Categorieën
Food & health Lifestyle

Make your own Nada Colada!

Aangezien de zon ons deze zomer aardig in de steek laat besloot ik deze zelf maar in huis te halen met een lekkere tropische alcoholvrije cocktail. Ik ben zelf gek op ananas en kokos en deze twee vormen een heerlijke combinatie in de vorm van een Nada Colada, oftewel een Piña Colada zonder rum. Ik had deze al een aantal keer op een terras genuttigd en wilde ‘m graag eens zelf maken. Kijk mee hoe je deze zelf heel gemakkelijk kunt maken!

Wat heb je nodig?

1 pak ananassap
1 kokosnoot
longdrinkglazen
eventuele decoratie voor op het glas, bijvoorbeeld parapluutjes

Een verse kokosnoot maakt een klotsend geluid als je deze schudt en is bij Albert Heijn te koop voor slechts € 0,90. Het leukste van het gebruiken van een verse kokosnoot is het openen ervan, maar als je dit teveel gedoe vind kun je ook kokosmelk in de supermarkt kopen. Wat je eerst moet doen is de drie ‘ogen’ die je op de bovenkant van noot ziet met een schroevendraaier of een hamer en spijker een stukje openmaken. Vervolgens zet je de kokosnoot ondersteboven op een glas zodat het kokoswater eruit kan lopen.

Op zich druppelt de kokosnoot vrij snel leeg, maar mocht het je niet snel genoeg gaan kun je de gaatjes nog iets groter maken. Met een gemiddelde kokosnoot krijg je ongeveer 3 kwart van een normaal glas vol. Als er wat kleine bruine stukjes van de kokosnoot in het glas terecht zijn gekomen kun je deze er met een zeef uithalen.
Wanneer al het kokoswater uit de kokosnoot is leg je deze op een stevige ondergrond en sla je met een hamer op de bast tot deze splijt en in stukken breekt. Als je naar de zijkant van de kokosnoot kijkt zie je drie donkere plekjes; dit zijn de zwakke plekken.

De kokosnoot in twee stukken. Nu is het de bedoeling het kokos uit de noot te halen. Pak hiervoor een aardappelschilmesje en zet die tussen het witte kokos en het bruine vlies, dan heb je kans dat je zo een heel stuk los wrikt en anders komt het vanzelf in kleine stukjes.

Je hebt nu het kokos met een bruin randje eromheen, dit moet je eraf snijden met een scherp mesje of dunschiller.

Daarna is het tijd om de stukken kokos te raspen. Het is het beste om een stuk kokos met de punt op de rasp te zetten, zo gaat het het snelst en krijg je het beste resultaat.

Het duurt even, maar dan heb je een bakje vol heerlijke verse kokos!

Het is aan te raden de kokos met een blender wat compacter te maken, dan krijg je geen ‘stukken’ in je cocktail.
Doe daarna het glas kokoswater in een mengkom en doe er vervolgens wat geraspte kokos bij en ananassap bij. Nu even goed roeren en mengen.

Daarna is het mengsel klaar en kun je het in de glazen gieten. Je zult zien dat er bovenop een soort romig laagje ontstaat, dat is de kokos die de cocktail een heerlijk romig tintje geeft. Voor het ultieme tropische effect moet je de parapluutjes moet je er even bij denken, die waren helaas niet in huis!

En klaar is je tropische cocktail!
Enjoy!

5 reacties op “Make your own Nada Colada!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.