Chicken tortilla wrap

Lekker voor de lunch of als hapje bij de barbecue die we vandaag weer uit de schuur gaan halen. Een lekkere frisse wrap met gerookte kip. Je kunt ze makkelijk van te voren maken en zijn lekker handzaam, dus even snel onderweg lunchen; gooi er eentje in je tas en off you go.

wrap

Omdat je eens in de zoveel  tijd toch een keer wat anders wilt eten met de lunch dan voorgesmeerde bammetjes uit je plastic zakje; presenteren wij vandaag aan jullie de chicken wraps. Dit zijn heerlijke voedzame wraps vol gezondheid. Wij hebben er voor gekozen om onze eigen volkorenwraps te maken in plaats van die kleffe, zoete, non vezelrijke, gekocht in de supermarkt wraps. Hierdoor hebben we een lekker verzadigt gevoel  en krijgen we geen opgeblazen buikjes na het eten van de lunch.

Ze zijn super easy om te maken en het is ook altijd een hit op feestjes. Maak er dan een lekker borrelhapje van. Bereid de wraps en snijd deze in stukjes, serveer ze op een mooie schaal en gegarandeerd de complimentjes stromen binnen. Want niemand slaat dit rondje ooit over. Uit één rol kun je ongeveer 6 stukjes maken.

Ingrediënten voor de vulling

  • 200 gram gerookte kip
  • 100 gram taugé
  • 2 gegrilde paprika’s uit pot
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 tl tomatenpuree
  • Zout en peper

Voor de wraps

  • 335 gram volkorenbloem
  • 4 gram zout
  •  55 gram zonnebloemolie
  •  200 ml kokend water
  • Bloem om te bestuiven

Benodigdheden

Snijplank, mes, lepel, koekenpan, 2 kommen, handmixer, bord, theedoek, deegroller

Bereidingswijze

Start eerst met de wraps maken, doe in een kom het volkorenbloem, zout en zonnebloemolie. Meng dit door elkaar met je handen. Maak een kuiltje in het mengsel en giet er 200 ml kokend water in.

Met een handmixer meng je alles goed door elkaar. Door het mixen krijgen je een mooi soepel deeg.

Van het deeg maak je ongeveer 10 even grootte balletjes, dit is de hoeveelheid die je nodig hebt voor de wraps.

Leg het deeg op een bord en dek dit met een theedoek even af, laat het deeg nu voor ongeveer een uur tot rust komen. Zo zorg je ervoor dat je het deeg makkelijker kun uitrollen.

deeg

Bestuif je werk/keukenblad met wat bloem en rol de ballen uit tot mooie dunne wraps.

Zet een koekenpan op het vuur en bak de wraps zonder olie, want dat zit al in je deeg mooi lichtbruin. Per kant duurt het ongeveer 2 minuten.

Heb je teveel wraps gemaakt don’t worry je kunt deze 2 dagen in de koelkast bewaren en je kunt ze ook nog altijd invriezen.

De vulling

Voor de vulling snijd je de gerookte kipfilet en gegrilde paprika in blokjes.

Meng in een kom de crème fraiche, tomatenpuree en paprikapoeder samen. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de kipfilet en paprika toe aan het mengsel en roer het geheel goed door elkaar.

Nu staat alles klaar om de wraps te vullen. Neem een wrap en besmeer deze met het kipmengsel, taugé erop en oprollen maar.

Om te zorgen dat je vulling niet aan de onderkant eruit valt vouw je de onderkant eerst omhoog en daarna rol je de wrap op. Wil je ze nog eventjes bewaren rol de wraps dan in huishoudfolie, zo zijn ze lekker handzaam om mee te nemen.

Comments

  1. Dank je voor het recept!
    Ik eet graag tortilla’s.
    Met een mexicaanse bonenschotel waar ik altijd crispy mais en vers gesneden paprika’s bij doe.
    Het is zo lekker en gezond.

    Xoxo

  2. Oeh super lekker!♥



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.