Vogelnestje

Wat is de paashaas zonder zijn eitjes? Eggs al over the place, zo kun je Pasen ook wel noemen. Eitjes in de paastakken, chocoladepaaseitjes, paaseieren beschilderen aan de keukentafel en natuurlijk don’t forget paaseieren zoeken in en rondom het huis! Daarom reden te meer om dit voort te zetten in het gerechtje van vandaag, een heerlijk vogelnestje.

easter_2014_sunday-t2

Een lekker gehaktballetje op z’n tijd lusten we allemaal wel, maar spectaculair zijn ze inmiddels niet meer. Daarom vandaag een gehaktbal met een verrassing in het midden.. een gekookt eitje. Het is een simpele toevoeging aan de ouderwetse gehaktbal waardoor deze nog lekkerder wordt. Je kunt het gehakt natuurlijk kruiden naar eigen wens, vandaag hebben we een lekker pittig gekruid balletje.

Door deze niet in de pan te bakken maar in de oven hoef je er ook maar weinig bakolie aan toe te voegen waardoor deze toch net iets gezonder wordt. Dit kun je natuurlijk weer compenseren door een paar extra paaseitjes te eten. Extra pluspunt is dat je niet bij je pannetje hoef te staan om telkens de ballen om te draaien waardoor je meer Family time hebt.

vogelnestje

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 eieren + 1 extra
  • 3 sjalotjes
  • Paneermeel
  • 4 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • Peper en zout
  • 2 el olijfolie

Benodigdheden

Mengkom, kookpan, vork, bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan met water op het vuur en kook de 4 eieren voor 10 minuten.  Laat de eieren even goed schrikken onder koud water en pel ze zodra ze zijn afgekoeld.

Maak het gehakt met een vork los in een mengkom. Snijd de sjalotjes fijn en voeg deze toe en kruid het gehakt met de specerijen.

Breek een eitje boven het gehakt en meng dit allemaal goed samen. Voeg paneermeel toe totdat het mengsel goed stevig wordt en niet al te vochtig is.

Verdeel het gehakt in 4 porties, neem één portie in de hand en druk deze plat in je handpalm.  Leg in het midden het gekookte ei en sla het gehakt eromheen. Maak je handpalmen eventueel vochtig om er een mooie bal van te draaien.

Bedek de ovenplaat met bakpapier en plaats hier de gehaktballen op. Bak de vogelnestjes in 30 – 40 minuten mooi bruin.

Wanneer je de vogelnestje open snijd zie je de verrassing gelijk zitten. Fijne Paasdagen everyone.



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.