Categorieën
Beauty

Beauty question van de week #13

We hebben ‘m even moeten missen maar hij is weer terug van weggeweest, de beauty question van de week! Dagelijks spoken er allerlei beautygerelateerde vragen door mijn hoofd als: wat is nou een beetje een redelijke prijs voor een oogschaduw, hoeveel zou iemand anders voor die supergeweldige maar vooral mooie eye candy lipstick over hebben, gaan andere meiden zonder blikken of blozen zonder make-up een brood bij de bakker om de hoek halen, wat zijn nou de grootste beauty ergernissen? en leg ik jullie wekelijks een vraag voor om erachter te komen hoe jullie over sommige stellingen denken en om hier een beetje over te discussiëren!

De vraag van deze week luidt:

‘Waar geef jij op dit moment je zuurverdiende centen liever aan uit: make-up of kleding, schoenen en accessoires?’

Als je me deze vraag een jaar of twee geleden had gesteld had ik zeker ‘kleding’ geantwoord, maar ik kan wel zeggen dat de verhoudingen nu heel anders liggen. Omdat toen de helft van mij salaris iedere maand linea recta naar de Vero Moda, H&M en iedere andere willekeurige kledingketen die je maar kunt bedenken ging zou ik theoretisch de eerste komende jaar geen kleding hoeven te kopen en alsnog ik iedere dag iets anders aan kunnen trekken en dus geef ik mijn geld nu liever uit aan make-up. Sowieso omdat ik veel van mijn make-up aankopen voor mijn site gebruik, maar ook omdat ik het gewoon heerlijk vind om beauty- en make-up stuff te shoppen. Natúúrlijk vind ik een beetje hippe kleding en armbandjes, kettinkjes en tassen ook hartstikke leuk en natúúrlijk zie ik er graag leuk uit, maar ik kan nu veel enthousiaster en blijer worden van een mooi nagellakje of een beauty van een blush dan van een nieuw jurkje. Gek hè, dat dat zo kan veranderen! Misschien heb ik de afgelopen jaren gewoon een soort overdosis aan kleding aankopen gehad en heb ik deze verslaving ingeruild voor make-up, wie zal het zeggen 😉

Nu ben ik heel nieuwsgierig: hoe is dit voor jou?

22 reacties op “Beauty question van de week #13”

Ik geef mijn geld liever uit aan kleding en schoenen vooral, maar ik merk dat ik ook snel geneigd ben om wat meer uit te besteden aan make-upjes. Ook die Catrice & Essence make-upjes zijn al gauw bij elkaar opgeteld een shirtje waard!

Ik koop niks, zonder dat ik het echt nodig heb. Staat het niet op m’n wishlist dan koop ik het niet. Ik heb jaren heel erg veel geshopt en probeer nu kwalitatievere items te kopen en daar voor te sparen.
Op dit moment zit ik in een schoenenperiode 😀

Mijn geld gaat vooral naar make-up en ‘leuke dingen doen’ zoals naar de bios of concerten. Aangezien deze drie allemaal een grote kostenpost kunnen zijn en ik een studentenbudget heb(vrij weinig dus) zorg ik er voor ik dat ik alles een beetje in de gaten hou en nergens te veel aan uit geef.

Zeker make-up. Kleding is ook heel erg leuk maar ik heb al genoeg kleding volgens mijn vader. Make-up is gewoon iets waar ik iets mee kan en mijn creativiteit mee kan uiten. Ik heb dat niet zo met kleding en make-up is daarom zeker het antwoord op deze beauty question.

vooral make-up en andere beauty producten (dnek bodyshop/lush etc.) Kleding en schoenen kopen vind ik een stuk minder leuk… Bij make-up etc. is er altijd wel eits naar mijn smaak, maar kleding en schoenen vind ik toch lastiger. ook haat ik het echt om kleding te moeten passen.. het ziet er altijd zo mooi uit op het hangertje, maar eenmaal in de paskamer blijkt het mij vaak toch niet goed te zitten.

Ik geef liever geld uit aan make-up. Met kleding heb ik een haat/liefde verhouding doordat ik best wel wat rondingen heb. Een tijd terug dacht ik ‘als ik geen mooi lichaam kan creëeren met kleding, dan maar met make-up een mooi gezicht’. Het klinkt misschien dom voor anderen, maar ik voel me daar prettig bij als ik mooie make-up op heb.

Op dit moment … nagellak <3 Hoort dat dan bij make-up? Welja, dan make-up.
Maar stiekem wil ik 't wel uitgeven aan een mooie lente garderobe, met pasteltintjes en mooie sandaaltjes. Less make-up = more, dus dan maar meer kleding ^^

Ik heb fases. Had niet veel make up en heb nu gezorgd dat ik in ieder geval de basis heb en wat leuke kleurtjes..
Maar koop liever kleding… Al heb ik dat ook lange tijd niet gedaan omdat sparen en andere dingen de prioriteit hadden!

Op dit moment heb ik wel even genoeg make-up ingeslagen denk ik. Ik heb nog een aantal dingetjes nodig qua kleding en schoenen, dus ik denk dat daar het geld nu even naar toe gaat! Als ik geen kleding nodig heb, dan geef ik het uit aan make-up. Maar ik hou ook altijd nog wat geld over voor leuke dingen – uit eten gaan, een dagje weg met mijn vriend, etc… Daar kan je mij namelijk het meest blij mee maken 🙂

Dat verschilt voor mij echt heel erg per periode. Ik ben nu meer van de kleding maar het kan volgende week ook omslaan en dan leg ik zonder blikken of blozen 50 euro voor een blush neer. Maar als ik moest kiezen zou ik nu voor kleding gaan, aangezien ik al een redelijke stash heb (:

Ik heb altijd al een chronisch kledingtekort gehad (halve tomboy, maar wel dol op make-up…), en nu vind ik dat ik wel eens wat kleding mag. Ik vind kleding niet zo leuk als make-up, maar nu is het gewoon noodzaak. Dat klinkt echt heel raar, om als meisje kleding ‘niet leuk te vinden’….

Ik houd veel van fashion en veel van make up. Ik moet toch bekennen dat ik liever mijn geld uitgeef aan kleding. Ik koop namelijk zo af en toe wel eens make up, maar nooit voor honderden euro’s in de maand. Make up is voor mij ook belangrijk, maar door de jaren heen heb ik genoeg verzamelt, met af en toe iets kopen! Ik kan rustig een bestelling van 100€ bij de H&M plaatsen, maar 100€ in één keer aan make up zal ik nooit uitgeven.

Ik ga absoluut voor kleding en accessoires. Make-up is voor mij meer ‘noodzaak’ dan dat ik het echt leuk vind en er graag mee bezig ben, dus ik geef liever m’n geld uit aan kleding, dat geeft ook meer voldoening.

Op dit moment make up en dan vooral nagellak en oogschaduw. Er gaat eigenlijk nog een groter deel naar verzorgingsproducten. Die vind ik nog net belangrijker. Denk hier bij aan body butter, scrub en lekkere douchegels ed. Maar ook wel wat kleding. Ik moet leven van een heel beperkt budget en kleding neemt meteen meer uit je budget dan mijn make up doet. Met make up kan ik iedere week wel een klein cadeautje voor mezelf halen 🙂

fifty fifty i think..heb hele tijd echt behoorlijk in geldcrisis gezeten,geen werk,uitkeringen en vaak ook wel zonder geld,dat mijn zuurverdiende geld nu wel ook echt op gaat aan de noodzakelijke dingen zoals rekeningen en het wegwerken van wat opgelopen achterstanden,maar als ik geld ”over”heb of het kan missen,ja dan is het vaak aan kleding of make-upjes..vooral de ”goedkopere”merken,wat mij prima bevalt..voor de duurdere aankopen ”spaar”ik dan wel iets of koop het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.