WIC by Herome Peaceful Finland collectie

Door Alette – W.I.C. (World Inspired Colors) by Herome komt deze zomer met een collectie vol lieve, zachte kleurtjes. W.I.C. by Herome laat zich, zoals de naam al doet vermoeden, inspireren door de kleuren van de wereld. De inspiratie voor deze limited edition vindt zijn oorsprong in Finland, ‘het land van duizend meren’. In deze post vind je swatches van de lakjes.

Zijn het geen fotogenieke kleurtjes? Zo in de flesjes vind ik ze er in ieder geval prachtig uit zien! De vraag is natuurlijk wat ik van de lakjes vind als ik ze eenmaal op mijn nagels heb aangebracht. Kijk maar mee!

We beginnen meteen met mijn favoriet uit de collectie. W.I.C. Ravoniemi is een mooi, fris, crèmekleurig lakje. De gelijknamige stad schijnt op de poolcirkel te liggen en daarom schijnt dit volgens Herome de ideale lak te zijn om op warme zomerse dagen je hoofd koel te houden… ok.. Nouja, het is wel een mooi kleurtje (haha). De dekking is helaas niet geweldig, na drie laagjes is dit kleurtje nog steeds niet helemaal dekkend. Wat jammer nou!

En het vervelende is dat de slechte dekking eigenlijk voor de gehele collectie geldt. De substantie is vrij waterig, waardoor elk lakje minimaal 3 laagjes nodig heeft. Alle swatches die je in deze post ziet, zijn drie laagjes.

W.I.C. Lati is zo’n kleurtje waar ik gewoon niet gek op ben. De parelmoerachtige glans die er in zit vind ik niet mooi. Maar dat is natuurlijk persoonlijk en ik denk dat er ook genoeg mensen zullen zijn die hier wel van houden.

W.I.C. Lohja dankt zijn naam aan ‘de stad van de duizend appelbomen’. Toen ik dat voor het eerst las dacht ik euh… appels, roze… ik zie het niet. Maar de inspiratie komt niet van de appels, maar van de pastelkleurige appelbloesem. Aaaaahhh… nu snap ik ‘m! Ook dit kleurtje vind ik weer prachtig! Maar zoals me de laatste tijd vaker gebeurt met lakjes die ik heel mooi vind: hij lakt voor geen meter. Aan de swatch kun je ook zien dat het me niet helemaal lukte om ‘m netjes op mijn nagels te krijgen.

Naar een zachtroze lakje ben ik al lange tijd op zoek. W.I.C. Jyväskylä (wat een naam!) is helaas nét niet het kleurtje waar ik al zo lang naar op zoek ben, maar het is wel een lieverd. Qua dekking was dit denk ik wel de beste lak die er tussen zat.

W.I.C. Mikkeli zou je volgens Herome mooi met ijzig wit kunnen combineren. Nou, ik word er niet warm of koud van… Het effect na drie laagjes is gewoon echt nog niet dekkend en daarbij spreekt de kleur me ook gewoon niet zo aan.

Het gaat een beetje om en om vandaag, want over W.I.C. Joensuu ben ik dan wel weer te spreken. Geinspireerd op de vele meren van Finland, is dit lichtblauwe lakje een prachtige zomerse kleur. Net als W.I.C. Lohia is deze lak niet gemakkelijk aan te brengen, maar als je dit kleurtje ziet vergeef je dat toch meteen?

Al met al ben ik dus wisselend tevreden over deze, op Finland geïnspireerde, collectie van Herome. De dekking van de gehele collectie vind ik matig te noemen en ook over de substantie ben ik niet echt tevreden. Sommige kleurtjes vind ik dan wel weer erg bijzonder. W.I.C. Ravoniemi bijvoorbeeld, wat een plaatje! Ik ken ook geen lakje dat er op lijkt. Kleurtjes als W.I.C. Lohja en W.I.C. Joensuu ben ik al wel tegengekomen, maar dat neemt niet weg dat deze exemplaren ook erg mooi zijn.

Een nagellak van W.I.C. by Herome is te koop bij verschillende parfumerieën en drogisterijen, maar ook bij www.herome.com. Één lakje heb je voor €7,50 en neem je er meteen twee, dan betaal je €12,50.

Liefs, Alette

– Alette schrijft eens per week voor By Sjanty en daarnaast dagelijks op blissfulbeauty.nl –

Comments

 1. Wat een mooie, zachte kleuren!

 2. Oeh, fijn dat Jyväskylä wel goed dekt! Die wilde ik sowieso gaan halen omdat ik in groep 7 van de basisschool op uitwisseling ben geweest naar Finland, en mijn gashouders hebben me toen meegenomen naar Jyväskylä die dag!

  • http://Alette%20de%20Jong zegt

   Oh, echt waar?? Dat is wel ontzettend leuk dan! Finland lijkt me wel echt een heel mooi land en ik zou er graag nog eens heen gaan. 🙂

 3. Die laatste vier vind ik echt prachtig!
  Liefs

 4. Wat een lieve pastelkleurtjes, ik vind de eerste het mooiste!

 5. Mooie kleuren!

 6. prachtige kleuren, mooie swatches!

 7. Jammer inderdaad van die drie laagjes, maar als de nagellak er eenmaal op zit, vind ik het prachtige kleuren!

 8. Er zitten wel echt mooie kleurtje tussen! Vooral Ravoniemi vind ik gorgeous, staat ook zo mooi bij je bruine huid! Alleen jammer van de dekking, dat kon echt beter.
  In de zin ‘Maar zoals me vaker gebeurd met lakjes die ik heel mooi vind’ moet het trouwens ‘gebeurt’ zijn.

 9. http://Renée zegt

  Echt balen van de dekking, de kleurtjes vind ik echt prachtig.

 10. Wat een prachtige collectie! Jammer dat de kleurtjes niet goed dekken.

 11. oeh die roze en paarse kleur zijn mijn favorieten 😀

 12. Lieve, schattige kleurtjes!

 13. Vind de kleuren erg mooi, en wat een ongelooflijk mooie swatches! Vind de blauwe en roze kleur het mooist! Vind de kleuren ook wel bij Finland passen, deze kleuren werden veel gebruikt in het plaatsje waar ik verbleef tijdens een uitwisseling met Finland.

  • http://Alette%20de%20Jong zegt

   Heb jij ook al een uitwisseling naar Finland gehad?? Dat wil ik ook! Leuk dat je de kleuren herkent! En bedankt voor je compliment over de swatches 🙂

 14. De twee kleurtjes (met onmogelijke Finse namen die ik nooit zou kunnen uitspreken) heb ik inderdaad ook al eerder gezien, ze lijken erg veel op die van de Hema. Wel leuk, maar niets bijzonders, ik sla deze dus over. xxx

 15. Een aantal van de kleuren spreekt me heel erg aan, maar jammer dan weer van de dekking zeg!

 16. Die roze vind ik mooi 🙂

 17. Mijn favoriet is zeker en vast Jyväskylä! Supermooi kleurtje!

 18. Wat een prachtige kleurtjes en foto’s!

 19. Wat een toffe kleurtjes! Je hebt ze prachtig geswatched 🙂

 20. De laatste kleur vind ik erg mooi 🙂 x

 21. De bruintinten zijn minder mijn ding maar de pastelkleuren zijn liefde!

 22. Oh, pastel is zooo mooi! <3

 23. Wat een prachtige kleurtjes. Echt mijn ding! XSpeak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.