Categorieën
Food & health Gezond eten

Wat een citroen allemaal kan doen

Met een verwrongen gezicht -dat kàn haast niet anders- schenkt half Nederland ’s ochtends een glas lauw-warm water aangelengd met het sap van een halve citroen in hun giecheltje. Maar waarom zou je je dag op deze gewaagde manier starten? Waarom zou je jezelf elke ochtend zo martelen? Ook een goede morgen.

cit1

Aanradertje
Het wordt aangeraden om de dag te beginnen met een glas lauw-warm met het sap van een halve citroen op je lege maag. Klinkt niet heel aanlokkelijk. Daarom zijn er genoeg mensen die er niet aan beginnen. Maar laat de informatie die we uitplozen eens een dagje op je inwerken, en bedenk je dan nog een keer. Want hoe vies het ook is, de dag beginnen met een glas lauw-warm water met het sap van een halve citroen heeft knetter veel voordelen. Het is niet voor niks dat half Nederland elke ochtend meedoet aan dit ritueel.

Als eerste
Belangrijk: de combinatie van water en citroen is het eerste wat je die dag tot je neemt. Op die manier spoelt het namelijk de achtergebleven restjes van de vorige dag uit je lichaam en kan je lichaam weer met een schone lei beginnen.

Wekker
Het is de wekker van je spijsvertering. Nadat het vocht als een orkaan door je lichaam racet, komt je spijsvertering op gang. Wanneer je spijsvertering op gang is, doet het ook nog beter zijn werk dan wanneer je geen water met citroen drinkt: de combinatie stimuleert de spijsvertering namelijk. En hierdoor werkt het ook nog eens ontgiftend.

Dag vet
Naast dat het de spijsvertering stimuleert, heeft het ook een stimulerend effect op de vetverbranding: dus de overtollige kilo’s laten langzaam los en zijn niet langer meer gevangen in je lichaam. Je hongergevoel wordt gestild en steekt minder snel de kop weer op, waardoor je minder behoefte hebt aan eten.

Come to mama, stralend huidje
Citroensap geeft je huid een gezonde boost waardoor het gaat stralen. Je bloed wordt gezuiverd en de intensiteit van rimpels neemt af.

Vitamientjes
Citrusvruchten barsten bijna uit hun voegen door de hoeveelheid vitaminen die ze bevatten. Door de dag te beginnen met een halve citroen, start je de dag met een nieuwe lading aan vitamines, waar je een energieboost van krijgt -dit wèrkt beter en ìs beter dan koffie-. De vitamines helpen ook je immuunsysteem te versterken.

Q: Is water met citroen al onderdeel van jouw ochtendritueel?

6 reacties op “Wat een citroen allemaal kan doen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.