Categorieën
Beauty Nagels

Swatches 4 nieuwe Bourjois 1 Seconde nagellakjes

Toen ik nog op school zat en we in tussenuren of na schooltijd regelmatig (lees: iedere dag) even de stad indoken gingen we sowieso altijd naar de Etos, waar ik meteen recht op m’n doel af ging: het Bourjois schap. Ik overdrijf niet als er iedere week wel een nieuw kleurtje lipgloss, lipstick of blush met me mee naar huis ging en ja, dat werd op een gegeven moment wel een redelijk dure hobby. Waar ik eigenlijk nooit zo naar omgekeken heb is de nagellak van Bourjois en ik snap nu eigenlijk helemaal niet hoe ik die zo lang zo heb kunnen negeren, want ze zijn leuheukk! De hoogste tijd dus om m’n tekort aan Bourjois nagellak dubbel en dwars in te halen!

Het schap van Bourjois biedt je de keuze uit drie soorten nagellak: de So Laque Ultra Shine, de 10 Days en de 1 Seconde. Bourjois vond het tijd deze laatste eens een flinke make-over te geven en dan hebben we het vooral over de inhoud van de flesjes. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer merken die in hun lak en kwastjes rekening houden met onhandige en ongeduldige klunzen zoals ik en hoef je geen volleerd nagelstyliste te zijn om de lak een beetje binnen de lijntjes aan te brengen.

Het persbericht over de nieuwe lakjes staat vol met ingewikkelde woorden en ontelbaar veel beloften, maar voor mij geldt nog altijd: eerst zien, dan geloven. Om even een paar van de feitjes rondom de vernieuwde lakjes te noemen: de lak heeft een nieuwe gelachtige structuur waardoor het gemakkelijker aan te brengen is, soepel over de nagels glijdt en een mooie glans geeft. Verder hebben ze het kwastje een platte vorm gegeven dat zich bij het aanbrengen moet aanpassen aan de grootte en vorm van je nagel.

De nieuwe 1 Seconde lakjes komen in 12 nieuwe kleurtjes, die zijn onderverdeeld in 4 kleurfamilies: Trendy Nude (02 Rose délicat04 Taupe class en 5 Corail féérique), Soft Poetry (06 Rose cupcake07 Fuchsia08 Bleu water, 09 Lavande esquisse en 13 Figue chic), Styl’in Red (10 Rouge poppy, 11 Rouge in style en 12 Rouge velvet) en Nail Fiction (14 Rainbow apparition).

Na al die indrukwekkende beloften kunnen de lakjes haast niet meer tegenvallen, maar dat kunnen alleen swatches ons vertellen!

Als eerste 05 Corail Féérique, een lakje naar mijn hart! Sowieso is het koraaloranje kleurtje al hartstikke schattig, maar is nog wel extra speciaal en net even anders door de goudkleurige glittertjes die je erdoorheen ziet. De dekking ervan is ook prima, twee laagjes zijn genoeg.

Ik geef je even een paar seconden de tijd om te raden wat ik van dit kleurtje vind…….. Helemaal goed, I love it! 06 Rose cupcake is een lekker opvallend roze lakje met een mooie creamy finish en een prima dekking. Ik draag dit kleurtje op dit moment op mijn nagels en heb inmiddels al een aantal keer de vraag gehad wat voor geweldig kleurtje dit is, nou deze dus!

Een beetje nagellakcollectie is natuurlijk niet compleet zonder een mooi (klassiek) rood kleurtje en in de nieuwe 1 Seconde lijn van Bourjois is dat deze 10 Rouge puppy. Het is overigens geen écht knalrood lakje maar het heeft een beetje een oranje-achtige ondertoon, wat ik zelf wel heel mooi vind. Na twee laagjes te hebben aangebracht twijfelde ik nog even of het nog een derde laagje nodig had, maar op zich zijn mijn nagels redelijk goed bedekt.

Na al die creamy lakjes is daar ineens een glitterbom, de 14 Rainbow apparition! Supergaaf dit lakje met een vrij transparante paarse basiskleur en een enorme hoeveelheid gekleurde glittertjes, die overigens ook erg leuk over een ander kleurtje is. Voor een lakje met zo’n transparante basis valt de dekking me met twee laagjes helemaal niks tegen!

De brede en platte vorm van het kwastje mag Bourjois er van mij inhouden, dat werkt echt top. Voor mijn pink is hij wel iets te breed en voor m’n duim juist weer iets te smal, maar de lak is evengoed nog steeds netjes aan te brengen. Ook verder vind ik de nieuwe 1 Seconde lakjes helemaal niet tegenvallen, de kleurtjes zijn leuk, ze zijn redelijk snel droog en hebben allemaal een mooie creamy finish (op de glitterige na natuurlijk).

De Bourjois 1 Seconde lakjes zijn voor € 8,50 per stuk verkrijgbaar bij DA, Douglas en Etos.
Let op: deze week krijg je bij DA en Etos € 2,00 korting op deze lakjes!

Q: Wat vind jij van de nagellak van Bourjois? Zijn ze favorieten van je of juist helemaal niet?

44 reacties op “Swatches 4 nieuwe Bourjois 1 Seconde nagellakjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.