Zomerse aardappelsalade

Eén ding mag zeker niet ontbreken tijdens een zomerse barbecue.. de aardappelsalade. De bakjes van Johma domineren de tuintafel naast de Calvé flesjes met sauzen. Maar een bakje E nummers past niet meer in het tijdperk van being healty daarom maken wij deze net zo makkelijk zelf.

aardappelsalade

Vlees begint bijna een bijzaak te worden tijdens het barbecueën, zoveel lekkers staat er tegenwoordig op tafel. Maar een sappig hamburgertje of een sjasliek gaan er zeker nog wel bij ons in. Een scala aan diverse salades gaat onze neus voorbij; de eeuwenoude huzarensalade is niet weg te denken van de barbecue-tafel, daarom vandaag even net iets anders; een lekkere frisse aardappelsalade. En wat is het weer easy om te maken, met maar een paar standaard ingrediënten die onmisbaar zijn in je keuken verras jij je familie met deze zelfgemaakte salade.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 grote aardappelen
  • 2 lente uitjes
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gram diepvries erwten
  • 200 ml magere yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • Peper en zout

Benodigdheden

Mengkom, kookpan, mes, snijplank, lepel

Bereidingswijze

Was de aardappelen schoon, je hoeft ze niet te schillen alleen halveren.

Kook de aardappelen in een pan met ruim water voor ongeveer 12 minuten, zo behoud je aardappel nog een bite.

Giet de aardappelen af en laat deze afkoelen.

Kook de diepvrieserwten gaar in ongeveer 7 minuten, giet ook deze af en laat deze afkoelen.

Meng in een kom de yoghurt en mayonaise. Snijd de lente ui in ringen en pers de knoflook met een knoflookpers uit. Voeg dit toe aan het yoghurtmengsel en meng goed door elkaar.

Snijd de aardappelen in blokjes en meng deze samen met de doperwten door het yoghurtmengsel. Breng op smaak met wat zout en peper en klaar is je salade. Nu hoeft alleen maar de barbecue aangezet te worden en is het tijd om te genieten.

Comments

  1. Lekker simpel en lijkt me heerlijk fris!

  2. Dat ziet er heerlijk uit en is het valt niet zwaar op de maag 😉



Speak Your Mind

*