Categorieën
Lifestyle

Mijn 3 favoriete magazines

I just love, love magazines, ik vind het heerlijk om al die nieuwe glossy’s in de schappen van de boekhandel uitgestald te zien staan en liggen en er een hele gloednieuwe stapel leesvoer op me ligt te wachten. Aangezien het voor mijn bankrekening niet heel gunstig is om wekelijks en maandelijks álle Nederlandse glossy’s aan te schaffen doe ik dat ook niet (meer), ook omdat er verschillende zijn die ik toch amper doorlees. Vandaag laat ik je mijn 3 favo magazines zien!

Jackie

Het blad Jackie is echt al jarenlang een favoriet blad van mij. Vorig jaar heeft het een rigoreuze metamorfose ondergaan, al vind ik dat niet perse een verbetering, geef mij het oude formaat en de oude stijl maar terug. Afgezien daarvan vind ik het echt een inhoudelijk superleuk en informatief blad dat ook erg mooi en stijlvol is vormgegeven. In Jackie lees je vooral veel mode, maar ook is er meer dan genoeg beauty in te vinden, waar ik vooral erg blij van word.

Voorin de Jackie vind je sinds kort een pagina ‘Back Stage‘ waarin je door middel van fotootjes een kijkje achter de schermen van Jackie krijgt en geeft zo een indruk van wat er allemaal op de redactie gebeurt en binnenkomt, erg leuk.

Nog een favoriet onderdeel is de Jackie date waarbij enkele dames van de redactie van Jackie gaan eten met een bekende Nederlandse man die ze beoordelen op stijl, humor, hoffelijkheid en de laatste tien pagina’s met daarop in woord en beeld de leukste (inter)nationale feestjes.

Ook altijd leuk om te lezen is de column van Nikkie Plessen, die schrijft over haar leven, werk en dochtertje Jolie en de rubriek Food Files waarin lezeressen over hun eetgewoontes vertellen en daarover (eventueel) commentaar en advies krijgen van een diëtiste.

Daarnaast presenteert Jackie jaarlijks de inmiddels beroemde Bachelor List, met daarin de 50 meest begeerde vrijgezellen van ons land. Ik vind het echt jammer dat de Jackie maar eens in de maand verschijnt, van mij mag dat wel vaker zijn!

Grazia

Grazia koop ik echt iedere week, dat blijf ik zo’n geweldig blad vinden. Met slechts € 2,95 vind ik deze ook niet zo overdreven duur en ook kost hij regelmatig maar één euro, dus dan kun je ‘m eigenlijk helemaal niet laten liggen! Om te beginnen vind ik de cover van de Grazia er altijd lekker fleurig en vrolijk uitzien, al vind ik dat er wel vaak dezelfde celebs op (Blake Lively, Kim Kardashian, Jennifer Aniston, Doutzen Kroes) staan. Eén van de eerste pagina’s vind ik altijd leuk om te bekijken, hierop staan vaak de meest grappige, maffe, ontroerende en leuke kiekjes van verschillende celebs van de afgelopen week. Een bladzijde verder heb je dan altijd de rubriek ‘Loslippig‘ waarin Grazia een aantal opvallende en vaak vooral grappige quotes van bekende Nederlanders en buitenlandse celebs geselecteerd heeft.

Een stukje verderop vind je iedere week een kolom met celebs, nieuwe uitvindingen of producten die hot or not zijn.

Op de pagina ernaast vind je iedere week een verschillend panel dat zijn of haar mening geeft over de outfits van een aantal celebs, modellen of mensen die zomaar op straat gespot zijn. Nu ben ik niet zo heel erg van de mode, maar vind dit altijd wel een leuke rubriek, vooral als de modejury lekker kritisch is!

In Grazia vind je behalve veel mode ook genoeg beauty en gezondheid!

Op één van de laatste pagina’s vind je wat leuke film-, album- en boekentips en wekelijks een column van Jerry Goossens, die ik overigens echt zó niet grappig vind. Daar mag Grazia van mij per direct een ander voor zoeken.

LINDA.

Afgelopen week is de alweer 88ste editie van de LINDA. uitgekomen en het blijft echt een geweldig leuk blad. Ook bij dit magazine is het jammer dat het maar eens per maand uitkomt en maar liefst € 5,50 kost, maar ach dat heb ik er toch wel voor over. Iedere editie van LINDA. begint met een editorial van Linda zelf, die ze altijd superleuk en op een grappige manier schrijft.

Ik vind de vormgeving van de LINDA. echt geweldig, ze gebruiken altijd van die lekkere hippe en mooie lettertypes en het blad straalt daarmee echt een stukje stijl en luxe uit. Leuke rubrieken in de LINDA. vind ik altijd Cijfers enzo, Leuke man en Beautypraat.

Naast de stijlvolle vormgeving heeft LINDA. ook altijd prachtige foto’s, vooral die van al die mooie make-upjes zijn om te smullen!

Voorheen kocht ik ook nog regelmatig de Glamour, maar die vind ik de laatste tijd niet zo leuk meer. Ik vind er teveel pagina’s met mode en reclame tussenzitten die ik niet interessant vind en vind ik het een beetje zonde van m’n geld. Heel af en toe koop ik ook nog wel eens de Cosmopolitan, Beau Monde en Glossy, maar vaak vind ik die in prijs-kwaliteit verhouding niet echt het aanschaffen waard.

Q: Wat is/zijn jouw favoriete magazine(s)?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

13 reacties op “Mijn 3 favoriete magazines”

Jackie ziet er echt wel leuk uit, ik ga eens zoeken of je dat in België ook kan kopen 🙂
Ik lees altijd de Flair en verder koop ik vaak de Elle, Glamour en Glam*It (maar die laatste stopt er jammer genoeg mee).

Mijn favoriet is ook de Jackie! En ik vond de oude variant eigenlijk ook wat leuker. Het leuke aan de jackie vind ik dat ze aandacht besteden aan dingen buiten beauty/mode en celebs. Mijn favoriete onderdelen zijn vrouwen die over hun baan/eigen bedrijf vertellen, the food files, maar ook de gewone artikelen die maandelijks veranderen, bijvoorbeeld als ze iets gaan testen. Oh en wat ik heel erg mis is het interview met een schrijver die verteld over zijn of haar favoriete boeken.

Daarnaast lees ik MarieClaire & Cosmopolitan.

Ik heb het geluk dat ik al bijna 8 jaar mag werken voor tijdschriften. Het blijven juweeltjes 🙂 Ik word áltijd blij van tijdschriften. Favo’s die ik graag aan jouw rijtje toevoeg: Glamour, ariadne at Home en Happiness.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.