Heerlijk avondje!!! Sinterklaasje kom maar binnen…

Nog een paar uur en dan is het zover, het heerlijk avondje is daar gekomen. Een avond vol gezelligheid, familie en cadeautjes. Bij zo’n avond mag natuurlijk een lekker hapje niet ontbreken. Jarenlang stond de amandelstaaf op het menu maar vandaag heeft Femme magazine iets nieuws voor je. Wees creatief met pepernoten en maak deze verrukkelijke pepernoten trifle.

20131125_155443 (2)

Een trifle is iets typische Brits. Het is een uit lagen opgebouwd nagerecht. Met deze opstelling kun je eindeloos variëren.  Je begint een trifle eigenlijk altijd met een koek of cakebodem. Bij dit recept is dat een laag van verkruimelde pepernoten. Daar bovenop komt een romige chocoladeganache en hier bovenop komt een laagje van klopklop. Dit herhaal je nogmaals om uiteindelijk te eindigen met de laatste laag van verkruimelde pepernoten.

Benodigdheden

mengkom, steelpan, handmixer, siliconenspatel, deegroller, plastic zakje, maatbeker, glazen

Ingrediënten voor 2 personen

90 gram pepernoten

1 pakje klopklop

125 ml slagroom

50 gram pure chocolade

80 ml melk

Bereidingswijze

Verwarm de slagroom in de steelpan en laat deze aan de kook komen. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade in kleine stukje toe. Roer de chocolade met de siliconenspatel door de slagroom totdat deze volledig is opgelost. Zet het chocolademengsel voor ongeveer 2,5 uur in de koelkast en laat deze even opstijven.

Neem de pepernoten in een plastic zakje en leg deze plat op je aanrecht. Neem de deegroller en rol zachtjes over de zak heen, hard genoeg dat de pepernoten verkruimelen maar dat ze niet door heel je keuken liggen.

Klop met een handmixer de melk en het zakje klopklop stijf. Ga net zo lang door totdat het mengsel stijf genoeg is om boven je hoofd te houden.

Nu heb je alle ingrediënten klaar en kan je gaan beginnen met  de glazen op te maken.

Neem twee glazen en begin met de eerste laag, dit zijn de verkruimelde pepernoten. Doe boven op de pepernoten ongeveer 2 eetlepels met het klopklop mengsel, hierop gaan nog 2 eetlepels met de chocoladeganache en je sluit af met de verkruimelde pepernoten. Herhaal dit mengsel nog een keer en sluit weer af met de pepernoten. Om het helemaal af te maken doe je bovenop een grote toef met klopklop en zet hier een paar pepernoten in.

Hiermee kan je Sinterklaas en zijn Pieten wel verwennen, dit is garantie voor een paar mooie cadeautjes.. Smullen maar!!

 

Comments

  1. oeh leuk bedacht 😀 en lekker!

  2. Ziet er heerlijk uit……. 😉

  3. Oh dat wordt nog ff veel zakken afgeprijsde pepernoten scoren!

  4. Njam njam njam. nu heb ik honger!

  5. ooh dat ziet er lekker uit! Deze heb ik even opgeslagen haha

  6. Dat ziet er heerlijk uit

  7. heb het net op en het was heeerlijk!



Speak Your Mind

*