We love (HONIG) soup!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: bijna de helft van de Nederlanders gooit wekelijks groenten weg, zo blijkt uit onderzoek van Honig ter gelegenheid van ‘het jaar van de voedselverspilling’. Deze cijfers vormden voor Honig de aanleiding om Nederlanders uit te dagen hun groenterestjes niet weg te gooien, maar er soep van te maken. Wij hadden een bijna vergeten zakje soepgroenten waarmee we een heerlijk boerengroentesoepje gemaakt hebben!

IMG_8444

Meer dan de helft van de Nederlanders houdt één, twee of zelfs meerdere keren per week restjes groenten over die ongebruikt in de groentela blijven liggen of als restje in de pan blijven zitten. Van Honig ontvingen wij een heerlijk startpakket waarmee we aan de slag zijn gegaan.

SoepDe tien groenten die uiteindelijk het meest in de Nederlandse vuilnisbakken belanden zijn: aardappel (42,7%), sla (35,1%), bloemkool (23,9%), komkommer (18,3%), broccoli (14,6%), boontjes (14,2%), spinazie (12,6%), andijvie (10,9), uien (10,4%) en wortel (9%).

Allright, let’s make some soup!

IMG_8454Strooi de inhoud van het zakje in een pan en breng dit al roerend met de garde aan de kook

IMG_8456Voeg zodra de soep kookt daarna de soepgroenten toe

IMG_8470IMG_8474Daarna alles weer even goed roeren met een garde

IMG_8477Naar eigen smaak eventueel gehaktballetjes toevoegen (oeh yeah, we love soep met balletjes!)

IMG_8478Pruttel de pruttel…..

IMG_8479IMG_8481Et voila, bonne appétit!

Q: Gooi jij veel groenten weg? Maak je ook regelmatig een vers kopje soep?

Comments

  1. Dat zijn handige pakken met kruiden etc. om heerlijke soep te kunnen maken 😉

  2. Hahha, grappig. Dit heb ik ook vaak in huis, voor het geval dat ik niet weet wat te eten 🙂



Speak Your Mind

*