All I want for Christmas Is..

We zijn al weken in de weer over wat we zullen eten met de kerstdagen daarom vandaag een heerlijk kerstrecept. Dit recept kost weinig tijd en is niet al te moeilijk. Het is bij dit recept niet nodig om jezelf de hele dag uit te sloven in de keuken en geeft je daarom tijd genoeg om te genieten van de gezelligheid.

20131211_192415Het is het mooiste feest van het jaar. Samen met familie en vrienden heerlijk eten en cadeautjes uitpakken. Op het menu staat vandaag een kalkoenbiefstuk op een bedje van groenten geserveerd met een aardappelgratin. Eens een keer geen hele kalkoen op tafel die je al uren van te voren had moeten bereiden en elk uur had moeten insmeren maar een lekker biefstukje van de kalkoen. Deze is rosé gebakken (niet helemaal gaar zodat deze nog roze is van binnen)het lekkerst.

Benodigdheden
Grillpan, koekenpan, snijplank, ovenschaal, mes

Ingrediënten voor 2 personen
–          2 kalkoenbiefstukken
–          1 rode ui
–          1 bakje kastanjechampignons
–          1 aubergine
–          1 zakje rucola
–          Olijfolie
–          Vloeibare bakboter

Voor de aardappelgratin
–          500 gram vastkokende aardappelen
–          250 ml slagroom
–          70 gram geraspte kaas
–          Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met aardappelplakjes, breng deze op smaak met peper en zout. Herhaal dit totdat de aardappelplakjes op zijn. Schenk de slagroom over de aardappelen heen en strooi de kaas erover. Zet de schaal in de oven en laat de aardappelgratin bruinbakken in ongeveer 1 uur.

Snijd de aubergine in plakken besprenkel deze met olijfolie en grill deze 5 minuten in de grillpan. Haal ze daarna uit de pan en snijd ze in blokjes. Snijd de champignons en rode ui en bak deze bruin in olijfolie.  Zodra deze mooi bruin gebakken zijn kan de aubergine erbij, meng dit door elkaar.

Breng de kalkoenbiefstuk op smaak met zout en peper en bak deze in boter, ongeveer 3 minuten aan elke kant. De binnenkant mag mooi rosé blijven.

Wanneer de aardappelgratin uit de oven komt kun je het bord gaan opmaken. Maak eerst een bedje van rucola, hier bovenop komt het groente mengsel en on top komt de in plakken gesneden rosé gebakken kalkoenbiefstuk. Snijd een stukje aardappelgratin en serveer deze op het bord.

Namens Femme Magazine: eet smakelijk en fijne feestdagen!

Comments

  1. Wat een heerlijk gerecht!
    Ben nl dol op ovengerechten. Het is snel en makkelijk klaar! 😉

    Xoxo

  2. Hmm, ziet er heerlijk uit.
    Liefs, xxx

  3. oeh ziet er delish uit!

  4. Niet zo verstandig om dit te eten. Kip én kalkoen moeten volledig gaar zijn, ookal doet de naam biefstuk misschien anders vermoeden. De vleessappen moeten helder zijn bij het aansnijden, dan is het product gaar. Bij rosé gebakken kalkoekbiefstuk zijn de sappen lichtroze van kleur en dus niet gaar.
    P.S. ik werk bij de poelier.



Speak Your Mind

*