Vispotje

Simpel Sunday, niet te veel moeite doen vandaag maar toch lekker en gezond eten. Want zelfs op zondag blijven we healthy eten. Om er niet teveel tijd aan te hoeven besteden maken we een makkelijk stoofpotje.

visstoof

Nee, stoofpotjes hoeven niet alleen gegeten te worden wanneer de “R” in de maand zit. En zeker een heerlijk visstoofpotje kan het hele jaar door. Vind je het moeilijk om vis te bereiden omdat het vrij snel gaar is, probeer dit gerecht dan eens. Je hoeft alleen het potje op smaak te brengen met heerlijke frisse kruiden en dan voeg je de rauwe vis toe. Binnen een paar minuten is je vis gaar en is het tijd om op te scheppen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 grote preien
  • 4 gegrilde paprika’s (pot)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 fles tomaten passata
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 250 g kabeljauwfilet
  • Peper en zout
  • 1 stokbrood

Benodigdheden

Hapjespan, snijplank, mes, knoflookpers.

Bereidingswijze

Snijd de prei in de lengte door en was deze goed onder de kraan schoon, snijd deze in ringen. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd deze in grove stukken.

Verhit de olie in een pan, pers de knoflook uit en fruit deze even aan. Voeg de gesneden prei toe en bak deze op hoog vuur mee. Breng alvast op smaak met de chili- en paprikapoeder.

Voeg de wijn, tomatensaus en Provençaalse kruiden toe en breng aan de kook.

Snijd de vis in stukjes en breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en leg de vis in de saus. Stoof afgedekt in 6 min. gaar.

Een heerlijke visstoofpot die in een mum van tijd klaar is, serveer met stokbrood en genieten maar.

Comments

  1. Dit gerecht ken ik niet en heb ik nooit gemaakt!
    Het ziet er lekker uit 😉

    Fijne dag Xoxo



Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.