Categorieën
Beauty

Beauty question van de week #18

‘Jemig, wat ben jij een ongelooflijke ijdeltuit, zeg!’ Krijg jij dat wel eens naar je hoofd geslingerd als je jezelf voor de zoveelste keer checkt in de zijspiegels van de auto, de winkelruit of het frontje van je telefoon dat fungeert als spiegeltje? Als je de letterlijke betekenis van het woord ijdel opzoekt in een willekeurig woordenboek staat daar dat het betekent dat iemand vol is van zelfbewondering en graag door anderen bewondert wil worden. Nu is dat denk ik niet helemaal hoe ik ijdel zou omschrijven, wat mij betreft is het meer dat je er graag goed uitziet en zijn of haar looks gedurende de dag goed en heel regelmatig in de gaten houdt.

Ik denk dat er in ieder mens wel een stukje ijdelheid schuilt: we willen er toch allemaal graag goed uitzien nietwaar. Toch heeft de ene mens er wel een tikkeltje meer van dan de ander, denk maar aan van die boys die iedere 5 minuten checken alle op hun hoofd vastgeplakte haartjes nog op z’n plek zitten en of de brows niet uit model zijn gewaaid.

Ik denk dat ik voor mezelf wel kan zeggen dat ik vroeger (lees: een paar jaar geleden) meer ijdel was dan nu. Met een hele delegatie na iedere les naar het toilet voor een snelle touch-up, om het half uur m’n make-up checken in het spiegeltje in m’n tas, m’n halve stash meesjouwen voor eventuele emergencies, dat is inmiddels wel verleden tijd. Tuurlijk, ik zie er graag verzorgd uit en maak me ’s morgens zorgvuldig op maar het checken gedurende de dag is echt wel gehalveerd. Ik stap nu gerust met een grote knot en zonnebril op m’n hoofd en oversized vest achterop de scooter, terwijl ik me een paar jaar geleden alleen maar druk maakte of ik er wel leuk genoeg uitzag, of m’n gestijlde haar niet zou gaan krullen en of m’n ogen niet zouden uitlopen.

Q: De vraag aan jou vandaag is: hoe ijdel ben jij? Niet zo, gemiddeld of echt heel erg? En is het in de afgelopen jaren toe- of afgenomen?

10 reacties op “Beauty question van de week #18”

ik ben het niet zo heel erg.. ik vind make-up etc erg leuk maar het hoeft voor mij niet perse elke dag. er zijn genoeg dagen waarop ik uit bed rol, douche, haren kam en zonder make-up of styling producten naar m’n werk ga XD

ik denk wel redelijk, niet super ijdel van “Als ik mijn haar niet gekruld heb dan ga ik mijn huis niet uit” ofzo. Maar ik wil er wel netjes en verzorgd uitzien, mooie make-up op mijn gezichtje etc!

Ik ben niet zo ijdel, maar ik zie er wel graag leuk en verzorgd uit met minstens een likje mascara. Voorderest geen foundation ofzo en door mijn haar gaat ook alleen maar een borstel. Checken doe ik wel als ik langs een spiegel loop, maar geen spiegel is ook geen wereldramp, behalve als ik een badhairday heb of oogpotlood op heb dat kan afgeven 🙂

Heb jij van jezelf krullen dan?
Het is niet zo dat ik mezelf na ieder lesuur in de spiegel check, maar ik let er wel op dat ik er gewoon normaal uit ziet!

Bij mij hangt ’t er een beetje tussenin denk ik. Make-up naderhand bijwerken doe ik maar zelden, als het goed zit dan zit het goed, vind ik dan. Wel wil ik bijvoorbeeld graag even een spiegel opzoeken als ik op de motor heb gezeten en de kans op traanogen en verwaaide oogschaduw groter is dan anders 🙂 Ik ben denk ik met mijn kleding wel kieskeuriger/meer ijdel dan met make-up. Ik sta zelfs gedurende de dag dan nog regelmatig voor de spiegel om te checken of het écht wel leuk staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.