Categorieën
Geen categorie Lifestyle

Onbekende hobby’s die het proberen waard zijn

Er zijn talloze redenen waarom het beginnen met een nieuwe hobby een goed idee is. Nieuwe mensen leren kennen, actief en gezond bezig zijn of een nieuwe kunstvorm ontdekken als crea bea zijn daar maar enkele van. Van bekende sporten en hobby’s zoals paardrijden, voetbal, breien en tekenen hebben we allemaal gehoord. Ook heel leuk, maar er bestaan nog zoveel andere leuke activiteiten die minstens de moeite van het proberen waard zijn. 

Zeefdrukken hobby

Zeefdrukken
Je eigen ontwerpen plaatsen op posters, t-shirts en tassen kan gemakkelijk met zeefdrukken. Door een ontwerp op een raam te plaatsen (lees: enorme zeef) en daarna op een ondergrond te drukken, ben je de hele dag bezig met creativiteit en handwerk. Er zijn genoeg plekken in Nederland waar je cursussen kan volgen, onder andere in Wageningen, Amsterdam en Delft.

Klimmen
Lekker sportief bezig zijn kan met klimmen. Als kind zijnde al dol op de klimstenen in speeltuinen? Dan is deze hobby echt wat voor jou. In bijna elke stad is wel een klimhal te vinden waar cursussen worden gegeven. Ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Websites bouwen
Mensen die niet zo sportief aangelegd zijn kunnen zich helemaal uiten in het bouwen van websites. Bouw je eigen website doormiddel van WordPress en leer jezelf alle kneepjes van het vak.

Hobby wijn proeven

Wijn proeven 
Deze hobby is vooral heel leuk in combinatie met een paar gezellige vriendinnen. Begin met een wijncursus, en verrijk je kennis door het lezen van boeken over wijn. Daarna is het gewoon een kwestie van proeven tot je een echte wijnkenner bent.

Zelf films maken
In het maken van een film gaat veel tijd zitten, maar is wel ongelofelijk leuk. Schrijf een scenario, het script en een draaiboek. Regel acteurs en kostuums, misschien iemand om te helpen monteren en draaien maar! Op deze website staat waar je allemaal aan moet denken tijdens het maken van je meesterwerk.

 

Q: Welke originele hobby heb jij?

Bron afbeelding

2 reacties op “Onbekende hobby’s die het proberen waard zijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.