Categorieën
Food & health Lifestyle

Boterkoekjes à la By Sjanty!

Na het maken van de cupcakes heb ik de smaak van het bakken te pakken.
Deze keer heb ik boterkoekjes gemaakt, à la By Sjanty!

De ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van ongeveer 20 boterkoekjes:

200 gram bloem
1/2 theelepel zout
150 à 160 gram boter op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker (van bijvoorbeeld Dr. Oetker)
50 gram fijne of gewone kristalsuiker
1 ei

Ik heb een beetje mijn eigen draai aan het standaard boterkoekjes recept gegeven en er wat amandelschaafsel en een snufje kaneel aan toegevoegd. Amandelschaafsel is in de meeste supermarkten in een potje te verkrijgen en kun je naar eigen smaak en behoefte toevoegen. Van het kaneel heb ik ongeveer een halve theelepel toegevoegd.

Voorbereiding

Het is handig om voor je begint alle ingrediënten af te wegen en in bakjes of kommetjes te doen zodat je alles klaar en direct voor het grijpen hebt staan.
Verwarm de oven als je begint alvast voor op 175 à 180 graden.

Bereiding

Doe de bloem in de kom.

Voeg daar de boter aan toe…

…en de suiker…

…vervolgens het zakje vanillesuiker…

…ongeveer een halve theelepel kaneel…

…wat amandelschaafsel…

Na ook het ei te hebben toegevoegd ziet het mengsel er zo uit.
Mix dit met een mixer op middelhoge stand goed door elkaar zodat het een dikke, stevige massa wordt.

Kneed het deeg daarna nog even goed met je handen en maak er dan kleine ronde vormpjes van. Dit kun je uit de losse hand, maar ook met speciaal daarvoor bedoelde koekjesstekers doen.

Laat de koekjes zo’n 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven op zo’n 180 graden. Het aantal minuten dat de koekjes moeten bakken ligt een beetje aan het soort oven die je gebruikt, hierdoor kan dit nogal een beetje variëren. Houd de koekjes tijdens het bakken gewoon goed en regelmatig in de gaten, want voor je het weet zijn ze zwart!

Het eindresultaat, mmmm!
Eet smakelijk!

4 reacties op “Boterkoekjes à la By Sjanty!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.