Dit wist je nog niet over de Disney films uit onze jeugd

Disney, wie is er niet mee opgegroeid. We wilden een zeemeermin zijn zoals Ariël, hebben elke driehonderd keer meegeleefd (en gehuild) bij het zien van Bambi en zongen mee met al onze favoriete prinsessen. Daarnaast keken we naar Mickey’s Club en liepen we rond met de oren van Minnie Mouse. Echte Disneyliefhebbers dus. De leukste Disney films uit onze jeugd op een rijtje.

Disney_films_6

Belle en het beest. 1991
Hoewel ‘Belle en het beest’ de favoriete Disneyfilm van menig mensen is, is het niet de eerste poging van Disney om een film te maken over een schoonheid en het beest. In 1930 en 1950 zijn er al pogingen gedaan tot het maken van de film, maar uiteindelijk vonden de schrijvers het een te moeilijke opgave. In 1988 was het de taak van Richard Purdum om de film te maken. Onderstaande video laat het storyboard zien van zijn versie van het verhaal, dat totáál anders is dan de uitgebrachte versie in 1991.

Disney_films_5

Peter Pan. 1953
Het verhaal van Peter Pan begon als een toneelstuk in 1904. Door de populariteit van het stuk is het het langer dan tien jaar doorgegaan. Elk jaar werd het stuk iets aangepast. Omdat kinderen geloofden dat zij ook konden vliegen en ongelukken maakten door van hun bed te springen, werd er pas na een aantal jaar elfenstof aan het stuk toegevoegd. De Disneyfilm van Peter Pan introduceerde het feit dat Peter Pan altijd groen draagt, daarvoor was het vooral bruin en leder.

Disney_films_7

De kleine zeemeermin. 1989
De onder water scenes uit de film waren het meest complex om te maken voor het special effecten team. Het was niet zo moeilijk geweest sinds Fantasia (die vijftig jaar eerder uitkwam). De animatoren hadden een saai klusje voor de boeg, ze moesten namelijk meer dan een miljoen bubbels tekenen.

Disney_films_8

Pocahontas. 1995
Pocahontas is de enige Disney prinses die gebaseerd is op een echt persoon. Hoewel het verhaal door Disney verteld niet heel nauwkeurig is aan de echte historische feiten, zijn er veel verhalen te vinden over de echte Pocahontas.

Q: Kijk jij nog wel eens naar Disney films?

Comments

  1. Eñkele feitjes kende ik al , maar wel leuk om te lezen

  2. Ik ken ze allemaal 😉Speak Your Mind

*