Categorieën
Beauty

Bezuinigen op make-up, welke producten eerst?

Ha nee hoor, ik ga natuurlijk niet echt bezuinigen op make-up, dat zou ik nóóit kunnen. Als ik in het Kruidvat of de Etos loop rond te banjeren kan ik het nét laten niet alles wat nieuw en in de aanbieding is mee te nemen, dus laat staan dat ik weken of maanden helemaal niets meer zou mogen kopen. Toch kan het helemaal geen kwaad om af en toe eens stil te staan bij alle euro’s die je maandelijks aan make-up spendeert, want stel je nou eens voor dat je in de knoop komt met die ziektekostenverzekering, hypotheek en telefoonrekening en je echt de hand op de knip moet houden. Dus niet meer onbeperkt nagellak, oogschaduwpalettes en lipsticks shoppen maar héél selectief zijn, op welke 3 producten zou ik dan als eerste bezuinigen?

1. Oogschaduw
Met het aantal oogschaduws dat ik heb kan ik bij wijze van spreken de rest van mijn leven nog wel vooruit, dus daar zou ik dan ook het eerste op bezuinigen. Het idiote is ook dat ik eigenlijk alle mogelijke kleuren wel heb, maar toch iedere dag weer dezelfde veilige bruin- en natureltinten pak. Omdat ik de laatste tijd toch wel een klein beetje een schuldgevoel heb naar alle andere kleurtjes die ik nooit gebruik dwing ik mezelf een beetje meer te variëren en ook eens wat meer outside my safetyzone te gaan.

2. Lipgloss
Hoe ouder ik word, hoe meer ik van lipstick begin te houden. Tot mijn 25ste was ik echt een lipglossgirl, maar nu gaat dit plakkerige en vaak kleurloze goedje me steeds meer en meer tegenstaan en kan ik veel blijer worden van een mooie felle of juist zachte lipstickkleur. Dus, alle reden om nu eindelijk echt eens geen, ik herhaal GEEN, gloss meer te kopen, want die liggen uiteindelijk toch alleen maar te verstoffen en plakkerig te wezen.

3. Blush
Het lijkt wel of mijn huid met het jaar bleker wordt en de foundations, poeders en blushes die ik koop ook steeds lichter van kleur moeten zijn. Het is bij mij met blush eigenlijk hetzelfde verhaal als met de oogschaduws, ik heb een beetje moeite met afwisselen. Hoe mooi ik andere kleuren ook vind, als ik me ’s morgens voor m’n spiegeltje aan het opmaken ben pak ik toch steeds weer die (oud)roze of peachy blush. Aangezien ik er daar een voorraad van heb waarmee ik de bevolking van dit hele land van een gezond kleurtje zou kunnen voorzien zou een beetje minderen op blush helemaal niet zo moeilijk hoeven zijn.

Q: Op welke 3 make-up producten zou jij als eerste bezuinigen?

37 reacties op “Bezuinigen op make-up, welke producten eerst?”

Oeps, volgens mij bedoel je toch dat je lipgloss minder leuk gaat vinden ipv meer? (eerste zin van het kopje).

Wel een leuk artikel. lipglossen kan ik altijd wel laten liggen. het blijft gewoon een vies plakkerig gevoel waar ik niet van hou. Blushes blijven altijd wel in mijn hart, ik heb een rond gezicht en gebruik het bij het shapen.

Ik zou het ruilen voor lipstick. ik draag het nooit maar heb me toch een lading liggen..

Hmm… Ik denk toch alle producten voor je lippen. Bij alles wat ik opdoe lijken me lippen op die van clowns echt irritant. Maar ik ‘bezuinig’ niet echt ben pas 12. Wordt volgende week 13 en dan vraag ik geld, en daar ga ik heel veel make-up van kopen 🙂

Als ik er zo overna denk heb ik de afgelopen anderhalve maand bijna geen make-up gekocht. Als ik dan moest kiezen op wat ik wil bezuinigen is het toch wel oogschaduw en lipgloss, same as you!

Foundation, want ik koop het veel vaker dan ik het gebruiken vaak is het te donker.. =) Ik zit gewoon elke keer vol goede hoop als ik een nieuwe ontdek.

Dan ook oogschaduw en bronzer, want dat gebruik ik ook niet vaak. Omdat ik zo bleek ben vind ik het altijd een beetje gek staan.

Wat leuk om ook een kijkje in jou stash te hebben zo! Waar ik op zou gaan bezuinigen zijn gekleurde oogpotloden, want die gebruik ik niet mega veel. Lipgloss, maar dat doe ik al. Heb 0,0 lipglossen in m’n stash, gebruik het néver. Ennn highlighter. Dat doe ik eigenlijk ook al zo goed als. Heb 1/2 highlighters in m’n stash, maar pak ze niet mega vaak dus ja. 🙂

1. Mascara, dan maar een budget mascara als het moet. 2. Ogenschaduw, heb meer dan genoeg eigenlijk. 3. Lipgloss. Dat staat me helemaal niet meer aan. Tegenwoordig vind ik het vies, plakketig en onzinnig dat het na 2 uur ofzo toch weg is.

Voor mij wordt het:
1. Nagellak
2. Oogschaduw
3. Lipstick

Zo vaak draag ik namelijk geen nagellak, heb vrij zwakke korte nagels en met werken moet ik het eraf halen. Oogschaduw heb ik ook wel even genoeg en lipstick vind ik heel mooi maar draag ik niet super vaak

ik koop al een tijdje geen lipgloss meer, ik vind het ook niet meer aangenaam om te gebruiken.
Ik zou denk ik op oogschaduw besparen. Ik heb wel niet veel, maar hetgene wat ik heb kom ik toch een tijdje toe.
Op nagellak zou ik ook besparen hoewel ik dacht heel moeilijk vind !

1. Oogschaduw (niet dat ik echt heeel veel heb, maar ik koop het af en toe en draag het toch nooit)
2. Nagellak
3. Blush (Ik heb er best wat maar draag er toch maar 3)

Ik had een mandje met lipgloss en heb er een paar weggedaan laatst en de rest zit in tassen en zakken en die heb ik inmiddels wel redelijk opgebruikt. Ik heb wel weer een nieuwe lading (nep)labello’s nodig. Wel mooi dat als ik lipstick gebruik, ik mooie volle lippen heb zonder velletjes 🙂

Zo koop ik zoveel mogelijk alleen van mijn wishlist af. Zo zal mijn volgende beautyaankoop waarschijnlijk de blauwe gelliner van catrice zijn (nieuwe LE). Ik heb nog een paar paletten die ik wil en heb ik in de kruidvat de revoltaire paletten weer teruggelegd. Niet omdat ze niet mooi waren, maar omdat ik weet dat ik ze niet zou gebruiken en dat gewoon zonde van mn geld was. Kopen volgens wishlist is echt een stuk beter voor mn portomonee.

Leuk artikel. 🙂 Ik bezuinig ook op oogschaduw, en verder koop ik geen producten die ik al heb. Momenteel heb ik wel 10 oogpotloodjes bijvoorbeeld, als ik echt zou bezuinigen koop ik die gewoon niet meer. 😉

1 inderdaad lipgloss, vies spul…
2 paarse ogenschaduw, heb NU al heel veel verschillende kleuren paars
3 nagellak, met het aantal kleuren wat ik heb zo ik een kamer kunnen verven…

Ik zou als eerste op nagellak bezuinigen. Ik koop bijna nooit nagellak en ik draag vaak alleen naturelle tinten, als ik het al draag. Daarna zou ik bezuinigen op lipgloss. Het is niet mijn ding. Soms draag ik het, omdat het je gezicht iets frisser laat ogen dan lipstick, maar ik ben zelf echt een lipstick fan. En ten 3e zou ik bezuinigen op oogschaduw. Ik heb echt zo ontzettend veel, alle kleuren, alle soorten en maten.

Daarentegen zijn foundation, poeder, blush, bronzer en highlighter mijn echte musthaves, ik kan niet zonder. En natuurlijk wenkbrauwproduct, oogpotlood en mascara 😀 En lipliner en lipstick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.