nadeel vind ik dat je de blush nogal voelt zitten op je huid, het geeft een beetje een plakkerig en ‘zwaar’ gevoel. Niet prettig!

Ja, ik weet het niet met deze blush, ik ben er zelf niet bijster van onder de indruk. Ik ga toch liever voor een poederblush, dat brengt én makkelijker aan én geeft een wat mooier en meer natuurlijk resultaat.

Pluspunten
Illuminating Base geeft als highlighter een mooie, subtiele glans
Illuminating Base heeft handige en  hygiënische verpakking

Minpunten
Illuminating Base is niet heel geschikt als make-up basis, meer als highlighter
Structuur Blush Mousse vind ik persoonlijk niet heel fijn
Blush Mousse brengt door mousse structuur niet heel makkelijk aan

De Catrice ‘Hidden World’ Illuminating Base is voor € 3,99 en de Blush Mousse voor € 3,79 van januari tot en met half februari verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Heb jij de Illuminating Base en/of Blush Mousse al geprobeerd? Zo ja, wat vind je ervan? Zo nee, zou je deze aan willen schaffen?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

18 reacties op “Catrice Hidden World Illuminating Base en Blush Mousse”

Ik ben ook niet zo onder de indruk van de mousse blush. Ik heb voorheen ook de échte mousse blush van Maybelline gehad en die is zó anders! Dat is veel meer een ‘chocomousse’ idee.. Die base ziet er wel goed uit 🙂

Hm nee, van de blush ben ik ook geen fan. Ik heb er toevallig ook een review over geschreven die morgen online komt en ik ben ook niet zo heel positief. Het aanbrengen is zo lastig! De highlighter vind ik wel mooi, maar ik hou meer van warme tinten.

Die highlighter vind ik wel mooi! Alleen die blush ben ik denk ik ook niet zo’n fan van. Ben al niet weg van creamblush, laat staan een mousse. Misschien vinden andere mensen dit wel fijn werken.. haha, zo zie je maar, smaken verschillen!

Ik dacht dat die Illuminating Base meer een ‘standaard’ primer zou zijn, zonder glanseffect zeg maar. Ik gebruik zelf al een tijd de Photofinish foundation van Catrice, die ook al een soort lichte ‘glow’ geeft. Denk dat het een beetje too much zou zijn om dit product er nog bij te gebruiken 🙂

Ik dacht dat die ene meer een primer zou zijn, maar dit is wel heel glanzend!
Bedankt voor de reviews, hier was ik benieuwd naar.
Ik heb mezelf nog steeds een ‘no buy’ opgelegd, maar nu heb ik niet het gevoel dat ik iets gemist heb :mrgreen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.