Categorieën
Food & health Geen categorie Sport & work-outs

Zo krijg je mooie, strakke bovenarmen

Zwabberende bovenarmen, een lot die moeder natuur voor alle vrouwen in petto heeft. Hoewel we niet allemaal gezegend zijn met de genetische eigenschap van strakke bovenarmen, kunnen we hangzakken wel voorkomen en zelf mooie, strakke bovenarmen trainen.

gezond, mooi, bovenarm

Tip 1 – Voorkomen is beter dan genezen
De meeste vrouwen trainen zich in de sportschool helemaal suf op strakke benen, billen en buik. Ze vergeten daarbij dat het ook belangrijk is om de triceps, de spier aan de onderkant van de arm, ook te trainen. Hangende zakken onder de armen krijg je namelijk doordat de triceps en de huid slapper worden. Om dat te voorkomen is het belangrijk om de spieren in je armen te blijven trainen en de huid strak te houden door genoeg water te drinken en je armen af en toe in te smeren met een lekkere bodylotion.

Tip 2 – Armen trainen
Een goede oefening om je armen thuis zonder gewichten te trainen is opdrukken. Ook kan je een bankje of stoel gebruiken voor de zogeheten ‘triceps dip’. Keer je rug naar het bankje en plaats je handen op de rand. Strek je benen naar voren en plaats je hakken op de grond. Zak door je armen met een rechte rug. Duw jezelf daarna rustig weer omhoog. Het trainen van je armen kan ook heel goed door het gebruik van gewichten. Hoe dat moet wordt uitgelegd in deze video.

mooie, strakke, bovenarmen

Tip 3 – Yoga
Dames die wat minder blij worden van oefeningen met gewichten hoeven niet ongerust te zijn, met de juiste yoga poses zijn loshangende vellen ook snel verleden tijd. De zonnegroet is namelijk een ideale oefening om sterke, strakke bovenarmen te krijgen. Bijkomend voordeel: je traint meteen veel andere spieren in je lichaam mee. Win-win dus! Nog niet bekend met de zonnegroet, hier kan je zien hoe het moet.

Tip 4 – Eet gezond
Slappe bovenarmen kunnen ook veroorzaakt worden door een hoge vetmassa. Wanneer je traint voor strakke bovenarmen, vergeet dan niet om daarbij te letten op je eetpatroon. Eet daarom voldoende groente en fruit. Voor een goede spieropbouw is het verstandig om eiwitrijk voedsel te eten. Wees niet bang dat je plots rondloopt met enorme spierballen. Vrouwen maken veel minder testosteron aan dan mannen, wat zorgt voor toename van spiermassa.

Q: Ben jij tevreden over je bovenarmen?

Afbeeldingafbeelding

Één reactie op “Zo krijg je mooie, strakke bovenarmen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.