Pastaschotel met Chorizo

Een overheerlijke pastaschotel met een lekkere pittige twist, hier kan de hele famiglia van mee-eten. Dus heb jij vanavond een gezellig familie avondje vul de tafel dan met deze delizioso pastaschotel. 

pasta

Een pastaschotel kan zo lekker makkelijk zijn, het is even in de keuken staan en alles in één pan gooien wat uiteindelijk heerlijk de oven uitkomt. Je kunt de schotel ook ruim van te voren klaar maken, dus heb je een drukke week of een dinerparty dan zijn dit zeker aanraders. In 1,2,3, staat je schotel al in de oven en heb je alle tijd voor jezelf of vrienden.  Deze schotel heeft een lekkere pittige bite van de chorizoworst, dit haalt de smaak naar boven. En om de vitamientjes niet te vergeten vandaag is de schotel gevuld met gezonde spinazie en heerlijke zoete cherrytomaten.

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren macaroni
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 200 gram chorizoworst
  • 450 gram diepvries spinazie
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 150 gram geraspte kaas
  • Parmezaanse kaas
  • 30 gram vloeibare boter
  • 3 el volkorenbloem
  • 300 ml magere melk
  • 1 el worcestersaus
  • peper

Bereidingswijze

2 Kookpannen, hapjespan, snijplank, mes, ovenschaal, garde, pollepel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de chorizoworst in blokjes en de uien in halve ringen. Verwarm de hapjespan en voeg de chorizo toe, je hoeft hier geen olie aan toe te voegen, de chorizoworst zal het eigen vet loslaten en hier kun je heerlijk in bakken. Voeg de uien toe en bak deze totdat ze glazig zijn.

Voeg de spinazie toe aan de chorizo en laat deze ontdooien in de pan en snijd de cherrytomaatjes doormidden.

Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Maak ondertussen de roux, dit is een bindmiddel gemaakt van boter, melk en bloem. Hiermee zorg je voor een mooie binding van je pastaschotel.

Verwarm de pan op het vuur en voeg de boter en knoflook toe, wanneer deze bruin begint te worden en begint te borrelen voeg je de bloem toe. Dit mengsel moet je goed door blijven roeren zodat het niet de kans krijgt om aan te bakken. Wanneer de roux bruin begint te kleuren voeg je de melk toe. Met een garde blijf je roeren zodat er geen klontjes meer inzitten.

Wanneer de spinazie geheel is ontdooit voeg je de roux toe, hierbij komt nog de geraspte kaas. Mix alles goed door elkaar en breng op smaak met peper. Als extra smaak voegen we er wat worcestersaus aan toe.

Neem een ovenschaal en vul deze met het mengsel, bovenop garneer je de schotel met Parmezaanse kaas en cherrytomaten. Zet de schaal voor 30 minuten in de oven zodat je een lekker krokant korstje krijgt.

Q: Wat gaan jullie vandaag doen?

Comments

  1. Dank je voor dit recept en het ziet er lekker uit 😉

  2. deepertonesofblue zegt:

    Lekker…dit ga ik zeker een keer proberen.



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.