Categorieën
Geen categorie Lifestyle

Fijne boeken voor op het strand -deel 3

Soms lijkt het wel alsof we op vakantie pas echt tijd hebben om een boek te lezen. Het hele jaar door zijn we druk, druk, druk, maar eenmaal met de voetjes omhoog een met een drankje bij de hand lezen we zo een boek weg. In alweer deel 3 vertellen we je nog een laatste keer met welke boeken je heerlijk naar het strand kan gaan. 

vakantieboeken_3_2

Young Adult met Lauren Oliver

Liefhebbers van Young Adult kennen Lauren Oliver vast al, maar ook vrouwen die minder bekend zijn met het genre zullen dit boek leuk vinden. ‘Delirium’ is deel één van een reeks van drie boeken en gaat over Lena. Lena woont in een wereld waar liefde gevaarlijk is. Om mensen te weerhouden van deze ziekte die ervoor zorgt dat je niet logisch meer denkt, krijgt iedereen op zijn achttiende verjaardag een procedure om nooit meer liefde te kunnen voelen. Lena kan niet wachten op haar procedure zodat haar nooit hetzelfde kan overkomen als haar moeder, die zelfmoord pleegde omdat ze last had van Delirium. Totdat ze negentig dagen voor haar verjaardag Alex ontmoet.

vakantieboeken_3_4

Een weg naar de liefde met David Nichols

‘De eerste dag’ begint op 15 juli 1988. Emma en Dexter ontmoeten elkaar voor het eerst op de avond van hun afstuderen. Morgen scheiden hun wegen zich weer, maar waar zullen ze deze dag volgend jaar zijn? Het boek beschrijft de verschillende levens van Emma en Dexter, die beide andere keuzes maken maar toch in elkaars leven proberen te blijven. ‘De eerste dag’ bevat geen liefde op het eerste gezicht, maar liefde die zich door de jaren heen weet te vinden. Prachtig omschreven, tijdloos, een echte aanrader.

vakantieboeken_3_3

Verplaatsen in een ander met Graeme Simsion

Don Tillman is een autistische wetenschapper die het liefst elke dag hetzelfde doet. Hij is vastbesloten om zijn droomvrouw te vinden door elke vrouw zijn lijst in te laten vullen. De vrouw die al zijn vragen juist beantwoord, moet zijn liefde zijn. Dan komt Rosie in beeld, de vrouw die geen enkele vraag in zijn test ‘juist’ zou kunnen beantwoorden. Don besluit Rosie te helpen in haar zoektocht naar haar echte vader, en ontdekt dat liefde niets te maken heeft met wetenschap. ‘Het Rosie project’ is een vlot geschreven boek die je laat meekijken in de denkwereld van Don. Dit boek is niet anders te omschrijven dan heel erg lief, en laat je hart smelten.

Q: Wil jij vaker lezen over de leukste boeken? 

Één reactie op “Fijne boeken voor op het strand -deel 3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.