Essence Pure Skin Purifying Nose Strips

Behalve de gewone make-up collectie, het Sun club assortiment, het Nail Art schap en de My Skin gezichtsverzorgingsproducten heeft Essence ook nog een lijn genaamd Pure Skin. Het Essence Pure Skin assortiment kent drie segmenten: Cover, Care en Clean en is een gronding verzorgingsprogramma voor na na het reinigen. Van het Pure Skin Care gedeelte heb ik, of eigenlijk mijn zusje, de Purifying Nose Strips geprobeerd.

Veel meiden hebben last van verstopte poriën en meeëters rondom de neus en de Purifying (wat betekent: zuiveren) Nose Strips met groene thee geur zijn speciaal ontwikkeld om verstopte poriën te openen, vettigheid en zwarte  meeëters te verwijderen en het ontstaan van nieuwe te voorkomen. De neusstripjes komen per drie stuks in een uitklapbare en hersluitbare verpakking en zitten vervolgens allemaal los van elkaar in een zakje. Op de achterkant van de verpakking lees je wat meer info over de werking van de strips en hoe je ze aan moet brengen. Wanneer je huid gevoelig is voor peel-off maskers is of wanneer je een geïrriteerde, heel gevoelige of verbrande huid hebt kun je de strips beter niet gebruiken.

Ook vind je achterop een viertal afbeeldingen waarop te zien is hoe je de strips aan moet brengen.

Om te beginnen moet je je gezicht reinigen en je neus een beetje vochtig maken, daarna haal je met droge en schone handen het plasticje van de strip.

Vervolgens breng je de strip met de gladde, glimmende zijde naar beneden op je neus aan en druk je ‘m voorzichtig wat aan zodat hij goed tegen je huid zit. Daarna is het de bedoeling dat je de strip zo’n 10 tot 15 minuten laat zitten. Mijn zusje heeft nog weleens last van kleine meeëtertjes rond haar neus en heeft daarom een strip voor me uitgetest. De strip is makkelijk aan te brengen en blijft zonder al teveel geweld goed zitten. Essence had het erover dat de strips een groene thee geur zouden hebben, maar volgens mijn zusje is het beter te omschrijven als een allesoverheersende, niet goed definieerbare geur die zo dichtbij je neus niet heel aangenaam is….

Na een kwartiertje is de strip makkelijk van de neus af te halen door de randjes aan de zijkant los te trekken. Na de strip te hebben verwijderd voelt de neus lekker zacht en fris aan, zijn er zichtbaar minder zwarte puntjes en is er op de strip best wel wat vuil te zien.

De Essence Pure Skin Purifying Strips zijn prima strips die hun werk goed doen: ze verwijderen meeëters en verstopte poriën en de neus ziet er na gebruik lekker fris en schoon uit. Een beetje jammer is de niet heel aangename geur, die hadden ze achterwege mogen laten. Ook vind ik de prijs van € 1,69 nog best aardig wat voor slechts drie kleine stripjes als je je bedenkt dat je er bij Action 6 voor een euro krijgt, maar dat terzijde. Overigens heeft Essence haar Pure Skin producten in een Duits universitair ziekenhuis laten testen en de resultaten van deze onderzoeken kun je hier lezen.

Pluspunten
Strips doen hun werk goed
Blijven goed op hun plek zitten

Minpunten
De strips hebben een onaangename geur
Redelijk prijzig voor slechts drie stuks

 

 De Essence Pure Skin Purifying Nose Strips zijn voor € 1,69 per drie stuks verkrijgbaar bij Kruidvat.


Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter
!

Comments

 1. Ik heb ze ook gehad, bij mij werkte ze niet
  x

 2. Ik gebruik altijd die van de Action die zijn echt fijn!

 3. Oh ik vind de geur eigenlijk niet zo onaangenaam hehe!
  Vond deze wel fijn werken maar gebruik nu nóg voordeligere varianten (A)

 4. Ik heb ze van de Action, maar op de één of andere manier werkt het voor mij niet. 🙁 Misschien moet ik ze langer laten zitten en goed laten drogen..

 5. @ Helen

  Zo zie je maar weer dat ook geur smaakgebonden is 😉

 6. Fijne review! Ik vind ze inderdaad een tikje prijzig, voor maar 3 strips, maar als ze goed werken heb ik het geld er op zich wel voor over.

 7. Ik heb altijd zo’n hekel aan zulke strips!

 8. Ik gebruik die van Essence wel eens (meestal die van de Action), maar de geur vind ik eigenlijk helemaal niet zo onaangenaam.
  Maar dat is een eigen menig, maar bij mij blijven ze juist niet zo goed zitten.. Xx

 9. Volgensmij is het helemaal niet zo duur, maar zijn die van de action gewoon supergoedkoop.
  Ik weet het niet zeker maar volgensmij heb je ook nog van véél duurdere merken zulke stripjes.
  Maar maakt niet uit, toch handig om te weten dit.

 10. jammer dat ze geen fijne geur hebben, verder ziet e er wel goed uit

 11. Ik vind ze niet heel belachelijk duur hoor, ja misschien vergeleken met de strips van de Action. Ik denk dat ik deze wel eens wil proberen.

 12. Heb ze toevallig vanmiddag gekocht.

 13. Wendy_S zegt

  Ik vind ze goed en als ik het uitreken met de hoeveelheid en die van het Kruidvat merk zelf zijn die zelfs goedkoper 🙂Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.