Categorieën
Lifestyle

To comment or not to comment… Tell me why (not)!

Naar aanleiding van het ‘By Sjanty wil graag weten… Wie ben jij’ artikeltje om jullie en elkaar onderling beter te leren kennen zijn er echt heel veel leuke reacties geplaatst, waarvoor dank! Behalve dat het enorm leuk was om meer over jullie persoonlijk te lezen viel het me ook op dat er veel reacties waren van meiden die nog niet eerder gereageerd hadden op By Sjanty, wat natuurlijk hartstikke leuk is. Dit gegeven maakte me wel erg nieuwsgierig naar het reageergedrag van mijn lezeressen, zo is er inmiddels al een behoorlijk leuk clubje meiden dat heel regelmatig reageert (waarvoor enorme dank!), maar zijn er ook nog heel veel die ervoor kiezen niet te reageren.

Nu is het alles behalve mijn bedoeling jullie te gaan dwingen tot reageren, absoluut niet. Het staat je helemaal vrij of je de moeite neemt om een reactie te plaatsen en het maakt mij verder ook helemaal niet uit of er 2 of 20 reacties onder mijn artikel staat, omdat ik het schrijven ervan gewoon hartstikke leuk vind en weet dat veel meiden het met veel plezier lezen. Toch vind ik het ook heel leuk om te lezen wat jullie van een product vinden of de manier waarop ik het artikel gemaakt heb en kan ik By Sjanty aan de hand daarvan ook weer verbeteren. Natuurlijk vind ik het bovenal supergezellig als er veel meiden reageren en (ook onderling) gezellig meekletsen!

Mede hierom wil ik bij deze eens een kleine check-up doen waarom jij wel of niet reacties plaatst en zorgt dit er misschien ook wel voor dat de drempel wat lager wordt om te reageren. Denk je dat jouw reactie niets toevoegt, heb je er gewoonweg geen zin in of geen tijd voor, weet je niet wat je moet schrijven of vind je de artikelen misschien niet boeiend genoeg? Ik hoop dat je voor nu wel heel even zin en tijd kunt maken, want je comment is hoe dan ook nuttig!
Ik hoor het graag!

21 reacties op “To comment or not to comment… Tell me why (not)!”

Ik reageer alleen als ik echt iets te zeggen heb, of als ik een artikel gewoon superleuk vind. Dat betekent niet dat ik artikelen waar ik niet op reageer niks vind, maar er springen soms gewoon dingen uit 😉

Ik reageer af en toe op artikels hier als ze mij interesseren of als ik zelf iets kan meedelen over het product. Ik geef het toe dat ik meestal gewoon echt lui ben :$ :p Maar als er comments enzo staan ga ik die altijd lezen, ik vind het fijn om reviews te lezen van verschillende mensen. Ik kijk echt naar wat anderen zeggen, en soms koop ik een product niet omdat ik weet dat de meesten het niet fijn vinden ofzo.

En ik vind jouw manier van schrijven trouwens erg goed! Ook die score onderaan met de plus-en minpunten vind ik echt fijn, zo heb je meteen een gehele samenvatting! 🙂 Ik zal proberen meer comments na te laten, lui zijn is nergens goed voor! :p

sry voor mijn 2e comment, nu ga ik nog beginnen spammen ook :p
Ik had jouw site ff verward met een andere, jij werkt niet met scores enzo xD
Ik bedoelde dus dat ik die ‘Q’ op het eind ook altijd wel leuk vind! :p

Ik comment eigenlijk alleen maar als ik echt vind dat ik iets toe te voegen heb, of kan helpen op de een of andere manier. Dat is (helaas misschien) niet zo vaak. Ik lees wel vrijwel alles en met plezier, ik ben alleen een typische lurker. Misschien moet ik me wat vaker aan een commentje wagen (:

Ik comment eigenlijk alleen maar als ik echt vind dat ik iets toe te voegen heb, of kan helpen op de een of andere manier. Dat is (helaas misschien) niet zo vaak. Ik lees wel vrijwel alles en met plezier, ik ben alleen een typische lurker. Misschien moet ik me wat vaker aan een commentje wagen (:

Ik comment eigenlijk heel vaak. Gewoon omdat ik het leuk vind om bloggers te laten weten wat ik van een bepaald product vind of van het artikel. En omdat ik het zelf ook leuk vind om op mijn blog reacties te krijgen. Ik weet dat je er best veel aan hebt soms en dat het gewoon leuk is om te horen wat mensen van je artikelen of je blog vinden! (:

Ik comment echt nooit, omdat ik ook veel andere blogs volg. Die ik het liefst elke dag allemaal heb bekeken. Ik volg netjes mijn bloglovin rijtje af. En heel soms comment ik bij een blog.
I’m sorry :$

Ik comment soms, ik volg veel blogs en wil graag alles bekijken. Soms heb ik dus geen tijd om te commenten. En eerlijk gezegd, als er al een aantal keer dezelfde soort comment is geplaatst, vind ik mijn comment niet veel toevoegen als ik van dezelfde mening ben.

Misschien een reden waar veel mensen niet aan denken. Ik ben dyslecties ( als je dat zo schrijft ). Vaak durf ik geen reactie te plaatsen om dat ik niet dom over wil komen. spelfouten worden vaak niet gewaardeerd door mensen. Vandaar dat ik zelde reageer. Soms begin ik. Maar bij het woord waar ik over twijfel geef ik het op. En om eerst alles in word te typen gaat mij weer iets te ver.

Liefs

Ik laat graag comments achter. Ik weet zelf hoe vervelend het is als je veel tijd in een artikel stopt en niemand reageert erop. Is het niet leuk genoeg? Wat mankeert eraan? En daarbij schrijf je altijd erg leuke artikelen met prachtige foto’s. Ik geniet er altijd van op je blog te struinen!

Meestal heb ik gewoon niks anders te melden dan ‘leuk’, nou daarvoor laat je geen comment achter toch? En soms ben ik gwn te lui om te reageren xD Soms heb ik ook problemen met mijn comment verzenden, want dan klik ik en dan word er niks gepost endus mag ik mijn comment opnieuw gaan typen, dan is de lol er ook af vind ik (:

ik ben echt een blog junkie en heb op mijn google reader rond de 190 blogs staan dus het kost ook gewoon veel tijd als ik op elke blogpost zou commenten en ik ben niet al te best in comments schrijven dus vindt het anders ook zo stom om alleen een “wat leuk” of “handige tips” neer te zetten.
En ik lees je blog ook met veel plezier 🙂 maar mss moet ik het mezelf maar aan gaan leren om wat vaker te reageren 😉

Ik comment altijd. Ik weet hoe fijn het is als meiden reageren op je artikelen waaruit blijkt dat ze je artikel ook helemaal hebben gelezen en geïnteresseerd zijn. Ik vind jouw artikelen ook altijd erg interessant en ik vind het ook leuk om mijn eigen mening te geven, vandaar dat ik eigenlijk vrijwel altijd reageer!

ik wilde dit ook nog even kwijt aan clarissa.
Ik vind het echt niet erg dat je dyslectisch bent iedereen maakt wel eens spelfouten en je kan er eigenlijk verder ook niets aan doen. Als jij een comment achter wil laten moet je dit gewoon lekker doen! En ik heb natuurlijk makkelijk praten maar je hoeft je echt niet te schamen voor je dyslectie,(ik weet ook eigenlijk niet precies hoe je dat schrijft) en ik erger me er ook niet aan.

@ Clarissa & Romy

Ik wil toch ook nog even op de comment van Clarissa reageren en ben het helemaal met Romy eens. Het maakt inderdaad helemaal niet uit of er spelfouten in je berichtje staan, van de mensen die daar over vallen moet je je gewoon helemaal niets aantrekken. We snappen echt wel wat je bedoelt! Ik vind het juist hartstikke knap dat je ondanks je dyslectie een berichtje hebt achtergelaten en hoop dan ook dat je in de toekomst alleen maar zult blijven doen! Welkom!

ik zou niet zo snel meer reageren omdat ik er geen reactie op terug gekregen heb,
ik had namelijk bij het artikel over sls wat gezet maar geen reactie terug gehad..vandaar 😉 er stonden maar 2 reacties en geen van beide een reactie terug gehad..
gr patricia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.