Zalmbonbon

Met Pasen in het vooruitzicht presenteren we deze heerlijke zalmbonbon. Het is de perfecte amuse om te serveren tijdens de gezellig brunch. Deze heerlijke mini- bites passen perfect op de prachtig aangeklede tafel, tussen de warme scones, vers jus en gekookte eitjes.

bonbon zalm

Fingerfoods zijn toch wel de gezelligste hapjes om te eten, overal lekker een klein hapje van proeven. En het perfecte moment zit er alweer aan te komen. Met Pasen zitten we met het hele gezin aan de brunchtafel te genieten. De supermarkt speelt hier goed op in door alles tegenwoordig in mini’s aan te bieden. Zo kun je van minder meer genieten. Zoveel smaken zoveel lekkers, we gaan het allemaal uitproberen. Zo ook deze lekkere zalmbonbons, net genoeg vis in zo’n klein hapje. Door het frisse van de appel en de augurk komen de smaken perfect tot hun recht.

Ingrediënten voor 4 bonbons

  • 100 gram gerookte zalm
  • ½ bekertje crème fraiche
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 3 augurken
  • ½ appel
  • 5 blaadjes Basilicum
  • Peper

Voor de garnering

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 4 blaadjes basilicum
  • Zeezout

Benodigdheden

4 glazen, plasticfolie, snijplank, mes, mengkom, lepel, hoge pan, schuimspaan, keukenpapier

Bereidingswijze

Snijd de rivierkreeftjes en augurken fijn. Schil de appel en halveer deze, snijd de helft in kleine blokjes en voeg dit allen samen in een mengkom.

Voeg de creme fraiche toe en breng op smaak met wat peper. Snijd de basilicum fijn en voeg ook deze toe aan het mengsel.

De vulling is klaar, nu gaan we de bonbon maken. Neem 4 glazen en bekleed deze met plasticfolie. Zorg dat er een klein kuiltje is waar de vulling dadelijk in kan. Bekleed de glazen met gerookte zalm plakken en zorg dat bodem en zijkanten helemaal met de zalm bedekt is. De plakjes mogen over de rand hangen.

glas bonbon

Vul het glas bekleed met de zalm met de vulling, ongeveer 2 eetlepels is voldoende. Sla de zalm die over de rand hangt terug. Draai het plasticfolie strak dicht, zodat er een mooie zalmbonbon ontstaat.

Je kunt om te garneren de overige basilicumblaadjes  frituren. Neem hiervoor een hogere pan en vul deze met de zonnebloemolie. Laat deze warm worden op het vuur. Om te controleren of de olie goed warm is neem je één druppel water en laat je deze in de pan vallen. Wanneer de olie begint te spetteren is de olie heet genoeg. Neem een schuimspaan en leg daar de basilicumblaadjes op, laat deze in het olie zakken voor 10 seconden. Dit is ruim genoeg om een mooi knapperig blaadje te krijgen. Laat de basilicum uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zeezout overheen.

Om op dienen nemen we een bord met een klein beetje sla, haal de bonbon uit het plasticfolie en leg deze op het bedje sla. Garneer je zalmbonbon met zo’n knapperig blaadje basilicum.

 

Comments

  1. Dit gerecht ken ik niet maar het ziet er heerlijk uit 😉

  2. Leuk om te onthouden!!



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.