Categorieën
Lifestyle

Dol op de oliebol

Ieder jaar weer verbaas ik mij erover hoeveel voedsel de mens in een paar uur weg kan werken. Ondanks dit eetgeweld waar ik zelf  in volle glorie aan mee doe, geniet ik optimaal van de gezelligheid, muziek en het traditionele kerstdiner.  De kerstdagen liggen nu achter ons, maar gelukkig kunnen we weer uitkijken naar ‘oliebollen bak dag’ en het schransen, drinken en feesten met oud&nieuw. Hooray!

Het nieuwe jaar ligt op ons te wachten. Fris en glanzend als een ongevouwen biljet waarvan wij de waarde nog niet kunnen inschatten. We nemen afscheid van 2015 om vervolgens het jaar 2016 feestelijk in te luiden en te verwelkomen met alle goede voornemens die daarbij om de hoek komen kijken. Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen en mogelijkheden.

Onderaan mijn lijst ‘nog te doen’, schrijf ik op: ‘lijst goede voornemens maken.’ Mijn nog te doen lijst, is een stuk papier dat ik op mijn prikbord in de keuken heb geprikt en het is een praktisch geheugensteuntje. Het papiertje is langzamaan gaan vergelen en zelfs de inkt is deels verbkleekt, zodat ik er niet veel meer van kan lezen van wat ik nu ook al weer allemaal moest doen.

Ik ben een ‘meisje van het lijstje’ en maak deze voor allerlei belangrijke zaken als:

Gerechten die ik nog eens wil uitproberen
a. Gerechten die je kunt bereiden met: Nutella
b. Gerechten die ook lekker zijn zonder ingrediënten als Nutella en/of wijn

Reizen die ik wil maken
a. Stedentrips
b. Educatieve reizen
c. Avontuurlijke reizen

Bucket list
a. Dare devil bucketlist
b. Gewone bucket list

Cursussen die ik wil volgen

Namen voor als ik ooit een dochter krijg
a. Korte namen
b. Lange namen

Namen voor als ik ooit een zoon krijg
a. ..
b. ..

Hoe deel ik mijn inloopkast in, als ik een inloop kast heb

Column

Uiteraard zal meerendeel van onze goede voornemens die we maken geen doorgang krijgen, maar het feit dat we naar positieve veranderingen streven vind ik een hele mooie gedachte. Voornemens maken waar je bij voorbaat al geen zin in hebt zijn gedoemd om te gaan mislukken. Dus hak ik mijn goede voornemens altijd in kleine stukjes. In plaats van ‘afvallen’ neem ik mijzelf dan bijvoorbeeld voor om vaker gezond te gaan koken. Koken kan best leuk zijn. Zoals het koken met Nutella. Alleen valt dat dan weer in de categorie ongezond koken. Maar ook dat mag heus wel eens! Een lijst met voornemens waar je blij van wordt, is veel beter vol te houden.

Om verder een goed beeld te vormen van wat er op mijn lijstje komen moet, vind ik het voornamelijk belangrijk om te reflecteren op het afgelopen jaar. Om na te denken over de dingen waarvan ik echt heb genoten, of heb geleerd.

Ieder jaar komen er dingen op ons pad die ons positief zullen gaan verrassen. Misschien ontmoet je wel jouw grote liefde in het jaar 2016. Maak je nieuwe vrienden, slaag je voor je diploma, ontdek je een nieuwe hobby etc. Ik verheug mij in ieder geval nu al op die verrassingen die aankomend jaar voor mij in petto heeft en ook op het schrijven van nog meer columns voor Femme.

Ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling en ik hoop dat er wensen zijn die jullie hebben die zeker uit zullen gaan komen in 2016!

Liefs,

Rowenda Mackelie

Facebookpagina Schepjes Suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.