Categorieën
Food & health Lifestyle

Make your own Mexicaanse burritos

Deze week was ik een aantal dagen home alone en waar ik altijd zo aan kan schuiven moest ik nu zelf voor mijn eten zorgen. Ondanks dat ik nooit hoef te koken vind ik wel heel leuk om te doen en ging ik eens iets lekkers opzoeken om te maken. Ik had iets met wraps of pasta in gedachten en kreeg van iemand de tip om de Mexicaanse enchiladas van de Knorr Wereld Gerechten eens te proberen. Klonk goed, maar in de supermarkt aangekomen bleken deze op te zijn en ging ik voor iets dat er op leek: Mexicaanse burritos. Ik laat je zien hoe ik dit overheerlijke hapje klaarmaakte!

Wat heb je nodig?
voor 2 à 3 personen

1 Knorr Wereld Gerechten Mexicaanse burritos (gevulde tortilla’s)
300 gram kipfilet
1 rode paprika
1 gele paprika
125 milliliter crème fraîche
een zakje geraspte kaas
(olijf)olie

Op de verpakking staat dat de inhoud ervan voor 2-3 personen is en bevat 6 tortilla’s. Mijn vriend en ik vonden allebei 2 tortilla’s wel genoeg en dus hadden we er nog 2 over. Aangezien de 4 tortilla’s niet heel groot zijn kun je daar waarschijnlijk niet al het vlees in kwijt en dus hebben wij hetgeen dat we over hadden gewoon los erbij gegeten. In principe heb je dus genoeg vlees voor 6 wraps.

In de verpakking van dit Knorr Wereld Gerecht vind je 6 tortilla’s, een zakje kruidenmix en een zakje saus.

De Knorr Wereld Gerechten zijn echt ideaal voor de nog niet heel volleerde koks onder ons, zoals ik. Op de voorkant van de verpakking staat precies aangegeven wat je verder nog nodig hebt en op de achterkant staat stap voor stap heel duidelijk aangegeven hoe je dit gerecht moet bereiden.
Je begint met het in stukjes snijden van de paprika’s. Snijd de paprika door midden, verwijder het steeltje en de pitjes en snijd ‘m daarna in kleine blokjes.
Daarna snijd je de kipfilet in blokjes en doe je  een beetje (olijf)olie in een koekenpan. Laat de olie een beetje bruin worden en doe dan de blokjes kipfilet erin, die je goudbruin en gaar bakt.
Wanneer de kip goudbruin en gaar is voeg je de paprikastukjes eraan toe en bak je die nog even zo’n 2 minuten mee. Daarna pak je het zakje kruidenmix en voeg je die samen met 100 milliliter water aan het mengsel toe. Roer het geheel goed door en laat het zo’n 2 à 3 minuten zachtjes doorkoken.
Zet dit mengsel even op een laag vuurtje zodat je ondertussen de saus kunt klaarmaken. Dit doe je door 125 milliliter crème fraîche, 2 eetlepels water en het zakje saus in een schaaltje te doen en dit met elkaar te mengen. Roer dit even goed door tot het een glad geheel is.
Vervolgens haal je de tortilla’s uit de verpakking en verwarm je deze zo’n 20 seconden in de magnetron (600 Watt) of wikkel je ze in aluminiumfolie en doe je ze 2 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Daarna bestrijk je de opgewarmde tortilla’s met ongeveer 1/5 deel van de (crème fraîche) saus, doe je wat van het kipmengsel in het midden en vouw je ze dicht.
Zoals ik hierboven al zei zijn de tortilla’s niet heel groot en kun je er niet al teveel van het kipmengsel in doen, want dan kun je ze niet meer dichtvouwen. Op bovenstaande foto heb ik dan ook een beetje teveel van het kipmengsel opgeschept en heb daar later iets van weggehaald. Eventueel kun je de tortilla’s na het dichtvouwen met een cocktailprikkertje vastzetten zodat ze beter blijven zitten.

Daarna leg je de dichtgevouwen tortilla’s in een ingevette ovenschaal en strooi je er wat geraspte kaas overheen. Vervolgens zet je de schaal zo’n 8 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Het verschilt een beetje per oven of de schaal er echt 8 minuten in moet of dat het iets korter kan, dat moet je even goed in de gaten houden.
Zo komen de borritos na zo’n 8 minuten uit de oven.
Aan tafel kun je de burritos nog een beetje besmeren met het restje overgebleven (crème fraîche) saus en kun je de rest van het kipmengsel er los bij eten. Wanneer je de tortilla gewoon open laat liggen in plaats van dicht te vouwen kun je er wat meer van het mengsel in kwijt, maar het is net wat je zelf wilt.
Het resultaat is een borrito met een heerlijk pittig kipmengsel en een lekker zacht sausje.
Om je vingers bij af te likken!

Buen Provecho!

 Q: Heb jij wel eens burritos (met Knorr Wereld Gerechten)gemaakt?

8 reacties op “Make your own Mexicaanse burritos”

Mijn moeder heeft het toevallig gister gemaakt,
En nu snap ik waarom ik het niet zo super vond omdat zei het heel anders heeft gedaan dan op de verpakking staat, de kip gewoon in de pan met dat sausje heeft ze goed gedaan, maar toen heeft ze die tortilla’s in de oven gedaan zonder de kip en als laatste heeft ze er geen kaas op gedaan, wat het voor mijn gevoel een stuk lekkerder had gemaakt.
Maar ik verwijt mijn moeder verder niks hoor ze doet erg er best en misschien heeft ze het wel gewoon expres gedaan!
Maar toch bedankt dat ik nu weet hoe het echt moet;)
Btw mijn moeder vond het best lang duren om dit te maken (1uur in tot. met snijden erbij enz.) Duurde dit bij jullie ook zo lang??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.