Amy Winehouse 14-09-1983 – † 23-7-2011

Vanmiddag om 16.54 uur is de Britse zangeres Amy Winehouse dood aangetroffen in haar woning in Noord-Londen. Het is nog niet duidelijk hoe Amy is gestorven, maar iedereen weet natuurlijk dat ze al jaren met alcohol- en drugsverslavingen kampte.

Amy is 27 jaar oud geworden en komt daarmee in het rijtje van Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en Kurt Cobain die ook op hun 27e zijn overleden en gezamenlijk de ‘Forever 27 Club’ worden genoemd.

Amy brak in 2003 door met haar debuutalbum Frank en beleefde in 2006 haar grootste internationale succes met het album Back to Black, wat haar aan de absolute top van de muziekindustrie bracht. In Nederland werd de soul- en jazz-zangeres bekend door de eerste single van dit album, Rehab. In 2008 scoorde Amy samen met producer Mark Ronson met Valerie haar grootste hit tot nu toe, maar tegelijk kende ze serieuze problemen. Zo sneed ze in zichzelf, gebruikte ze veel te veel alcohol en drugs en belandde meermalen in een afkickcentrum. Op het podium was de zangeres bij tijd en wijle totaal de weg kwijt, zo vergat ze teksten, huilde ze en schold het publiek uit.

Vorige maand nog werd Amy door haar eigen fans uitgejouwd tijdens een concert in Servië omdat zij duidelijk te dronken was om op te treden en onderbrak daarna haar tournee door Europa.

May she rest in peace.

Comments

 1. Suzanne zegt

  Het was wel te verwachten dat ze door drugs/alcohol dood zou gaan.
  Amy had geen stop!
  Maar tis wel kut voor dr, en haar fans!

 2. Niet zo heel erg verbaasd maar het blijft erg want ze had een geweldige stem en leuke liedjes 🙂 May she rest in peace.

 3. RIP Amy.

 4. Tragisch 🙁

 5. Wat vervelend. 🙁 maar het is toch nog niet bekend dat ze aan drugs is dood gegaan?

 6. @ Lieke

  Nee, er gaan wel berichten de ronde dat het een overdosis zou zijn, maar de eerste resultaten van het onderzoek op Amy’s lichaam worden vandaag verwacht.

 7. Ahh wat vervelend.. ene kant toch wel verwacht..

 8. Kut he toch nooit van haar muziek gehouden.

  r.i.pSpeak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.