Categorieën
Film, tv en muziek Lifestyle

Good old memories – TV programma’s die ik vroeger altijd keek

Waar ik nu verrekte weinig tijd voor de tv doorbreng was er vroeger echt nog iets om voor thuis te blijven, bij wijze van spreken dan.  De zender die ik tot op de van dag van vandaag stiekem nog een beetje mis is Kindernet, wat een geniale uitvinding was dat. De hele dag door onwijs leuke programma’s waar ik als kind maar geen genoeg van kon krijgen en stiekem wel een beetje heimwee naar heb…..

Bassie & Adriaan
De bekendste clown en acrobaat van Nederland, ik híeld van ze toen ik nog een klein Chantalletje was. Vooral de afleveringen waarin ze heel Europa doorreisden en de dolste avonturen beleefden, mijn zusje en ik hebben de videobanden die we bij de plaatselijke slager bij elkaar gespaard hadden werkelijk grijs gedraaid. Bijna 28 of niet, als ik het duo per ongeluk tegenkom op de beeldbuis blijf ik stiekem lekker kijken.

Telekids
In mijn jeugd was de zaterdagochtend een soort van heilig, want tot 12.00 uur zat ik voor de tv om maar niks te missen van het hysterische Telekids van Carlo en Irene. De Mega Blubber Power Race, Pittige Tijden!, de Vliegende Ouwe Taart, het was awesome.

Oppassen!!!
Iedere zondagochtend verzamelden we ons rondom de tv en gingen we met een lekkere koek ‘de opa’s’ kijken, zoals we het liefkozend noemden. Wat heb ik genoten van opa Willem Bol en opa Henry Buys en aanhang, jammer dat er tegenwoordig nog weinig van dit soort leuke komedieseries zijn.

Dommel
Je weet wel, die dikke witte hond met z’n baasje Semafoor, aartsrivaal Balthazar en buurvrouw mevrouw Beatrix, ik smulde ervan. Onlangs heb ik Dommel nog eens opgezocht op You Tube en zat ik gewoon weer met een dikke glimlach op mijn gezicht te kijken, stiekem houd ik ’n beetje van ‘m.

De Smurfen
Wie kent ze niet, de blauwe schattige wezentjes met de witte mutsjes die ook nog eens een dijk van een nummer 1 hit hadden met de No Limit smurfenhouse. Ik zat toch altijd wel op het puntje van m’n stoel hoor toen Gargamel en z’n evil kat Azraël Smurfendorp weer eens lastig kwamen vallen.

Boes
Wie laat zich niet koeieneren? Boes, Boes!! Boes is een koe op klompen die de hele dag omringt is door dierenvriendjes zoals hond Saffie, schildpad Dolly, gorilla Shampoo en olifant TumTum. Als je het nu zo leest klinkt het redelijk belachelijk maar och, wat was het leuk.

Barbapapa’s
Hoe geniaal: ze roepen ‘huup huup Barbatruc‘ en veranderen van het ene op het andere moment in iedere vorm. die ze maar willen. Ik heb jarenlang met open mond zitten staren naar de trucjes van Barbapapa, Barbamama, Barbabee, Barbalala, Barbabientje, Barbabob, Barbabella, Barbabenno en Barbaborre.

Alfred J. Kwak
Oohhh, Alfred Jodocus, het meest schattige eendje ever.wonend in een megaklomp in Groot Waterland. Ik had altijd wel een beetje te doen met Alfred, die er als klein babyeendje in één klap alleen voor stond toen zijn papa- en mamaeend en broertjes en zusjes werden overreden door een grote, lompe auto. Ook de titelsong van dit te leuke programma kan ik nog woord voor woord meezingen: ‘spetter pieter pater, lekker in het water ga maar vast naar huis, ik kom een druppel later’.

Q: Welke programma’s keek jij vroeger altijd en mis je stiekem wel een beetje?

33 reacties op “Good old memories – TV programma’s die ik vroeger altijd keek”

Dit is echt nostalgie zeg 🙂
David De Kabouter was ook leuk 😀
Als ik dan meer naar mijn tiener/jongvolwassen tijd kijk: Beverly Hills 90210, Melrose Place, Baywatch,…

Ik ben hier iets te jong voor, maar sommigen herken ik wel, vooral de Barbapappa’s: LOVE! Verder keek ik Moffel en Piertje, poppetje of zoiets (vond ik helemaal geweldig maar ik kan het nergens meer vinden, hoe het precies heette en hoe het er precies uit zag), Buurman & Buurman, Teletubbies, Sesamstraat, De Tweenies en iets met een pinguïn.
Die oude goede tijd!

Oeee! Ik keek altijd zo graag tv vroeger 🙂

Ik keek altijd naar barbapappa, dommel, boes, teddy rugspin, ovide en zijn vriendjes, benjamin ben, de snorkels. Geweldig!

OMG wat doe je me aan! hihi. Barbapapa, smurfen, de freggels, tom en jerry en zeer zeker telekids keek ik vroeger ook.. nou ja.. het ging inderdaad meer om de mega blubber power race en pittige tijden.

Leuk artikel dit.. nostalgie hihi

Ahhh die videobanden van bassie en Adriaan, die heb ik ook zooo vaak gezien vroeger! Ik kon alle liedjes meezingen haha! En barbapapa en de smurfen vond ik ook zo geweldig.. ahw al die herinneringen! 🙂

Barbapapa’s helemaal te gek! Ik was zelf ook heel weg van Ovide (die eend die in dat huis op palen woont) en van de Dinobabies 🙂 Mijn neefje van 5 was laatst trouwens Alfred J. Kwak aan het kijken op DVD (was ik weer een keer trots op mijn broer)

Buurman en Buurman vond (en stiekem nog steeds) ik echt helemaal geweldig! Net zoals Bassie en Adriaan hihi 🙂 Heb ze zelfs een keer in het echt mogen aanschouwen haha.

Ik keek hiervan alleen de smurfen en bassie & adriaan, maar ik ben ook iets jonger dan jij.
Ik keek altijd TikTak, ketnet kroket, peperbollen, loenatik, de daltons en nog veel meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.