Categorieën
Lifestyle

Femme heeft een nieuwe columnist!

Vanaf vandaag heeft Femme een nieuwe columnist! Elke maandag zal zij ons blij maken met een nieuw, vrolijk stuk. We kunnen niet wachten om haar voor te stellen, maar eigenlijk kan ze dat natuurlijk veel beter zelf doen. 

Rowenda column

Ik ben Rowenda Makkelie, maar met een achternaam die verhollandst is en oorspronkelijk uit Schotland komt ( McKelie ) heb ik mijzelf een soort artiestennaam toegekend om zo mijn voorouders in ere te houden en dus wil ik mij voorstellen als Rowenda Mackelie.

In het jaar 1988, het jaar waarin Nederland kampioen werd tijdens de Europese kampioenschappen, ben ik geboren. Misschien verklaart dit mijn voorliefde voor voetbal. Naast voetbal vind ik het ook ontzettend leuk om te schrijven zoals gedichten, of korte versjes. Mijn versjes noem ik ook wel: Schepjes Suiker. Een klein schepje suiker maakt een bittere pil zoet en ik hoop dan ook met mijn versjes mensen positief te kunnen raken. Mijn versjes hebben nu sinds enkele dagen ook een facebook pagina gekregen genaamd: facebook.com/schepjessuiker en daar vind je iedere dag een nieuw stukje tekst.

Naast het schrijven van gedichten en versjes, schrijf ik ook graag columns. Ik ben heel blij dat ik dit nu voor Femme mag gaan doen. Iedere week zal ik een stukje schrijven voor jullie waarin ik jullie meeneem in mijn spannende, of misschien niet zo spannende avonturen. Ik ben namelijk twee uitersten. Dol op spanning en avontuur, maar de avonden op de bank met een dik boek en een kop thee zijn voor mij net zulke geluksmomenten!

Genieten van kleine dingen klinkt zo cliché, maar is gelukkig wel iets dat ik veel doe. Dat kan zijn een lach van een vreemde, een kopje warme thee op een koude winterochtend, een leuke tv-serie kijken, lekker eten, en zo kan ik nog heel lang doorgaan. Net als veel vrouwen houd ik ook heel erg veel van winkelen. Een nieuw paar schoenen is natuurlijk altijd welkom, maar nog meer dan dat een nieuw jurkje. Ik heb een echte jurkjes-tic. Van zwierende zomerjurkjes, cocktail-jurken, tot gala. Dus naast mindfullness en lifestyle, schrijf ik ook graag over jawel: shoppen!

Rowenda column

Ik laat graag mensen lachen, maar soms maakt dat me ook heel onzeker. Ik word dan overweldigd met het idee, dat ik niet alleen de lolbroek kan uithangen, of lieve versjes mag schrijven. Maar dat ik het ook moet hebben over veel belangrijke dingen als mijn mening uiten over relevante politieke en maatschappelijke kwesties. Ik moet dan alleen steeds denken aan het liedje van kinderen voor kinderen ( heeel lang geleden ): ‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ Ik heb wel vaak het gevoel dat ik iets moet doen met al de narigheid om ons heen en omdat ik niet goed weet wat, kan me dat nogal frustreren. Het minste dat we denk ik kunnen doen, is aardig voor een ander te zijn. Dus laten we daar eens mee beginnen!

De lastige dingen in het leven bestaan voor mij gelukkig voornamelijk uit een juiste bikini kunnen vinden, mijn luidruchtige bovenburen, het tussen twee schoenenmaten inzitten, het aan de ene kant op zoek zijn naar vastigheid en veiligheid, maar aan de andere kant wel duizend dromen en avonturen willen najagen.

Natuurlijk spelen er heus ook in mijn leven complexere dingen en valt daarbij bovenstaande in het niets, maar ik vind het vooral leuk om jullie mee te nemen in de dingen die mij juist wel vrolijk maken en dan hoop ik dat jullie hier weer van kunnen genieten.

Ik heb er heel veel zin in!

Liefs,
Rowenda Mackelie

 

Één reactie op “Femme heeft een nieuwe columnist!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.