Waarom een beetje regen helemaal niet zo erg is!

‘Ah nee, is het eindelijk eens een paar dagen lekker weer in Nederland, gaat het weer régenen!’, ‘Pff, wat een vreselijk weer hè’, ‘Ohhhh, waarom regent het toch áltijd in dit land!’ Loop maar eens een willekeurige winkel, kroeg of huiskamer binnen, je hoort ons Nederlanders (oh yeah, me inclusive) altijd klagen over het weer en dan helemaal als het met bakken uit de lucht komt. Maar hey, we kunnen dat lekkere buitje regen natuurlijk ook gewoon lekker van de zonnige kant zien!

The smell of a summer rain
Dat merken tegenwoordig geuren in een flesje stoppen die doen denken aan een verfrissend regenbuitje op een zomerse dag lijkt me al genoeg zeggen: de frisse geur van een zomers buitje op een bloedhete dag: heerlijk!

Zonder regen geen regenboog
Het ontdekken van een regenboog aan de hemel blijft een apart iets maar hé bedenk wel dat deze er niet zou zijn zonder de hulp van een beetje regen!

Singing and dancing in the rain
Waarom denk je dat het liedje Singing in the rain ooit geboren is en er in heel veel films een dancing in the rain scène zit…. Niets romantischer dan met je lief aan je hand in een stil en verlaten straat heerlijk met je voeten in de plassen stampen en de verfrissende druppels op je haren voelen!

Een lekker fris buitje
Hoe mooi is het eigenlijk geregeld in de natuur: overdag is het +30 graden, genieten we volop van de zon en de warmte en ’s avonds om een uurtje of 9 verrast de hemel ons gratis en voor niets met een heerlijk verfrissend buitje waar zowel mens als natuur even helemaal van opknappen!

Good for nature
Ja dûh, natuurlijk wint de zon het qua populariteit dik van de regen, maar hey we hebben het wel nodig. Als we willen blijven genieten van alle mooie bloemetjes, plantjes en bomen zal er toch af en toe wat regen moet vallen, wij kunnen tenslotte ook niet zonder water (of cola, koffie, Red Bull….).

Zomerjas aan!
Eén van de leuke dingen van het begin van de lente en zomer is de aanschaf van een nieuwe zomerjas, maar wat heb je daar aan als het er gewoon de hele zomer te warm voor is en je ‘m nooit aan kunt? Ha, kom maar door met die regen!

Stay in day
Geef maar toe, stiekem vind je het helemaal niet zo erg als het een dagje stort van de regen en je buiten helemaal niks te zoeken hebt. Goed excuus om lekker in bed te blijven of op de bank te ploffen met je laptop en boek en niets anders doen dan filmpjes kijken en je favo blogs afgaan!

Free (car)wash
Eigenlijk moet je de regen dankbaar zijn, want het zorgt helemaal gratis en voor niets dat je auto er weer blinkend en shiny uitziet! En als je nou zelf niet zo’n zin hebt om iedere morgen onder de douche te moeten zorgt het voor hetzelfde geld ook nog eens dat jij ook weer helemaal schoon bent!

Lekker in bed!
Hartstikke lekker hoor die tropische temperaturen, maar ’s avonds na 23.00 uur mag het kwik van mij wel even met een graad of 20 zakken. Je ligt toch veel lekkerder in bed als de regen tegen het raam klettert en je nog even wat dieper onder de dekens kruipt!

Weg pollen!
Ik vind alles leuk aan de zomer behalve al die vliegende, zoemende beestjes die ineens óveral zijn en weilanden en bermen vol met vers gemaaid gras en andere gewassen die je neus, ogen en keel de hele dag op volle toeren laten kriebelen en tranen. Hoe blij ben je dan met een letterlijk en figuurlijk verfrissend buitje regen dat al die vervelende pollen in één keer wegspoelt!

Q: Wat vind jij fijn aan regen of ben jij iemand die het echt he-le-maal niks vindt?

Comments

 1. inderdaad zo waar ! Nu regent het ook de hele dag en aan de ene kant vind ik het spijtig omdat ik niet kan paardrijden, maar aan de andere kant denk ik dan gezellig binnen zitten blogs zien, beetje creatief bezig zijn etc. Dan heb ik daar weer tijd voor.

 2. Jaaa weg met de pollen!

 3. Inderdaad waar, maar alsnog vind ik regen helemaal niks ^^

 4. Leuk artikel maar ik heb toch liever zon 😀

 5. Ik vind het opeens niet zo erg dat het vanochtend heeft geregend 🙂

 6. Ik vind regen en de bijhorende grijze lucht maar een depressieve bedoening. Geef mij maar zon 😀

 7. Inderdaad die pollen! Vandaag is de eerste dag deze week dat ik niet om de haverklap hoef te niezen.

 8. Ik vind een zomerse bui ook nooit zo erg, heerlijk die geur dan! Maar een (hele lange) bui zoals vandaag terwijl het buiten maar 9 graden is, dat is gewoon en vieze druilerige herfstdag… en dat in juni! Boehoe.

 9. Dat klopt idd, het moet een keertje regenen, maar het is zo jammer dat het dan meteen 3 weken aanhoudt én koud is 🙁

 10. Nooou ik wou echt net zo’n artikel schrijven! Echt toevallig!

 11. Ik vind de geur van regen in de zomer zo heerlijk…<3

 12. Debora zegt

  wat ben je toch altijd heerlijk positief !
  leuk artikel !

 13. Leuk om te lezen 🙂 x

 14. Natasja zegt

  Wat een leuk artikel op deze regenachtige dag!

 15. Hahaha, ik vind het nu wel lekker fris buiten! ^__^ Dankjewel regen.

 16. Heerlijk dit weer !

 17. Ik werd gek van de hooikoorts, kon geen ooglooks maken niets. Dus een beetje regen dat mag van mij wel vallen, dan kan ik eindelijk weer eens mooie ooglooks maken!

 18. Ja heerlijk als je lekker in bed ligt en je hoort de regen tikken op je raam!

 19. Onze tuin doet het goed met al die regen! 😉

 20. marielle zegt

  Snachts moet het regenen zeg ik altijd !
  Het is nodig en op zich ook geen ramp, … alleen als je er door heen moet op je fiets… en als een bezopen katje drijfnat aankomt …op zon moment haat ik regen wel hoor:D

 21. Nouuu, ook dit helpt niet vandaag. Gisteren was echt horror. Ik zat létterlijk nog geen 2 minuten op de fiets of ik was echt volledig doorweekt (en toen moest ik nog een uur)… En nu ben ik hartstikke verkouden..

 22. Ik ben van regen, iedereen verklaart me voor gek!Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.