CategorieΓ«n
Beauty Make-up

Budget glamour ooglook met Essence eyeshadows

Nu Kerst- en Oud & Nieuw weer achter ons ligt wil het natuurlijk niet zeggen dat je tot de feestdagen van 2012 geen feestelijke of glamourous looks meer draagt. Misschien heb je heel binnenkort een (nieuwjaars)feestje, ga je zaterdagavond lekker stappen of wil je gewoon eens lekker uitpakken. Misschien kan deze budget glamourous look met Essence eyeshadows dan voor een beetje inspiratie zorgen!

Het Essence schap bevat een heel aantal verschillende oogschaduws, waaronder de ronde eyeshadow doosjes die er in maar liefst 36 verschillende kleuren zijn. Voor mijn look heb ik de 35 Party all night, 04 Black Goddess en 02 Dance all night gebruikt.

De 04 Black Goddess (sparkling effect) is mooi zwart met veel zilveren glittertjes, de 35 Party all night (metallic effect) is een heel mooi glanzende bronzen/koper kleur en de 02 Dance all night (sparkling effect) is glitterig lichtgoud. Zoals vrijwel alle Essence eyeshadows in de bekende ronde doosjes zijn ook deze drie uitstekend gepigmenteerd en geven weinig tot geen fall-out.

Ik heb ervoor gekozen de lichtste kleur, de 02 Dance all night met een plat oogschaduwkwastje deppend over mijn gehele ooglid aan te brengen. Vervolgens heb ik de kwast in de koperkleurige 35 Party all night gedipt en deze in mijn buitenste ooghoek en crease aangebracht en met een blendingkwast mooi vervaagd. Daarna heb ik de 04 Black goddess over de 35 Party all night aangebracht en voorzichtig met meerdere laagjes opgebouwd zodat de look net wat mysterieuzer en donkerder wordt. Met een dun kwastje heb ik met de 04 Black goddess onder mijn oog en op mijn bovenste ooglid een lijntje gezet, wat net wat minder hard oogt dan met potlood. Ook zie je afhankelijk van de lichtinval sporadisch wat zilveren glittertjes door de zwarte oogschaduw schitteren, wat een mooi glamourous effect geeft.

Als highlighter heb ik ook een ronde Essence oogschaduw gebruikt, de 22 Blockbuster. Ook de mascara is budget en van Essence: de Multi Action, die ik echt heel erg fijn vind!

Voor op mijn lippen heb ik een lekker fel en opvallend kleurtje gekozen, de Great Pink Planet van Lime Crime. Dit maakt de look toch net wat opvallender en hoewel het roze misschien niet helemaal bij de goudbronzen ooglook past, geeft dat ook net juist wel weer een grappig effect.

Op mijn wangen draag ik een combinatie van de twee kleuren blush uit het Hema Blush Palette.

Och, ik vind de kleur van deze lipstick nog altijd zo mooi! Daarnaast blijft ie ook nog eens goed zitten en voelt echt heel prettig aan op mijn lippen, love it!

Natuurlijk kun je de look zo intens en opvallend maken als je zelf wilt door de kleuren laagje voor laagje op te bouwen of er meer van aan te brengen of door eventueel nog glitters of nepwimpers toe te voegen.

De Essence eyeshadows zijn voor € 1,59 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: Wat vind jij van de Essence eyeshadows, gebruik je ze graag?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

26 reacties op “Budget glamour ooglook met Essence eyeshadows”

Wauw mooie look zeg! Ik had altijd niet zo’n goede ervaring met de mono’s van Essence. Veel gaven geen goed pigment af of ging kapot. Maar nu ik dit zo zie heb ik wel zin om ze nog een kans te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.