Categorieën
Food & health Geen categorie Gezond leven

Fuzzy socks en candlelight

Goedemorgen! Uitgeslapen? Of extra vroeg uit de veren dankzij dat uurtje extra nachtrust? Wat vinden we dat meestal allemaal toch fijn, die 60 bonusminuten. Helaas zijn we daar vanavond waarschijnlijk direct een stuk minder blij mee; als het plotseling wel héél erg vroeg donker wordt..

Herfst & winter kunnen heel gezellig zijn, met de familie lekker warm binnen terwijl het buiten donker & koud is.. Helaas moet er ook gewerkt worden, moeten er boodschappen worden gedaan, moet het huis op orde blijven en zeker met de feestdagen in zicht is dat alles voor ons vrouwen vaak een flinke opgave. First things first: als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet voor anderen zorgen. Dus, hoe zorg jij tijdens deze drukke, gure maanden goed voor jezelf?

Fuzzy socks & candlelight

Aan een heel belangrijk punt heb je vannacht mogelijk al gewerkt: zorg altijd dat je voldoende slaapt! Als je te weinig slaapt, beland je in feite in een vicieuze cirkel van je lichaam uitputten, het niet voldoende kans geven te herstellen en zo steeds verder uitputten.

Een andere reden dat jouw lichaam wellicht uitgeput raakt, is overal ‘ja’ op zeggen. Je wilt immers toch niemand te kort doen? Realiseer je, dat als je dit doet, je op de lange termijn juist misschien iedereen te kort doet. Want dit houd jij niet vol, en op het moment dat jij ‘op’ bent, kun je voor niemand meer iets betekenen. Zeg ook eens ‘nee’ of vraag om hulp. Dit is geen teken van zwakte: het is een teken dat je sterk genoeg bent om in te schatten dat je dit niet alleen aan kunt en dat je sterk genoeg bent voor jezelf op te komen.

Dat laatste doe je bovendien door jezelf ook af en toe te verwennen, dé manier om weer energie op te laden. Luister naar je favoriete muziek, neem een heerlijke douche of warm bad, steek kaarsjes aan, verdiep je in een mooi boek, doe aan yoga, smeer je in met een heerlijk geurende lotion, maak een gezonde maaltijd of wat dan ook wat voor jou voor een heerlijk ontspannend verwenmoment zorgt.

Of neem een actief  verwenmoment: bewegen gééft energie, zonlicht heb je nodig, en beweging is natuurlijk sowieso noodzakelijk voor een goede gezondheid. Ook al is het zo’n bar weer: een wandeling (met paraplu of sneeuwschoenen) kan altijd. Geen spiegelgladde wegen of stromende regen? Dan kun je ook prima een eind gaan fietsen of een stuk hardlopen.

Doe je dit samen met een vriend of vriendin, dan sla je twee vliegen in één klap. Want hoe druk je het ook hebt, sociale contacten heb je nodig om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen of je emoties kwijt te kunnen. Deze opkroppen, zorgt alleen maar voor meer stress. Plan dus zeker wat quality time met je vrienden & familie in, ook buiten de feestdagen om!

Over dat plannen gesproken: als je het werkelijk zo druk hebt, zorg dan dat je een goede planning maakt van alles wat je moet doen. Zo creëer je overzicht.  Zorg wel voor wat ruimte in je planning: je kunt niet áltijd productief zijn. Zoals eerder gezegd: ontspanning heb je nodig om op te laden. Als je batterij leeg is, kun je niets meer. Als je deze echter niet volledig opgebruikt, maar tussentijds oplaadt, kun je ‘m steeds optimaal blijven gebruiken en heb je er uiteindelijk veel langer & meer plezier van!

Dus, accepteer je grenzen, wissel inspanning &  ontspanning af en complimenteer of beloon jezelf! Je mag best aan jezelf laten voelen dat je trots bent op wat je doet, dat je trots bent omdat je zo goed voor jezelf zorgt.

Trek je mooiste jurkje uit de kast en voel wie je bent! Overigens doe je dat ook op gewone dagen waarop je lekker thuis zit: hoewel het verleidelijk is de hele dag in je slobbertrui rond te lopen, voelen veel vrouwen zich véél beter en zelfverzekerder als ze zich optutten, zelfs als niemand ze ziet. Geldt dit ook voor jou? Zet dan je pumps maar naast de bank!

Natuurlijk zijn dit allemaal inspirerende tips, waarmee je zeker wel iets kunt, maar vergeet vooral ook niet te genieten en jezelf te accepteren zoals jij bent. Iedere vrouw heeft sterke & zwakke punten, ieder mens maakt fouten, perfectie zou maar saai zijn.. Volg je gevoel, luister naar signalen van je lichaam en vertrouw erop dat jij, verre van perfect maar helemaal jezelf, volkomen perfect bent!

2 reacties op “Fuzzy socks en candlelight”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.