Categorieën
Beauty Make-up

5 Essence mono eyeshadows die uit het assortiment gaan

Mono oogschaduws vind ik hartstikke leuk, maar ze moeten echt wel heel mooi, bijzonder, speciaal of apart zijn wil ik ze regelmatig gebruiken. Er zijn er een aantal van Wet ’n Wild en Teeez die ik op dit moment werkelijk verslind zo mooi als ik ze vindt maar ik heb ook best heel wat mooie van Essence en Catrice liggen, die ik veel te weinig gebruik. Gesproken over Essence mono eyeshadows, over een paar weekjes gaan er maar liefst 9 stuks met de noorderzon verdwijnen en daarvan heb ik er op de valreep nog 5 hele mooie kunnen bemachtigen!

De oogschaduws waar we het straks zonder moeten stellen zijn 11 Wild at heart, 30 Happy hour, 34 Love that grey!, 45 Back to khaki, 51 Absolutely nature, 52 Olive garden, 56 Hyped up, 57 In the clouds en 59 Copper island. Gelukkig komen hier natuurlijk ook wel weer een aantal mooie kleurtjes voor terug, waar je alles over leest op de By Sjanty Facebook pagina.

In tegenstelling tot de vaak wat kruimelige en niet onwijs geweldig gepigmenteerde quattro’s komen de mono’s van Essence vaak wat beter uit de verf. Ik heb een paar glitterige exemplaren liggen die het qua kleur en structuur prima doen en ja, dat schept toch verwachtingen….

Stiekem had ik de 45 Back to khaki en 52 Olive garden ook nog wel heel graag mee willen nemen, maar helaas waren deze al gekaapt. Nouja, nu heb ik ook 5 mooie kleurtjes: een subtiel shimmery lichtblauwe, een metallic glanzende donkerblauwe en paarse, een matte taupe en een licht shimmery, glanzende koperkleurige.

De lichtblauwe, donkerblauwe en paarse oogschaduw hebben op zich prima pigment maar helaas ook wel een beetje een dikke en poederige structuur meegekregen. De 51 Absolutely nature heeft een prachtig natural taupe-achtig kleurtje maar wil zichzelf ook na een paar laagjes helaas nog niet zo goed laten zien, wat heel jammer is. Op de achterkant van het doosje staat trouwens dat deze een sparkling effect moet hebben maar je kunt er een vergrootglas bijpakken: er is geen sparkle te bekennen.

IMG_0504De 59 Copper Island komt eigenlijk het beste uit de test, deze is goed gepigmenteerd, fijn en zacht van structuur en geeft minimale fall-out. Het is sowieso een heel mooi bruikbaar kleurtje dat ook nog eens een heel klein zilverkleurig shimmertje laat zien. Als je nog één van deze 5 kleurtjes (of allemaal, why not) wil scoren zou ik zeggen: trek snel een sprintje richting het Kruidvat, want voor je ’t weet zijn ze weg!

De Essence mono eyeshadows die uit het assortiment gaan zijn nu (voor de helft van de prijs) voor € 0,85 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Q: En, ga je snel naar Kruidvat voor (één van) deze oogschaduws of laat je ze liggen?

21 reacties op “5 Essence mono eyeshadows die uit het assortiment gaan”

Wat jammer dat die taupe-kleur zo ‘slecht’ dekt vergeleken met de andere kleurtjes. Alhoewel… Misschien is ‘ie toch wel erg mooi! Ik ga vandaag maar even kijken hier in het dorp of er nog wat over is van de Catrice sale!

Ik heb het niet zo op mono’s, ik koop dan liever een palet ofzo, is in vergelijking meestal ook wel wat goedkoper. Copper Island vind ik op zich wel een mooi kleurtje!
En nog een foutje: ‘Er zijn er een aantal van Wet ‘n Wild en Teeez die ik op dit moment werkelijk verslind zo mooi als ik ze vindt …’ –> vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.